snefragt. En helikopter ankommer med sne til snowboard-pisterne ved Cypress Mountain ved Vancouver, som er 'ramt' af varmegrader.
Foto: ODD ANDERSEN/AP

snefragt. En helikopter ankommer med sne til snowboard-pisterne ved Cypress Mountain ved Vancouver, som er 'ramt' af varmegrader.

Sport

Vinter-OL mangler sne

Helikoptere og lastbiler fragter tonsvis af sne til pisterne i Vancouver.

Sport

Pisterne står klar, og OL-anlæggene venter kun på de gæster, der dukker op til åbningsceremonien om to dage.

Men sneen mangler - og det er trods alt en forudsætning for afholdelse af et vinter-OL.

Området omkring Vancouver er meget atypisk for tidspunktet 'plaget' af varmegrader.

Tonsvis af sne fordeles Derfor har arrangørerne nu valgt at få fragtet tonsvis af sne til især Cypress Mountain, hvor de olympiske snowboard-discipliner afholdes.

Helikoptere og store lastbiler leverer i fast rutefart sneen frem til pisterne. Den varmeste januar i lange tider har også gjort det nødvendigt at nedsætte en række hold, der arbejder døgnet rundt med at gøre pisterne klar.

Dele af bjerget blev i går åbnet for medierne, som kunne se et konkurrenceområde flot dækket op med sne, mens der var græs og mudder få meter fra pisterne.

Kamp mod Moder natur
Blåklædte arbejdere er ifølge AP konstant i gang med at fordele den sne, der bliver kastet ned fra helikopterne, men det er en kamp mod tiden.

»Vi ser positivt på situationen. Og vi er tilfredse med, hvor vi står kort før OL, når vi tænker på, at vi er oppe mod Moder natur. Hun kan af og til være svær at stille tilfreds«, siger Dick Vollet, som har ansvaret for vinter-OL's udfordringer i bjergene omkring Vancouver.

Betingelserne for deltagerne på Cypress Mountain har givet anledning til den største bekymring før vinter-OL, mens de fleste andre områder ikke har haft de samme sne-problemer.

Frygter regn

Men ifølge AP var der ikke udelt begejstring med pisterne, da de første deltagere afprøvede den nystrøede sne.

»Alle skal lige have tid til at vænne sig til pisterne. Det er ikke de bedste forhold, vi har konkurreret under, og det er ikke den slags skiløb, vi er vant til«, siger World Cup-vinderen fra 2009, Alexandre Bilodeau fra Canada ifølge AP.

Nu håber alle på frostgrader til lørdag, hvor de første snowboard-konkurrencer afvikles. Men vejrudsigten truer med regn.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce