VERDENSMESTER. Henrik Stephansen har sikret Danmark årets første VM-medalje i roning.
Foto: Darko Bandic (arkiv)/AP

VERDENSMESTER. Henrik Stephansen har sikret Danmark årets første VM-medalje i roning.

Sport

Dansk roer ydmyger modstandere og vinder VM-guld

Henrik Stephansen var suveræn, mens guldfireren blev skuffende nummer fem.

Sport

Stående klapsalver overdøvede tonerne af den danske nationalmelodi, der blev spillet, mens Henrik Stephansen modtog sin guldmedalje efter en overlegen sejr ved VM i roning.

Den danske eliteroer har imponeret i sin letvægtsherresinglesculler ved mesterskaberne i Bled, Slovenien, hvor han har roet tider, der var flere sekunder hurtigere end sine konkurrenters.

Ved alle løb har han holdt en overlegen føring frem til målstregen.

Ingen medaljer til Guldfireren Men Henrik Stephansen nåede kun akkurat at få sin medalje om halsen, inden stemningen blev en anden i den danske VM-lejr.

Den berømte Guldfirer med Eksild Ebbesen, Jacob Barsøe, Morten Jørgensen og Kasper Winther Jørgensen roede sin finale kort efter Stephansens sejr, men endte på en femteplads ud af i alt seks deltagende både.

»Vi præsterer det, vi kan, men timingen og den fysiske form har måske ikke været 100 procent i top. Min fornemmelse er, at der var lige en anelse mere power på de gode dage i træningslejren«, sagde en stakåndet Eksil Ebbesen kort efter løbet.

Stor skuffelse

Det var fire tydeligt skuffede roere, der i regnvejr måtte bære deres båd på land, mens den australske letvægtsfirer blev hædret på toppen af medaljeskamlen.

Den danske båd nåede kun akkurat en plads i dagens finale efter gårsdagens tætte semifinale, hvor kun 0,07 sekunder adskilte Guldfireren fra det polske hold, som fik en plads i B-finalen i stedet.

Det ændrede dog ikke på, at det var guldet, letvægtsfireren roede efter i dag.

»Vi har bevaret optimismen og troen på det til det sidste. Det er positivt, og det har vi brug for fremadrettet. Men jeg er ærgerlig over, at jeg har følelsen af, at vi faktisk har roet bedre for to-tre uger siden«, sagde Eskild Ebbesen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden