Glæde. Rikke Møller Pedersen (tv.), Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume and Jeanette Ottesen vandt kvindernes 4x50 meter medley.
Foto: Michael Sohn/AP

Glæde. Rikke Møller Pedersen (tv.), Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume and Jeanette Ottesen vandt kvindernes 4x50 meter medley.

Sport

Så er Danmark bedste nation ved EM

Guld i 4x50 meter medley var Danmarks medalje nummer 11.

Sport

Efter tre dages svømning topper Danmark medaljestatistikken ved kortbane-EM i Stettin - og Danmark har endda et par skinnende trumfer i baghånden til søndagens finaler.

Medalje nummer 11 blev af guld, da Danmark for første gang siden 1991 vandt en holdkap ved et internationalt mesterskab.

Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Pernille Blume og Jeanette Ottesen satte et gyldent punktum på et finaleafsnit, hvor Danmark vandt yderligere tre medaljer.

Superhurtig afslutning af Pernille Blume Kvartetten vandt 4x50 meter medley med en tid på 1.46,48 min., der er blot fem hundrededele fra den danske rekord fra 2009.

Mie Ø. Nielsen tangerede på førsteturen sin danske rekord i 50 meter rygcrawl, da Danmark var nummer tre, Rikke Møller Pedersen svømmede Danmark op på andenpladsen, og Jeanette Ottesen gav Danmark en føring, som Pernille Blume forsvarede med en formidabel sidstetur på 24,06 sek., der var et halvt sekund hurtigere end den personlige rekord, hun satte i formiddags.

Kun Rusland har lige som Danmark vundet 11 medaljer, men med 4 guld-, 5 sølv- og 2 bronzemedaljer er Danmark øverst på medaljestatistikken, hvor antallet af guldmedaljer er førsteprioritet.

Fire medaljer til 15-årig
Mads Glæsner og Lotte Friis fik sølv i henholdsvis 1.500 og 400 meter fri, og 15-årige Mie Ø. Nielsen fortsatte sine forbløffende bedrifter ved at vinde bronze i 100 meter medley.

LÆS ARTIKEL

Med holdkapsejren er både Jeanette Ottesen og Mie Ø. Nielsen oppe på fire medaljer ved stævnet, der med klar marginal er den største succes i dansk svømnings historie.

Rekorden for flest medaljer har hidtil været de otte, som Danmark vandt ved kortbane-EM i Istanbul i 2009, og nu er også de fire guldmedaljer fra EM på langbane i Athen i 1991 tangeret.

Tre finalister er allerede klar

Der er imidlertid gode muligheder for mere guld i søndagens finaler, hvor Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen har kvalificeret sig med bedste tider i semifinalerne i henholdsvis 100 meter butterfly og 100 meter brystsvømning.

Desuden deltager Jeanette Ottesen og Pernille Blume søndag i 50 meter fri, hvor de skal gennem indledende om formiddagen og både semifinale og eventuelt finale om aftenen.

Også Daniel Skaaning er finalist i 100 meter medley, selv om han i første omgang blev diskvalificeret efter at være blevet nummer fire i semifinalen, men efter en dansk protest blev den 18-årige juniorsvømmer genindsat i finalefeltet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce