Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Holbæk Håndboldklub må blive i 2. division

Holbæk Håndboldklub var ansvarlig for kuldsejlet eliteprojekt, men får lov til at fortsætte i 2. division

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Holbæk Håndboldklub var eneansvarlig for, at det ambitiøse men nu kuldsejlede eliteprojekt, Holbæk Elite Sport (HES), som klubben i 2006 skabte med den fallerede forretningsmand Per Klarskov, blev bygget på et økonomisk forsvarligt fundament.

Det fastslår idrættens øverste domstol, Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) Appeludvalg, i en kendelse, der sætter punktum for sagen, der dog også er endt med, at klubben fortsætter i 2. division.

Lovede guld og grønne skove Sagen blev indledt, da Per Klarskov kom til Holbæk og lovede håndboldklubben guld og grønne skove uden at have pengene. Det stod klart efter kun et par måneders aktivitet. Drømmen endte i kaos for de implicerede, HES blev erklæret konkurs, og det fik i april Dansk Håndbold Forbunds (DHF) bestyrelse til at tvangsnedrykke Holbæk Håndboldklub fra 2. division.

DHF’s appeludvalg omstødte dog dommen og fredede klubben med det argument, at DHF har det overordnede ansvar for at kontrollere klubbens økonomi.

Regler om tvangsnedrykning ikke klare nok

Den kendelse appellerede Håndbold Spiller Foreningen imidlertid, fordi man her mener, at klubberne har ansvaret for, at eliteprojekter som det i Holbæk bliver sat i verden på økonomisk forsvarlig vis, og at det bør få konsekvenser, når det ikke er tilfældet.

Og det første har Håndbold Spiller Foreningen altså fået medhold i af DIF’s appeludvalg, der fastslår, at man også som amatørklub har det ansvar.

Holbæk Håndboldklub havde ellers fremført, at klubben følte sig i sikre hænder, efter at DHF havde godkendt HES som kontraktforening.

DIF’s appeludvalg har dog valgt at lade Holbæk fortsætte i 2. division, da man ikke mener, at DHF’s regler om tvangsnedrykning er klare nok og ikke følger DIF’s regler. Det skal der rettes op på, udtaler appeludvalget, og det er Håndbold Spiller Foreningen glad for.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden