bronzevinder. For fjerde gang vandt Peter Gade en VM-medalje, og det har ingen danskere præsteret før ham.
Foto: ZHANG YUWEI/PHOTOSHOT

bronzevinder. For fjerde gang vandt Peter Gade en VM-medalje, og det har ingen danskere præsteret før ham.

Sport

Gade holder OL-døren åben efter VM-rekord

33-årige Peter Gades overmand vandt VM-guldet i Paris.

Sport

Chen Jin sikrede, at Kina for fjerde gang i træk vandt herresingletitlen ved VM i badminton.

I Paris vandt 24-årige Chen Jin 21-13, 21-15 over indoneseren Tayfik Hidayat, der blev verdensmester i 2005, inden kineseren Lin Dan vandt tre gange i træk i 2006, 2007 og 2009.

Dermed er det fortsat kun Kina (10 gange), Indonesien (6 gange) og Danmark (2 gange), der har haft den mandlige verdensmester i badminton.

To rekorder at Peter Gade Trods nederlaget i semifinalen til Chen Jin vender Peter Gade hjem fra VM med et par rekorder.

LÆS ARTIKEL

Dels er Peter Gade den første badmintonspiller nogensinde, der vinder medaljer med 11 års mellemrum, dels er Peter Gade nu den eneste dansker med fire VM-medaljer.

Og det kan blive til flere, for trods sine 33 år holder Peter Gade muligheden for at fortsætte karrieren helt frem til OL i 2012.

»Lad mig sige det sådan, at hvis jeg om et år har det, som jeg har haft det op til dette VM, så er jeg klar til at tage udfordringen op. I min alder er der til gengæld så mange faktorer, der spiller ind, at det kan slutte med meget kort varsel«, slår Peter Gade fast.

Der er ingen grund til at stoppe

»En alvorlig skade gør det selvfølgelig forbi med det samme. Desuden har jeg en familie og andre ting at tage hensyn til. Men er det stadig sjovt, kan jeg stadig nyde det og blive ved med at mærke, at jeg kan forbedre mig, så er der ingen grund til at stoppe«, mener Peter Gade. Han betragter det som sandsynligt, at han også spiller VM næste år, men kan ikke tage definitiv stilling. »Lige nu er alt bare brugt«, siger badmintonspilleren.Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce