Karim Zaza valgte Marokko, da han aldrig har været i nærheden af at blive udtaget til et dansk landshold. Arkivfoto.
Foto: DOMENECH CASTELLO/AP

Karim Zaza valgte Marokko, da han aldrig har været i nærheden af at blive udtaget til et dansk landshold. Arkivfoto.

Sport

Karim Zaza kan komme til VM

AaB-målmanden er blevet lovet en plads i startopstillingen i Marokkos næste landskamp.

Sport

Karim Zaza er ikke begyndt at drømme om VM-slutrunden 2010 endnu.

Men AaB-målmanden er på vej til at blive en fast bestanddel af Marokkos VM-trup, der næste år skal spille de afgørende kvalifikationskampe i en gruppe med Cameroun, Togo og Gabon. Vinderen kommer med til Sydafrika.

Karim Zaza, der for fire-fem år siden spillede to A-landskampe for Marokkko, var genindkaldt til landsholdet midt i oktober, da han sad på bænken som andenmålmand i 4-1-hjemmekampen mod Mauretanien i anden runde i den store afrikanske VM-kvalifikationsturnering.

Marokkansk far og tysk mor

Marokkos landstræner, franskmanden Roger Lemerre gav efter kampen Karim Zaza lovning på, at han skal være førstemålmand i den næste venskabskamp, der spilles 19. november.

Karim Zaza er født i 1975 i Brøndby, hvor hans marokkanske far og tyske mor var bosat. Han er dansk statsborger, men har også marokkansk pas og kunne vælge mellem at spille for Danmark eller Marokko.

»Jeg har aldrig været i nærheden af at blive udtaget til landshold i Danmark, så jeg sagde ja, da jeg første gang blev spurgt, om jeg ville spille for Marokko«, forklarer han.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden