Forhandlingerne om en fusion mellem mellem DGI og DIF er stoppet. Billedet er fra DGI's landsstævne 2006. (Arkivfoto)
Foto: DRESLING JENS

Forhandlingerne om en fusion mellem mellem DGI og DIF er stoppet. Billedet er fra DGI's landsstævne 2006. (Arkivfoto)

Sport

Den store idrætsfusion er død

Danmarks Idræts-Forbund vil ikke længere forhandle om en fusion med DGI. Brandærgerligt, mener DGI.

Sport

Da telefonen i morges kimede hos Søren Møller, formand for Danmarks Idræts-Forbunds (DGI), var det en kedelig nyhed, der var i vente.

I røret var Niels Nygaard, der er formand for Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) formand. Han meddelte, at DIF stopper forhandlingerne om en fusion mellem de to organisationer.

»Det er brandærgerligt, at vi nu må droppe planerne. Det er en historisk enestående mulighed, der nu går tabt«, lyder det fra Søren Møller i en pressemeddelelse.

Et fælles projekt For mindre end et år siden startede en dialog mellem DGI og DIF om mulighederne for et tættere samarbejde. Dialogen førte hurtigt til overvejelser over, hvordan en ligeværdig fusion egentlig kunne tage sig ud.

I løbet af foråret arbejdede en forhandlingsgruppe med at udforme grundprincipperne for en model, der skulle forene principper og organisationsstrukturer fra de to organisationer.

Og i juni i år lå der en model klar, som organisationerne var enige om. Den skulle senere for offentligheden.

Men nu stopper forhandlingerne og årsagen er blandt andet, at en række specialforbund - herunder Dansk Boldspil-Union og Dansk Håndbold Forbund - ikke kan tilslutte sig den foreslåede model.

»Vi vil derfor drøfte med DGI, om der findes andre samarbejdsveje i de kommende uger«, siger DIF's formand, Niels Nygaard, i en pressemeddelelse.

Tog højde for DIF
»Vi tog DIF’s ønske om en enhedsorganisation på ordet, og gik konstruktivt ind i en dialog om en ligeværdig fusion. I fællesskab udviklede vi en model, der formåede at sikre en balance mellem principperne i de to organisationer«, siger Søren Møller.

Han fortæller, hvordan modellen skulle gavne idtrættens store udfordringer.

»Det var en model, der tog højde for de store udfordringer, dansk idræt står over for, og det var en model, der ville styrke udviklingsmulighederne for de lokale idrætsforeninger«, siger Søren Møller, som i dag erkender, at forhandlingerne er slut.

Grubler over fremtiden

DGI ved ikke, hvordan fremtiden kommer til at se ud, men der arbejdes målrettet efter at styrke foreningslivet og idræt og motion for danskerne.

»Vi må nu tage en dyb indånding og nøje overveje, hvordan vi kommer videre. Vi må undersøge på hvilke områder, vi kan samarbejde, og på hvilke områder, det er mest hensigtsmæssigt at foretage en arbejdsdeling. Afgørende er det, at vi ser det fra foreningernes synsvinkel. Vi skal skabe et grundlag, der gør det muligt at udvikle og styrke foreningslivet og danskernes mulighed for at dyrke idræt og motion i det hele taget«, siger DGI's formand.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce