EUROPAMESTER. En dansk rekord i 50 meter butterfly gjorde Jeanette Ottesen til europamester.
Foto: Michael Sohn/AP

EUROPAMESTER. En dansk rekord i 50 meter butterfly gjorde Jeanette Ottesen til europamester.

Sport

Ottesen fuldender en gylden EM-dag

Danmark vandt seks medaljer på andendagen af kortbane-EM.

Sport

Med den tredje danske EM-guldmedalje i løbet af halvanden time satte Jeanette Ottesen et gyldent punktum for en vanvittig dansk svømmedag.

Seks medaljer blev det til for Danmark på andendagen af EM på kortbane i polske Stettin, hvor Jeanette Ottesen som den første dansker nogen sinde vandt tre medaljer samme dag.

Efter Lotte Fris i 800 meter fri og Rikke Møller Pedersen i 200 meter brystsvømning vandt Jeanette Ottesen Danmarks tredje guldmedalje i 50 meter butterfly på en dag, hvor også 15-årige Mie Ø. Nielsen fik sit internationale gennembrud på seniorniveau med en bronzemedalje i 100 meter rygcrawl.

Sølv, guld og sølv til Ottesen Jeanette Ottesen vandt først sølv i 100 meter fri, hvor kun den tyske OL-guldvinder Britta Steffen var hurtigere end den danske verdensmester på langbane.

Med 52,05 sek. var Ottesen blot 11 hundrededele sekund efter tyskeren, men tiden var Jeanette Ottesens bedste siden de såkaldte superdragter blev forbudt.

Sin fænomenale form understregede Jeanette Ottesen, da hun kronede guldet i 50 meter butterfly med en dansk rekord og en sjælden suveræn sejr i så kort et løb.

Et par danske rekorder
Med 24,92 sek. var Ottesen to tiendedele sekund under sin egen rekord, over et halvt sekund foran sølvvinderen Triin Aljand fra Estland og satte ydermere mesterskabsrekord.

Også Mie Ø. Nielsen satte dansk rekord, da hun blev nummer tre i 100 meter rygcrawl.

Efter stribevis af danske juniorrekorder de seneste uger var det den 15-nordjydes første danske seniorrekord, da hun overgik Pernille Larsens tid fra dragtperioden i 2009.

Sølv i 4x50 meter fri

Kulminationen leverede Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume, Katrine Holm Sørensen og Jeanete Ottesen med en sølvvmedalje i 4x50 meter fri.

Den danske rekord fra det indledende heat på 1.38,79 min. fik et gevaldigt hak på yderligere et helt sekund til 1.37,63 min., da Danmark kun blev besejret af Tyskland, der var 0,34 sekund hurtigere end den danske rekordkvartet.

På førsteturen satte Mie Ø. Nielsen endnu en dansk juniorrekord, mens Jeanette Ottesen med 23,41 sek. på den danske sidstetur var den hurtigste af samtlige 40 svømmere i finalen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden