besejret. Elleve svømmere ar hurtigere end Mads Glæsner, der som eneste dansker indledte VM i Shanghai med en skuffelse.
Foto: Gero Breloer/AP/AP

besejret. Elleve svømmere ar hurtigere end Mads Glæsner, der som eneste dansker indledte VM i Shanghai med en skuffelse.

Sport

Glæsner var dybt skuffet over sin OL-billet

Danmarks eneste mandlige VM-deltager indledte med en 12.-plads i 400 m fri.

Sport

Mads Glæsner er rekordernes mand i dansk svømning, men efter sin første start ved VM i svømning satte han en rekord af de mere usædvanlige.

Mads Glæsner må nemlig være den mest skuffede, der nogen sinde har kvalificeret sig til OL.

Med 3.48,41 min. i 400 meter fri svømmede Mads Glæsner et halvt sekund under OL-kvalifikationskravet, men det rakte blot til en 12.-plads i disciplinen, hvor han i december opnåede en femteplads ved VM på kortbane i Dubai.

Nu gælder det de næste løb »Jeg er ikke tilfreds. Det er bare at se frem til næste løb, konstaterede den desillusionerede langdistancesvømmer«, da han snoede sig ud gennem de kringlede båse i mixedzoneområdet under Oriental Sports Centre.

For et halvt år siden i Dubai var femtepladsen i 400 meter fri første løb ved et stævne, hvor Glæsner vandt sølv i 1.500 meter fri efter sin tunesiske træningskammerat Oussama Mellouli, der med fjerdebedste tid er blandt de otte, der svømmer finale senere i dag.

LÆS ARTIKEL

Den 19-årige kineser Sun Yang var hurtigst i indledende heat med 3.44,87 min., verdensrekordholderen Paul Biedermann var tredjehurtigst i 3.45,18 min. og den sidste finaleplads gik til canadieren Ryan Cochrane, der med 3.46,88 min. var et halvandet sekund hurtigere end Glæsner.

Tre løb til at revanchere sig i

Mads Glæsner startede for langsomt og var efter 150 meter sidst i sit indledende heat, hvor han i løbets anden halvdel svømmede sig op på en tredjeplads.

Mads Glæsner skal ved VM ydermere svømme 200, 800 og 1.500 meter fri.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden