TALENT. Et af de ti talenter i Great Danes er Magnus Westermann fra Herlev
Foto: JENS DRESLING

TALENT. Et af de ti talenter i Great Danes er Magnus Westermann fra Herlev

Sport

Benovede talenter skal ende som Great Danes

Nick Juba stillede krav om mod, da ti benovede svømmere blev præsenteret for kravene til Great Danes.

Sport

Da Nick Juba rejste hjem efter den første jobsamtale forud for sin ansættelse som dansk landstræner, benyttede englænderen flyveturen til at læse op på dansk svømnings historiske resultater.

Mads Glæsner. Jakob Andkjær. Jacob Carstensen.

1 ud af 22 EM-medaljer Jo, der er skam store danskere, der har hentet medaljer ved internationale mesterskaber, men resultaterne ved eksempelvis europamesterskaberne på langbane får tårnet i Pisa til fremstå snorlige.

22 EM-medajer har Danmark vundet de seneste tyve år. Jakob Andkjær har en enkelt af bronze, resten er hentet af forslugne kvinder anført af Mette Jacobsen, Louise Ørnstedt, Lotte Friis, Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen.

Det misforhold skal der rettes op på, og i denne weekend stiftede ti svømmere bekendtskab med den joviale englænders første reelle fodaftryk som landstræner, da projektet Great Danes blev præsenteret ved en samling i knastørre omgivelser i Idrættens Hus i Brøndby.

Der skal skabes en stolthed
Svømmerne skal investere deres mod, deres positive indstilling, ambitioner og lyst til at blive internationale stjerner i den ubarmhjertlige sportsgren og vil til gengæld blive belønnet med Team Danmark-financierede udlandsture, eksperter udi træning, ernæring og sportspsykologi.

»Vi skal skabe stolthed omkring det at være Great Danes. Det bliver hårdt, men vi skal huske at more os undervejs«, sagde Nick Juba til den benovede gruppe af svømmere, der stilfærdigt lyttede til oplæg og inspirerende input fra den dedikerede NTC-træner Shannon Rollason.

18-årige Magnus Westermann fra Herlev er en af de ti svømmere, der kan blive suppleret af yderligere nogle stykker frem mod den første reelle opgave i januar.

TV

Magnus Westermann er en del af Great Danes, der skal skoles til at lære at svømme på højeste plan. Mød den 18-årige Herlev-svømmer, der trænes to gange mandag, tirsdag, torsdag og fredag og en gang lørdag. Suppleret med styrketræning.

Foto: Jens Dresling Klip: Mads Trolle

Kilde: Politiken.tv

»Jeg sad og fik næsten kuldegysninger. Det bliver spændende at være en del af«, sagde Magnus Westermann, der mest af alt glæder sig til de intense weekendstævner i Antwerpen, Eindhoven, Marseille, Bergen, Monaco og Canet.

To svømmee foretrak USA
Yderligere to svømmere blev udtaget til gruppen, men Søren Dahl og Anton Ørskov Ipsen har valgt en uddannelse i USA, og derfor er der plads til yderligere et par stykker.

Svømmerne forbliver Great Danes, hvis de frem mod september næste år har en top-100-placering på Fina’s verdensrangliste, har forbedret deres placering med 75 pladser eller er blevet udtaget til et internationalt stævne i 2014.

Mick Steen Nielsen er den første træner, der er tilnyttet projektet, og så er Jakob Andkjær mentoren, der som medaljevinder ved både VM og EM selv har været der, hvor Great Danes skal ende. Ikke helt i første omgang, for målet er inden for de næste tre år at skabe finalister ved internationale mesterskaber.

Der var ikke tid tidligere

Masser af medaljer vandt Danmark i de ni år, Lars Sørensen var svømmeforbundets elitechef, og den nuværende direktør for Hovedstadens Svømmeklub udtrykker som mange andre i miljøet begejstring over det ny projekt.

Så hvorfor lavede I ikke noget tilsvarende, da du selv var elitechef?

»I det gamle system var der ikke tid til at hellige sig den slags, fordi Paulus Wildeboer dybest set skulle varetage to stillinger samtidig. Det er superpositivt, at der bliver prøvet nogle nye ting, og det er rigtig godt, at drengene bliver adskilt fra pigerne, også selv om der er en ny generation på vej, hvor det er drengene, der har det største potentiale«, vurderer den tidligere elitechef, hvis ord understreges af det seneste junior-EM, hvor Daniel Steen Andersen vandt guld og bronze i butterfly og Danmark ’kun’ blev nummer fire i 4x100 meter fri, fordi Magnus Westermann fik slugt vand og måtte stoppe op på førsteturen.

SVØMMESKOLE :

Vejrtrækningen er først på skemaet i Mette Jacobsens svømmeskole.

Se, hvordan du også kan få en mere afslappet vejrtrækning, når du kæmper med det våde element.

Følg med de næste fem søndage, hvor der kommer nye råd og tips.

Foto: Lisa.Christensen@pol.dk

Foto/Klip: Mads.Trolle@pol.dk

Kilde: Politiken.tv

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce