Jette Fuglsang omtales som et meget positivt menneske, der var som en mor for de andre piger på cykelholdet.
Foto: Kaj Igor Hansen

Jette Fuglsang omtales som et meget positivt menneske, der var som en mor for de andre piger på cykelholdet.

Sport

Toprytter kolliderede med autocamper

Den dræbte cykelrytter Jette Fuglsang var i Frankrig på ferie sammen med sin mand, da hun mistede livet på en nedkørsel.

Sport

Hvad der var ment som dejlig afslapning på cykel sammen med manden og cykelkammeraterne fra Fredericia endte som en tragedie for den 31-årige cykelrytter Jette Fuglsang.

Hun blev i går dræbt under en nedkørsel på et bjerg i de franske alper i nærheden af den berømte tinde L'Alpe d'Huez, et af Tour de Frances klassiske etapemål.

LÆS

Kørte ind i autocamper
»Jette, hendes mand Rene og de andre cykelryttere samt nogle trænere og ledere er på vej ned ad et bjerg, da Jette kører direkte ind i en autocamper, der er på vej op ad bjerget«, fortæller Fredericia Cycle Clubs formand, Michael Guldborg, til politiken.dk.

»Rene kørte forrest, og ser ikke ulykken ske. Han kom helt ned i dalen, før han begyndte at undre sig over, hvor de andre blev af«, siger Michael Guldborg.

Ved sammenstødet med autocamperen blev Jette Fuglsang slynget ind i en bjergside. Umiddelbart efter blev hun tilset af en lægefamilie, der tilfældigt kom forbi i bil. Hun blev hurtigt fløjet i helikopter til et hospital i Grenoble, men hendes liv stod ikke til at redde.

Skulle være stoppet
»Jette og hendes mand Rene, som var A-rytter, havde besluttet, at dette skulle være deres sidste sæson som cykelryttere. Så ville de lægge op og stifte familie sammen«, fortæller Michael Guldborg.

Jette Fuglsang, der ikke er i familie med Team Saxo Banks cykelhåb Jakob Fuglsang, tilhørte den absolutte elite blandt kvindelige danske cykelryttere, og hun var meget tæt på at komme med til De Olympiske Lege i Beijing sidste år.

Efter en fremragende sæson 2008, hvor hun vandt et dusin cykelløb, blev hun sammen med to andre ryttere alvorligt skadet og brækkede hoften ved et styrt i Bov CC's Speditørløbet i Padborg.

LÆS MEREJette Fuglsangs kamp ( eksternt link)

Vild med at cykle
»Selv om hun næsten ikke havde trænet, blev hun alligevel nummer 5 ved de danske mesterskaber i år. Og hun vandt også et løb i Middelfart. Hun kunne simpelthen ikke lade være med at køre cykelløb«, siger Michael Guldborg.

Jette Fuglsang kørte for holdet Team High End Sport i Fredericia. Opholdet i Frankrig var en slags uofficiel træningslejr, hvor Jette Fuglsang deltog som feriegæst. Tre af de andre ryttere forventes at starte i et løb i næste uge.

»Sådan ser det ud lige nu. Krisepsykologen, som straks blev sendt ned til hele delegationen i Frankrig, har i hvert fald sagt, at det ville være klogt af dem at blive dernede. Lige nu opholder de sig alle på en campingplads ved L'Alpe d'Huez«, siger Michael Guldborg.

Som en mor for de andre

Klubformanden betegner Jette Fuglsang som et positivt og meget afholdt menneske, der var som en mor for de andre på holdet.

»Jette var jo med sine 31 år noget ældre end de andre piger, og de så meget op til hende«, siger Michael Guldborg.

Midt i tragedien konstaterer Michael Guldborg, at kriseberedskabet fungerede utrolig godt fra den danske cykelunions side.

»Efter Lars Werenbergs død er der kommet en god procedure som betyder, at vi meget hurtigt blev kontaktet af forbundet, som sørgede for at sende en krisepsykolog«, siger Michael Guldborg.

Lars Werenberg, der cyklede som A-rytter for klubben Odder CK, blev dræbt ved et styrt under holdets træningslejr i Nice i februar.

LÆS ARTIKEL

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce