Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Idrætsordfører vil straffe doping hårdere

Idrætsordfører Brian Mikkelsen (K) foreslår, at doping skal straffes som euforiserende stoffer.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Doping skal straffes, som var det euforiserende stoffer. Det mener den tidligere kulturminister og nuværende idrætsordfører hos De Konservative, Brian Mikkelsen.

Konkret foreslår Brian Mikkelsen, at strafferammen for overtrædelse af lov om forbud mod visse dopingmidler hæves fra to til seks år.

Baggrunden er de hyppige tilfælde af dopingmisbrugere, der pådrager sig svære skader i form af blodpropper, leverskader og mentale forstyrrelser.

Stor offentlig udgift »Det medfører store sociale og økonomiske omkostninger for den enkelte«, siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Læs også

»Dopingmisbrug risikerer at ødelægge familier, og for det offentlige betyder det store økonomiske udfordringer i form af hospitalsregninger, tab af skatteindtægter og udgifter til økonomisk hjælp«, siger han.

Forslaget skal især dæmme op for kriminelle, der tjener penge på at importere ulovlige dopingmidler og distribuere dem til motionister, der ønsker at skyde genvej til bedre udholdenhed eller større muskler.

»Det er et fænomen, vi ønsker at bekæmpe med endnu stærkere midler, end det i dag er muligt«.

Skal stemme overens med euforiserende stoffer

»Med beslutningsforslaget forpligtes regeringen til at fremsætte et lovforslag, som øger strafferammen for overtrædelse af lov om forbud mod visse dopingmidler fra to til seks år«, siger han.

Læs også

Straffeniveauet i sager om handel med dopingmidler vil dermed stemme overens med straffeniveauet for handel med euforiserende stoffer.

»Det sender et tydeligt signal til både de kriminelle og til misbrugerne, om at dopingmisbrug er et alvorligt problem, som samfundet vil have bremset«, pointerer Brian Mikkelsen.

Læs også

Når strafferammen er på seks år, får politiet blandt andet mulighed for at benytte telefonaflytning.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden