Holbæk Håndboldklub må blive i 2. division

Holbæk Håndboldklub var ansvarlig for kuldsejlet eliteprojekt, men får lov til at fortsætte i 2. division

Sport

Holbæk Håndboldklub var eneansvarlig for, at det ambitiøse men nu kuldsejlede eliteprojekt, Holbæk Elite Sport (HES), som klubben i 2006 skabte med den fallerede forretningsmand Per Klarskov, blev bygget på et økonomisk forsvarligt fundament.

Det fastslår idrættens øverste domstol, Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) Appeludvalg, i en kendelse, der sætter punktum for sagen, der dog også er endt med, at klubben fortsætter i 2. division.

Lovede guld og grønne skove Sagen blev indledt, da Per Klarskov kom til Holbæk og lovede håndboldklubben guld og grønne skove uden at have pengene. Det stod klart efter kun et par måneders aktivitet. Drømmen endte i kaos for de implicerede, HES blev erklæret konkurs, og det fik i april Dansk Håndbold Forbunds (DHF) bestyrelse til at tvangsnedrykke Holbæk Håndboldklub fra 2. division.

DHF’s appeludvalg omstødte dog dommen og fredede klubben med det argument, at DHF har det overordnede ansvar for at kontrollere klubbens økonomi.

Regler om tvangsnedrykning ikke klare nok

Den kendelse appellerede Håndbold Spiller Foreningen imidlertid, fordi man her mener, at klubberne har ansvaret for, at eliteprojekter som det i Holbæk bliver sat i verden på økonomisk forsvarlig vis, og at det bør få konsekvenser, når det ikke er tilfældet.

Og det første har Håndbold Spiller Foreningen altså fået medhold i af DIF’s appeludvalg, der fastslår, at man også som amatørklub har det ansvar.

Holbæk Håndboldklub havde ellers fremført, at klubben følte sig i sikre hænder, efter at DHF havde godkendt HES som kontraktforening.

DIF’s appeludvalg har dog valgt at lade Holbæk fortsætte i 2. division, da man ikke mener, at DHF’s regler om tvangsnedrykning er klare nok og ikke følger DIF’s regler. Det skal der rettes op på, udtaler appeludvalget, og det er Håndbold Spiller Foreningen glad for.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce