Fodboldbanner rystede FCK-fans.
Foto: JENS DRESLING

Fodboldbanner rystede FCK-fans.

Sport

FCK-fanklub bestyrtet over racisme

Racistisk banner og nedladende tilråb efter en af klubbens egne sorte spillere har chokeret FCK's fanklub.

Sport

»Sigøjnere stjæler med arme og ben«.

Den tekst blafrede på et stort banner sidste weekend under fodboldkampen mellem Brøndby og FCK i Parken i København.

Banneret blev holdt i vejret af en gruppe FCK-fans - og det har vakt furore blandt tilhængerne af hovedstadsholdet.

Sigøjner-banner kritiseres af FCK-fans
I FCK's fanklub beklager næstformanden, Janni Niclasen, dybt den beskæmmende tekst - især fordi klubben de seneste år har gennemført en omfattende kampagne mod vold og racisme i forbindelse med fodboldsporten.

»Vi er rystede over, at det banner kunne være i Parken, når vi nu havde gjort så meget«, siger hun og kritiserer Parken for at tillade, at banneret kunne blive præsenteret.

»Det burde have været fjernet. Vi er kede af, at kontrollørerne ikke reagerede«, konstaterer fanklubbens næstformand og tilføjer, at der efter kampagnen netop har været minimale episoder, hvor racisme eller fodboldvold har fundet sted.

Pressechef Charles Maskelyne tager afstand fra banneret og understreger, at det kun var oppe i kort tid, og at det blev taget ned igen, inden kontrollørerne kunne nå at gribe ind.

»Vi er kede af, at det kom op«, siger han.

Racistiske tilråb efter spiller

Ud over banneret har nogle FCK-fans kritiseret, at andre generer en af klubbens egne sorte fodboldspillere verbalt med nedladende tilråb, når han har bolden på banen.

»Det er uhørt. Men måske er det på tide med en opfølgning på vores kampagne«, siger hun.

Janni Niclasen afviser imidlertid, at den normalt ganske karske retorik i klubtilhængernes smædesange mod modstanderne kan være med til at skabe grobund for utilstedelig adfærd.

»Der er forskel på at råbe, at Brøndbyfans er på metadon og at komme med racistiske ytringer. Det sidste hører ingen steder hjemme. Selvfølgelig er der ting, der er OK på et stadion - men folk burde tænke sig om«, finder Niclasen.

Hos FCK roser Charles Maskelyne den indsats, fanklubberne gør for at hindre, at racismen kommer til udtryk fra tilskuerpladserne.

»Heldigvis har vi ikke generelle problemer herinde i Parken. Der er en god selvjustits på tribunerne. Og det er fanklubbernes fortjeneste, at den slags ikke sker«, påpeger han.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce