Lommesmerter. Derek Chisoras optrin i weekenden koster ham over en halv million.
Foto: Steve Parsons (arkiv)/AP

Lommesmerter. Derek Chisoras optrin i weekenden koster ham over en halv million.

Sport

Skandalebokser får bøde med masser af nuller på

Dereck Chisora er blevet fratrukket 100.000 dollar i honorar på grund af sin upassende opførsel.

Sport

Det er ikke kun Dereck Chisoras ry, der har taget alvorlig skade efter det skandaløse efterspil oven på weekendens VM-kamp i sværvægtsboksning mod Vitali Klitschko.

Også englænderens pengepung må bøde efter en række episoder, hvor Chisora overtrådte alle regler for god opførsel, blandt andet ved at gå til angreb på en anden sværvægtsbokser, David Haye, på pressemødet efter kampen.

Det tyske professionelle bokseforbund BDB, der formelt arrangerede kampen i Hamburg, har trukket en bøde i størrelsesordenen 100.000 dollar (godt 550.000 kroner) fra Dereck Chisoras honorar, der oprindeligt lød på 500.000 dollar.

»De 50.000 dollar er for at give Vitali Klitschko en lussing, 25.000 skyldes spytangrebet på Vladimir Klitschko, og de sidste 25.000 stammer fra slagsmålet med David Haye«, fortæller BDB-præsidenten Thomas Pütz til nyhedsbureauet DPA.

Chisora langede ved indvejningen sin modstander en syngende lussing, og spyttede kort inden kampen vand i ansigtet på Vitali Klitschkos yngre bror Vladimir.

Bøden er dog formentlig ikke den eneste straf, som Chisora må tage imod. Det britiske bokseforbund overvejer lige nu, om man skal tildele den i Zimbabwe fødte bokser yderligere en bøde og eventuelt også en karantæne.

Desuden kan Chisora se frem til et retligt efterspil i Tyskland, hvor anklagemyndigheden overvejer at sigte ham for overfaldet på David Haye og de dødstrusler, han også nåede at sende efter den tidligere verdensmester.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce