Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

tørlagt. Af hensyn til stingene i det opererede knæ må Mie Ø. Nielsen ikke springe i vandet den kommende uges tid.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

tørlagt. Af hensyn til stingene i det opererede knæ må Mie Ø. Nielsen ikke springe i vandet den kommende uges tid.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Svømmetalentets VM-deltagelse er i fare efter knæoperation

De kommende uger bliver afgørende for, om Mie Ø. Nielsen kommer med til VM.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med fem udtagne svømmere stiller Danmark til sommer med den mindst VM-hold i ti år - og den danske repræsentation risikerer at blive decimeret yderligere.

De kommende uger skal nemlig vise, om 16-årige Mie Ø. Nielsen kommer sig så meget over sin anden knæoperation, at hun bliver i stand til at deltage ved VM i Barcelona om lidt mere end to måneder.

»Første gang, jeg blev opereret, hjalp det lidt, men da det blev ved med at gøre ondt, blev vi enige om endnu en operation for at komme helt af med smerterne«, fortæller Mie Ø. Nielsen til politiken.dk.

Kikkertopereret i tirsdags Ved kikkertoperationen i tirsdag blev der fjernet noget arvæv, der sad i trykkede på menisken i højre knæ.

LÆS ARTIKEL

»Det er nok lidt sent i forhold til VM her til sommer, men man skal også tænke længere frem i ens karriere som forhåbentlig er langt fra at være slut«, skrev Mie Ø. Nielsen på sin Facebookprofil i dag.

Knæet er hævet til dobbelt størrelse, så far Benny må bringe og hente sin datter til og fra skole, og der går yderligere end halv snes dage, inden Mie Ø. Nielsen atte må springe i bassinet igen hjemme i Aalborg.

»Jeg har ikke haft så ondt, når jeg har trænet eller svømmet konkurrence. Der ligger jeg jo bare opg tænket på at svømme stærkt, men det har ikke været så sjovt bagefter, når jeg er kommet op af vandet«, fortæller Mie Ø. Nielsen.

VM-træning hjemme i Aalborg
Operationen betyder også, at Mie Ø. Nielsen ikke deltager sammen med VM-svømmerne Lotte Friis, Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume på højdetræningslejren i Sierra Nevada fra næste uge, men istedet træner hjemme i Aalborg sammen med sit klubhold.

»Jeg håber at kunne blive klar til VM, men nu må jeg se, hvordan jeg reagerer, når stingene er taget ud og jeg kan komme i vandet igen«, siger Mie Ø. Nielsen.

Lige som Pernille Blume er Mie Ø. Nielsen udtaget til VM som en del af en meget lovende medleyholdkap, eftersom ingen af de to ved Danish Open i marts opfyldte nogle af de individuelle kvalifikationskrav til VM.

LÆS ARTIKEL

Pernille Blume er dog stillet i udsigt, at hun får lov til at deltage ved VM, uanset om Mie Ø. Nielsen og dermed holdmedleyen kommer til start eller ej.

Der er kortbane-EM på hjemmebane

Hensynet til fremtiden behøver kun at række et halvt år siden frem, eftersom der venter de bedste danske svømmere en kæmpe oplevelse, når de til december skal optråde på hjemmebane i Herning ved de europæiske kortbanemesterskaber.

»Jeg kunne have risikeret at svømme et halvskidt VM, og så kunne en operation have kostet mig kortbane-EM, så derfor følte vi, at tidspunktet var det rette«, siger Mie Ø. Nielsen.

Sommerens stævne i Barcelona vil blive det andet VM for Mie Ø. Nielsen, der blev kåret som Årets Fund i dansk idræt efter sin VM-debut og sit helt store gennembrud ved kortbane-EM i 2011, da hun havde fire medaljer med hjem fra Szczecin.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden