Janne Kolling tvunget til at stoppe

Sport

Da Janne Kolling sidste mandag spillede sin sidste kamp på fløjen for det danske håndboldlandshold mod Ungarn i Århus Arena, blev det ikke kun den sidste kamp på landsholdet, men den sidste i hendes håndboldkarriere. Janne Kolling havde ellers fortsat kontrakt med Slagelse for næste sæson, men må bukke under for en alvorlig knæskade og stopper nu helt med at spille håndbold på topplan.

Janne Kolling vil til sommer gennemgå endnu en knæoperation for at slippe af med smerterne - men håndbold på topplan er det helt slut med.

Janne Kolling tiltræder i stedet en stilling som projektleder i den nyoprykkede ligaklub Slagelse FH, hvor hun skal være med til at opbygge klubbens profil og varetage kontakten til klubbens sponsorer, desuden vil hun et par gange om ugen assistere Anja Andersen i hallen ved at træne klubbens fløjspillere.

Skal træne andre
»Janne har valgt at stoppe på grund af sin skade, og når vi ikke kan få glæde af hende på banen, så ser vi frem til at kunne bruge hende i administrationen. Desuden skal hun være med til at træne vores fløjspillere, og det kan vi ikke få nogen bedre til at gøre«, siger Slagelses pressechef, Brian Mollerup, der på mandag ved et pressemøde i Slagelse kan præsentere Janne Kollings afløser samt flere nyindkøb til den kommende sæson.

32-årige Janne Kolling scorede et enkelt mål på straffekast, da hun spillede sin sidste landskamp nummer 250 mod Ungarn og fik her en fortjent hyldest i den nye Århus Arena.

5000 sagde farvel
5000 tilskuere var mødt op for at sige farvel til en af Danmarks største håndboldspillere, som var med hele vejen op gennem de gyldne halvfemsere og fik en flot afslutning på landsholdet, da hun var med til at vinde OL-guld for anden gang i Sydney.

I denne sæson har hun være med til at sikre Anja Andersens tropper fra Slagelse oprykning til Håndboldligaen, men problemer efter en korsbåndsoperation har dog holdt hende ude store dele af sæsonen og satte altså også det endelige punktum for karrieren.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce