Ifølge Vancouver Canucks' General manager, Mike Gillis, kan Jannik Hansen (i midten) blive lige så god som de svenske brødre Daniel (tv.) og Henrik (th.) Sedin. Arkivfoto.
Foto: DARRYL DYCK/AP

Ifølge Vancouver Canucks' General manager, Mike Gillis, kan Jannik Hansen (i midten) blive lige så god som de svenske brødre Daniel (tv.) og Henrik (th.) Sedin. Arkivfoto.

Sport

NHL-klub spår dansker stor fremtid

Vancouver Canucks har store forventninger til Jannik Hansen, som får tilbudt en ny NHL-kontrakt.

Sport

Vancouver Canucks er indstillet på at forny kontrakten med Jannik Hansen, der de seneste tre sæsoner har spillet for Canucks og NHL-klubbens udviklingshold, Manitoba Moose.

Jannik Hansens kontrakt er netop udløbet efter en noget turbulent sæson, hvor den danske landsholdsspiller var ukampdygtig i lange perioder af grundspillet på grund af skader.

Tilbud om en ny kontrakt I slutspillet formåede Jannik Hansen kun at blive udtaget til to af Canucks ti slutspilskampe, men den 23-årige angriber gjorde et så overbevisende indtryk i de 55 grundspilskampe, han nåede at spille, at ledelsen i Vancouver-klubben ikke er i tvivl om, at samarbejdet bør fortsætte. »Jannik Hansen har klaret sig rigtigt godt og vist store fremskridt i den seneste sæson, så vi har tilbudt ham en ny kontrakt, som vi håber at kunne få forhandlet på plads med ham«, siger Mike Gillis, General Manager i Vancouver Canucks. Rare mennesker i Vancouver Jannik Hansen er selv meget opsat på at fortsætte i Vancouver. »Jeg har været supertilfreds med at spille i Vancouver. Det er et kanonhold med gode venner, mange af dem har jeg spillet sammen med i Manitoba. Folkene omkring holdet er også utroligt dygtige og rare mennesker, så det er et fornuftigt sted at spille«, siger Jannik Hansen, der naturligvis glæder sig over, at Vancouver er klar til at forny kontrakten.

LÆS ARTIKEL

»Det er rart, at de ikke bare siger, at man kan smutte og finde et andet sted at være, nu man har spillet de tre år, de oprindelig gav mig«.

Uenighed om tilbud
Jannik Hansen har hidtil været på en talentkontrakt – en såkaldt tovejs-kontrakt – der giver Canucks mulighed for at sende danskeren frem og tilbage mellem NHL-holdet og udviklingsholdet i Manitoba.

Målet for Jannik Hansen er, at den nye kontrakt skal være en decideret førsteholdskontrakt, men det kommer noget på tværs af planerne hos Canucks’ ledelse, der har tilbudt Jannik Hansen en ny tovejs-kontrakt.

Mike Gillis er dog ikke helt afvisende over for Jannik Hansens ønsker.

»Vi har som udgangspunkt tilbudt Jannik Hansen en tovejs-kontrakt, men det er et af de emner, vi skal forhandle om, så vi må se, hvad det ender med«, siger Mike Gillis fra Vancouver-klubben.

I samme klasse som svenske superstjerner
Mike Gills kunne for nyligt glæde sig over, at Canucks havde held til at forlænge kontrakterne med to af NHL-turneringens største stjerner, det svenske tvillingepar Daniel og Henrik Sedin.

Mike Gillis forudser, at Jannik Hansen kan nå op i samme kategori som de to svenske superstjerner.

»Der er ingen grænser for, hvor langt Jannik Hansen kan nå. Med sit hurtige skøjteløb og sin evne til at gå direkte på mål, har han potentiale til at blive en af de absolutte topspillere i NHL. Det er kun hans egen arbejdsindsats, der kommer til at afgøre, hvor langt han når«, siger Mike Gillis.

Der er god tid at løbe på

En udmelding, der naturligvis falder i god jord hos Jannik Hansen. »Det er jo i realiteten ham, der sidder og tager beslutningerne, så det er rart at få noget anerkendelse fra ham«. Jannik Hansen har ikke selv nogen ide om, hvornår den nye kontrakt kan blive forhandlet på plads. »Træningslejren starter først omkring 10. september, så der er god tid at løbe på«, siger Jannik Hansen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce