holdkap. For første gang siden 1991 skal Danmark deltage i en VM-finale i 4x100 meter fri efter at have slået den danske rekord med seks sekunder.
Foto: Gero Breloer/AP/AP

holdkap. For første gang siden 1991 skal Danmark deltage i en VM-finale i 4x100 meter fri efter at have slået den danske rekord med seks sekunder.

Sport

Hovsa-finale gav en fantastisk VM-start

Førstedagen af VM i svømning gav to finaler, en semifinale og fem OL-billetter.

Sport

Der var gruppekram i mixedzone, da fire glade svømmepiger kronede en forrygende førstedag ved VM i Shanghai med at få hele pladen fuld.

Dansk rekord med syv sekunder, en kvalifikation til OL og i tilgift en VM-finale i en disciplin, som Danmark slet ikke var kvalificeret til at deltage i.

LÆS ARTIKEL

4x100 meter fri blev et jubelbrusende punktum på en dansk VM-åbning, der gav fem danske OL-billetter samt to VM-finaler og en semifinale, der svømmes senere i dag.

Dansk rekord fra 1991 slået eftertrykkeligt
Med 3.39,48 sekund tordnede Pernille Blume, Mie Ø. Nielsen, Lotte Friis og Jeanette Ottesen syv sekunder under den danske rekord, der med en levetid på 20 år har været særdeles sejlivet.

Finalepladsen er ligeledes Danmarks første i 4x100 meter fri ved et VM siden 1991, da Danmark blev nummer fem.

»Det var en god holdpræstation. Pernille åbnede fantastisk, Mie holdt den, Lotte kæmpede alt, hvad hun kunne, og så fik jeg selv slået de skide svenskere«, sagde en forpustet Jeanette Ottesen, der startede næsten to sekunder efter Petra Granlund, men med 53,32 sek. svømmede tre sekunder hurtigere end den sidste svensker.

Hov, vi er i finalen

I det efterfølgende heat skulle et af de otte hold være langsommere end danskerne, før OL-kvalifikationen ville være sikret via VM’s 12.-plads, og det mål blev mere end opfyldt. Da pigerne så, at adskillige hold var langsommere, blev der krammet og lykønsket med OL-billetten, og da så slutresultatet dukkede op kunne 14-årige Mie glædesstrålende konstatere, »hov, vi er finalen«.

Den svømmes senere i dag uden at danskerne nærer forhåbninger om andet end at udfordre den friske danske rekord, eftersom Lotte Friis inden skal svømme finale i 400 meter fri og Jeanette Ottesen skal svømme semifinale i 100 meter butterfly efter at være blevet nummer syv i det indledende heat.

Den nu aflivede dansk rekord i 4x100 meter fri blev sat EM i Athen i 1991, da Mette Nørskov, Gitta Jensen, Berit Puggaard og Mette Jacobsen svømmede sig til en bronzemedalje.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden