Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Forfrossen og med klaprende tænder bliver Julie Hjorth-Hansen pakket ind i et varmt tæppe.
Foto: Per Munch

Forfrossen og med klaprende tænder bliver Julie Hjorth-Hansen pakket ind i et varmt tæppe.

Sport

Forkommen VM-svømmer måtte give op

Julie Hjorth-Hansen klaprede tænder i samariterteltet, da afgørelsen faldt i World Cup-løbet i de københavnske kanaler.

Sport

Julie Hjorth-Hansen stillede op sådan mest for sjov, men morskaben var til at overse, da den forkomne svømmer blev hjulpet op af vandet i de københavnske kanaler.

Deltagelsen i World Cup-stævnet sluttede efter cirka 7,5 af de 10 km for den 25-årige OL- og VM-deltager, da hun for første gang prøvede kræfter med så lang en distance i disciplinen åbent vand.

En kombination af kulde og dårlig form Efter halvanden times tid i det 19 grader kolde vand, var Julie Hjorth-Hansen så nedkølet, at hun mod sin ellers stædige vilje måtte opgive at svømme videre.

»Det var en kombination af kulde og så, at jeg nok ikke lige er i form til at svømme så langt«, konstaterede Julie Hjorth-Hansen, da hun efter at have sundet sig i en times tid havde fået de klaprende tænder så meget i kontrol, at hun kunne sige noget.

Hårdt at kæmpe alene
»Det var sjovt nok at prøve, så længe det gik godt. Jeg prøvede at hænge på de forreste, men da jeg begyndte at blive træt, mistede jeg kontakten med førerfeltet og så blev det hårdt at kæmpe alene«, forklarer Julie Hjorth-Hansen, der stort set ikke har trænet siden deltagelsen i VM for fire uger siden.

LÆS ARTIKEL

Mens Julie Hjorth-Hansen indhyllet i sølvglinsende tæpper sad i samariterteltet og klaprede tænder, blev det første World Cup-løb i Danmark nogen sinde afgjort i Frederiksholms Kanal mellem husbåde og en armada af livreddere og frivillige hjælpere.

Sejr til World Cuppens førende

Hos mændene vandt den ottedobbelte verdensmester, tyskeren Thomas Lurz, og overtog dermed den samlede World Cup-føring.

Brasilianeren Poliana Okimoto udbyggede sin føring hos kvinderne, da hun var hurtigst i et førerfelt på syv svømmere, der kom nogen lunde samlet frem til målpladerne, som danskeren Mathilde Sørensen klaskede hånden på som nummer syv.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce