»Vejret er stort set altid godt, og de har alle underlag«, siger Caroline Wozniacki om sin beslutning om at flytte til Monaco.
Foto: MARK J. TERRILL/AP

»Vejret er stort set altid godt, og de har alle underlag«, siger Caroline Wozniacki om sin beslutning om at flytte til Monaco.

Sport

Caroline Wozniacki flytter til Monaco

Ligesom Kenneth Carlsen og Kristian Pless gjorde det, flytter Caroline Wozniacki nu til udlandet for at få bedre træningsbetingelser. Monaco bliver hendes fremtidige base.

Sport

Kenneth Carlsen bor i Monaco, Kristian Pless har base i Dubai, og nu rykker Danmarks for tiden hotteste tennisspiller også teltpælene op og flytter til udlandet.

Caroline Wozniacki får fremover bopæl i Monaco.

»Træningsmulighederne især i vintermånederne er langt bedre, og der er en masse højt rangerede spillere samlet dernede«, fortæller Caroline Wozniackis far, Piotr, om årsagen til flytningen.

Familien har siden 1. januar haft lejlighed i det sydfranske, hvilket betyder, at Caroline Wozniacki allerede har opholdt sig en del på banerne i Monaco, og når hun til sommer har afsluttet 1. g vil hun få endnu mere tid i selskab med kompetente træningsmakkere.

»Det er godt at træne dernede, vejret er stort set altid godt, og de har alle underlag«, siger Caroline Wozniacki og fortæller, at hun har trænet med eksempelvis verdens nummer 1, Justine Henin, og med Daniela Hantuchova, som begge er bosat i Monaco.

Målet er OL Økonomisk er det også mere fordelagtigt for Caroline Wozniacki at bo i Monaco, hvor skatteprocenten er langt lavere end i Danmark, hvilket blandt andet også fik den tidligere løber Wilson Kipketer, og racerkøreren Tom Kristensen til at bosætte sig i Monaco.

»Økonomisk er det også en fordel for Caroline, helt klart, men det har ikke været vores første prioritet – det har mere handlet om de praktiske ting«, siger Piotr Wozniacki og vender tilbage til de bedre træningsmuligheder og nævner også, at datterens træner, Frederik Fetterlein, har lejlighed i Monaco.

At flytningen sker nu, forklarer Piotr Wozniacki således:

»Caroline har et mål om at komme til OL i Beijing og repræsentere Danmark og lave et godt resultat, og for at det skal lykkes, tror jeg, at det er det rigtige tidspunkt«.

Det er familiens plan, at Caroline Wozniacki skal fortsætte med at gå i gymnasiet, og hun vil gerne på en eller anden måde fastholde tilknytningen til sin nuværende skole i Farum, men om det kan lade sig gøre, når familien ikke er bosat og betaler skat i Danmark, er ved at blive undersøgt.

På vej til French Open

Afgjort er det dog, at Caroline Wozniacki fortsat skal være tilknyttet Dansk Tennis Forbunds (DTF) Elitecenter, og træne der i perioder, når hun ikke er ude at rejse eller i Monaco.

Sådan har det været med Kenneth Carlsen, og det har fungeret godt, mener sportschef Johan Sjögren, der er enig i, at Caroline Wozniacki kan finde bedre træningspartnere i Monaco.

»Det er en kæmpe fordel for hende, at hun kan træne med spillere, der befinder sig på samme eller et bedre niveau. Herhjemme kan hun træne med drenge på samme eller bedre niveau, men sådan er det ikke med pigerne, fordi hun er så meget bedre end nummer 2«, siger han.

Caroline Wozniacki rejser på torsdag til Paris for at gøre sig klar til French Open, som bliver hendes første grand slam-deltagelse på seniorniveau.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce