Allan Kuhn overtager FC Midtjylland

Trods sejr i søndagens kamp kunne Thomas Thomasberg ikke undgå fyring. Meget tyder på, at AaB’s assisterende træner tager over.

Sport

Straks da FC Midtjyllands fyring af cheftræner Thomas Thomasberg, to dage efter 4-1-sejren over Randers FC blev offentliggjort her til aften, startede spekulationerne om, hvem der skal være afløseren. FCM præsenterer den nye cheftræner onsdag. Mange pile peger på Allan Kuhn, assistenttræneren i AaB.

Allan Kuhn har den friske udstråling, den brændende passion, den vindermentalitet, som FCM nok har god brug for lige nu efter en træg sæsonstart, som har efterfulgt en middelmådig forårssæson, da midtjyderne løb ind i den både spillemæssigt og resultatmæssig krise, der førte til krisemøder, voldsom kritik fra medier, fansene og sponsorkredsen.

Thomasberg kendte faren Inden kampen mod Randers sagde Thomas Thomasberg til sine spillere, at han i tilfælde af et nederlag kunne væk dagen efter. Han var helt klar over, at trænersædet brændte under ham.

»Truppens potentiale er ikke blevet forløst, og derfor skal vi prøve noget nyt«, forklarer FCM-sportsdirektør Jens Ørgaard i en pressemeddelelse. Thomas Thomasberg, tidligere superligaspiller i både AaB og FCM, var i flere år assistent for Erik Rasmussen, nu træner i AGF, og Thomasberg blev forfremmet til chef, da Erik Rasmussen havde brug for et halvt pause fra trænergerningen.

Tæt samarbejde
»Jeg har været tæt på Thomas i 10 år, så det er en af de dage, hvor man må adskille fornuft og følelse. Men jeg tror, det er den rigtige løsning for FC Midtjylland og for Thomas Thomasberg«, forklarer Jens Ørgaard videre.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Thomas Thomasberg. Efter kampen mod Randers FC sagde han til B.T.: »Vi har ikke leveret det, vi burde, og det er mit ansvar, når spillerne ikke er motiverede til en SAS Liga-kamp. Jeg ved jo, at der er ting, jeg ikke selv er herre over, men jeg har nu ikke spekuleret så meget over min egen situation, for jeg vil jo kun det bedste for klubben«.

Det ventes, at den assisterende træner, Glen Riddersholm fortsætter under den nye træner.

Kuhns flotte succes

Allan Kuhn har været en succes i AaB. Den tidligere Lyngby-, Örgryte- og Hvidovre-spiller, som har været cheftræner for FC Bornholm på fødeøen kom i AaB’s trænerstab i 2003. Han havde et fantastisk samarbejde med svenskeren Erik Hamrén, der i 2008 gjorde Aalborg-klubben til dansk mester.

Da Erik Hamrén rejste videre til Rosenborg i Norge, kom skotten Bruce Rioch til. Det var ingen succes - dog sikrede AaB sig under Rioch adgang til gruppespillet i Champions League.

Allan Kuhn var en aktiv, synlig asssistent, og da AaB fandt det nødvendigt at fyre Bruce Rioch blev Kuhn ansat som midlertidig chef for resten af efteråret 2008. Han gjorde det fortræffeligt., Under ham tabte AaB ikke en eneste gang. Han sluttede med en superkamp mod Manchester United på Old Trafford, inden han rykkede tilbage som assistent for den nye chef, Magnus Pehrsson.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce