hjernerystelse. Los Angeles Lakers-spiller Metta World Peace (i hvidt) sender Oklahoma City Thunders James Harden (blåt) i gulvet med et vildt albuesving under kampen 22. april.
Foto: Reed Saxon (arkiv)/AP

hjernerystelse. Los Angeles Lakers-spiller Metta World Peace (i hvidt) sender Oklahoma City Thunders James Harden (blåt) i gulvet med et vildt albuesving under kampen 22. april.

Sport

'Rollemodel' får lang karantæne efter svinestreg

Los Angeles Lakers-spilleren Metta World Peace idømmes igen lang straf for sviner.

Sport

Metta World Peace har svært ved at leve op til sit flotte navn.

Den 32-årige amerikanske basketballspiller står over for en karantæne på syv kampe i NBA, efter han i weekenden hamrede en albue i hovedet på Oklahomas Citys guard James Harden.

Det takserede NBA til en ekstra lang karantæne på grund af spillerens forhistorie.

Længste karantæne nogensinde »Det ligger os meget på sinde at sørge for NBA-spillernes sikkerhed, og det inkluderer, at vi pålægger en passende straf til spillere, som har en historik med skænderier på banen«, siger forbundets kommissionær, David Stern.

Den passus dækker i høj grad Metta World Peace, tidligere kendt som Ron Artest, der før har modtaget den længste karantæne nogensinde i NBA's historie.

Amerikaneren fik 86 spilledages karantæne for sin rolle i en slåskamp med en flok fans i november 2004. Dengang spillede Metta World Peace for Indiana Pacers.

Læs også

Skænderiet startede, da en fan kastede noget efter ham, hvorefter han stormede ud på tribunerne for at slås.

Søndag aften så det ikke helt så alvorligt ud, men World Peace' albue kan dog vise sig at koste problemer for James Harden.

Fik sig en hjernerystelse

Oklahoma-spilleren fik en hjernerystelse, og han er endnu ikke spilleklar.

LA Lakers' manager Mitch Kupchak er skuffet over sin aggressive spiller.

»Metta har for det meste været en rollemodel, både på og uden for banen, siden han kom til Lakers. Samtidig må vi sige, at hans svigt af dømmekraft i den seneste episode, ikke kan tolereres eller accepteres«.

»Hans handling har i alvorlig grad skadet en anden spiller, og hans fravær i de kommende kampe vil svække holdet«, siger Mitch Kupchak.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce