Foto: GRARUP JAN
Sport

SKRIV: Er bordfodbold en sportsgren?

Det kræver træning, mental styrke og taktisk sans at spille bordfodbold, siger formanden for DBFF.

Sport

En væsentlig del af de fysiske aktiviteter, danskerne beskæftiger sig med i deres fritid, er anerkendt som en sportsgren.

Men det er ikke alle forundt at være accepteret i form af eksempelvis medlemskab af Danmarks Idræts-Forbund. Politiken ser på, hvorfor det er sådan og konfronterer de involverede med spørgsmålet om, hvad der egentlig er sport eller idræt, om man vil. Giv din mening til kende på i bunden af historien:

Mange af os har spillet det i idrætshallens cafeteria, i fritidsklubben og feriecentrets aktivitetsrum i kælderen, men man kan også gå til bordfodbold – som man kan gå til håndbold, ishockey og dans.

Og Dansk Bordfodbold Forbund (DBFF) vil gerne anerkendes som en sportsgren og optages i Danmarks Idræts-Forbund (DIF).

Det handler om generel anerkendelse »Vi vil gerne have del i tipsmidlerne: Det koster penge at afholde turneringer, vi vil gerne hjælpe klubberne med deres arrangementer og på den vis udbrede kendskabet til sporten, og så vil vi gerne tilbyde nye klubber hjælp, når de går i gang«, siger Kåre Lassen, der er formand for DBFF. »Desuden handler det om en generel anerkendelse. Det er svært for nichesportsgrene at få anerkendelse som en sportsgren – det ville et medlemskab hos DIF kunne hjælpe med«. Hvorfor er anerkendelse vigtigt?»Det er det, når vi lægger så meget tid i det – både for os, der arbejder organisatorisk med sporten, og for spillerne, der rejser til udlandet til turneringer og træner meget, er det, når vi taler med folk, rart, at sporten er anerkendt og ikke ses som noget, der bare spilles i byen«. Der er masser af taktik i bordfodboldHvorfor er bordfodbold en sport?»Det kræver en masse træning og stor mental styrke, og der er en hel masse taktik i bordfodbold, som man ikke lige kan se – man skal kunne omstille sig og genkende mønstre«, forklarer Kåre Lassen. Og så er der det fysiske element.»Du bruger dine arme hele tiden og meget, og du skal varme op, før dine skud sidder, som de skal – efter en turnering er du lige så træt i armene, som du er træt i dine ben, når du har spillet en fodboldkamp«, fortæller DBFF’s formand. Det varierer, hvor lang tid en bordfodboldkamp varer, men en kamp på højt niveau er typisk mellem en halv time og tre kvarter, og til de store mesterskaber dystes både i single, double og mixdouble.

Bordfodbold er seriøst

Kåre Lassen ønsker ikke at gå ind i en sammenligning af sin egen sport og nogle af de sportsgrene, der er optaget i DIF, eksempelvis billard. »Men der skal ikke være tvivl om, at vores selvforståelse i miljøet er, at bordfodbold er en sport med lige så meget seriøsitet som alle andre sportsgrene i DIF«. DBFF har ifølge Kåre Lassen ingen aktuelle planer om at prøve at blive optaget som en aktivitet under en anden sportsgren i DIF. Det handler om at udvikle sporten og en dag blive så stor, at bordfodbold bliver et selvstændigt specialforbund i DIF.
Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce