Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

VM? Danmark har en stolt sejlsportstradition ved OL, hvor det næsten altid bliver til danske medaljer.
Foto: Lars Krabbe (arkiv)/Jyllands Posten

VM? Danmark har en stolt sejlsportstradition ved OL, hvor det næsten altid bliver til danske medaljer.

Sport

Aarhus vil have sejler-VM i byens nye forhave

Byen vil være vært for VM i samtlige olympiske bådklasser i 2018.

Sport

Lige nu er det tårnhøje kraner og tungtlæssede lastbiler, der præger hverdagen på Aarhus Havn.

En ny bydel med en bølgende blå forhave i Aarhus Bugt er under opførelse, men ikke nok med at der ved siden af lystbådehavnen placeres et internationalt sejlsportscenter.

For lykkes det Aarhus at blive vært for VM i samtlige olympiske bådklasser i 2018, som der netop er lagt billet ind på, så vil VM-sejlerne konkurrere så tæt på land i Danmarks næststørste by, at tilskuerne kan nyde slaget til søs fra en caféstol på havnen.

Læs også

Bag det danske bud står Sport Aarhus Events, Sailing Aarhus, Dansk Sejlunion og Sport Event Denmark, og delegationen er netop kommet hjem fra Southampton i England, hvor de har præsenteret det aarhusianske VM-bud for den internationale sejlsportsunion Isaf.

De øvrige konkurrenter er Gdynia i Polen, Busan i Sydkorea og Haag i Holland.

Hjemmebane med flere fordele
»Isaf deler vores visioner, og jeg tror, de værdsatte præsentationen«, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark, der kalder VM for en oplagt mulighed for sejlsporten for at vokse sig endnu større og ikke mindst en mulighed for at give de danske sejlere en værdifuld VM-hjemmebane.

For VM i 2018 handler ikke bare om medaljer, det handler også om kvalifikation til OL i 2020.

Aarhus har gennem flere år satset målrettet på internationale sejlsportsevents og har arrangeret ungdoms VM i 2008, 505 VM i 2010, A-cat VM i 2011 samt EM i 49er og 49erFX sidste år.

De internationale sejlsportsevents giver byen reklame og nyder stor opbakning fra politisk hold.

Læs også

»Aarhus har en enestående sejlsportsarena, der vil udfordre selv verdens bedste sejlere. Byens bynære sejlsportsfaciliteter er et centralt omdrejningspunkt i byens nye bydel, og VM vil således skabe liv både til vands og til lands – og med vores erfaring vil vi kunne skabe et helt unikt VM til glæde for både sejlere og publikum«, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R) samstemmende i en pressemeddelelse. Bugten med den gode vind

Danmark har vundet flere olympiske medaljer i sejlsport end nogen anden sportsgren, og OL-sølvvinder Jonas Høgh-Christensen kalder Aarhus Bugt for »det perfekte sted«. Det er Thomas Capitani, der er direktør i Sailing Aarhus, enig i. »Vinden er der altid i rigt mål, og en af bugtens specielle fordele er, at kysten vender mod øst, så det bliver aldrig for meget, som man ellers kan forestille sig med en vestvendt kyst andre steder i Europa«, forklarer Sailing Aarhus-direktøren.»Når man sejler kapsejlads, er det ofte over flere dage og flere gange, og vi er jo under vejrets påvirkning. Men det er sjældent, at vi må aflyse noget, vi har ikke særlig meget strøm, der er ikke særlig dybt og ikke den store tidevandsforskel, så der er mange forhold, der gør det nemt for os at lave en god bane til kapsejlads«, fortæller Thomas Capitani. Men præcis hvad den internationale sejlsportsunion finder afgørende, når dens syv mand store eksekutivkomite vælger værten i begyndelsen af maj, er uvist, fortæller Thomas Capitani.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce