Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Idrætsordfører vil straffe doping hårdere

Idrætsordfører Brian Mikkelsen (K) foreslår, at doping skal straffes som euforiserende stoffer.

Sport

Doping skal straffes, som var det euforiserende stoffer. Det mener den tidligere kulturminister og nuværende idrætsordfører hos De Konservative, Brian Mikkelsen.

Konkret foreslår Brian Mikkelsen, at strafferammen for overtrædelse af lov om forbud mod visse dopingmidler hæves fra to til seks år.

Baggrunden er de hyppige tilfælde af dopingmisbrugere, der pådrager sig svære skader i form af blodpropper, leverskader og mentale forstyrrelser.

Stor offentlig udgift »Det medfører store sociale og økonomiske omkostninger for den enkelte«, siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Læs også

»Dopingmisbrug risikerer at ødelægge familier, og for det offentlige betyder det store økonomiske udfordringer i form af hospitalsregninger, tab af skatteindtægter og udgifter til økonomisk hjælp«, siger han.

Forslaget skal især dæmme op for kriminelle, der tjener penge på at importere ulovlige dopingmidler og distribuere dem til motionister, der ønsker at skyde genvej til bedre udholdenhed eller større muskler.

»Det er et fænomen, vi ønsker at bekæmpe med endnu stærkere midler, end det i dag er muligt«.

Skal stemme overens med euforiserende stoffer

»Med beslutningsforslaget forpligtes regeringen til at fremsætte et lovforslag, som øger strafferammen for overtrædelse af lov om forbud mod visse dopingmidler fra to til seks år«, siger han.

Læs også

Straffeniveauet i sager om handel med dopingmidler vil dermed stemme overens med straffeniveauet for handel med euforiserende stoffer.

»Det sender et tydeligt signal til både de kriminelle og til misbrugerne, om at dopingmisbrug er et alvorligt problem, som samfundet vil have bremset«, pointerer Brian Mikkelsen.

Læs også

Når strafferammen er på seks år, får politiet blandt andet mulighed for at benytte telefonaflytning.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce