0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dokumentation: Danske Spils advarsel til sine forhandlere

Danske Spil advarer i et brev om, at forhandlere kan få opsagt deres samarbejdsaftale, hvis de sælger spil til mindreårige.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Efter massiv kritik indskærper Danske Spil nu i et brev til sine godt 5.200 forhandlere, at de ikke må tage imod penge fra mindreårige. Det statsejede spilleselskab skriver:

»Kære forhandler/spilansvarlige. Til din orientering er vi blevet gjort opmærksom på, at nogle af vores forhandlere i strid med reglerne sælger væddemålsspil til personer under 18 år. Vi er derfor nødt til igen at indskærpe reglerne overfor alle vores forhandlere. Vi har således nedenfor kort beskrevet de aldersgrænser, der gælder på spilområdet, og de konsekvenser, det kan have for vores forhandlere, hvis aldersgrænserne ikke respekteres«.

Aldersgrænser: »I henhold til spilleloven gælder der to aldersgrænser. Du må ikke sælge lotterispil som f.eks. Lotto, Eurojackpot, Quick og Keno til unge under 16 år. Ønsker kunden at spille væddemålsspil som f.eks. Tips, Oddset eller Dantoto, skal denne være fyldt 18 år«.

Konsekvenser: »Som det fremgår af vores etiske kodeks, som blev udsendt i maj 2014, er det af største vigtighed, at du som spilansvarlig i ethvert tvivlstilfælde anmoder spilleren om forevisning af identifikation. Da det kan være svært at afgøre en spillers alder, er det bedre at forespørge om identifikation en gang for meget end for lidt. Alternativt kan du som spilansvarlig sammen med spilleren bestille et gratis spilkort til spilleren. På den måde kan du som spilansvarlig altid være sikker på, at spilleren er gammel nok til at købe spil«.

»Det fremgår af din forhandlerkontrakt, at såfremt du gentagne gange tilsidesætter de fastsatte aldersgrænser, vil der være tale om en væsentlig misligholdelse, der kan føre til ophævelse«.

»Du må derfor påregne, at forhandlerkontrakten uden varsel ophæves ved gentagent salg af spil til mindreårige i strid med spillelovgivningen og forhandlerkontrakten«.

Du må derfor påregne, at forhandlerkontrakten uden varsel ophæves ved gentagent salg af spil til mindreårige

Kommunikation: »Samtlige forhandlere modtager løbende diverse materialer, som gør opmærksom på aldersgrænsen, herunder skilte, klistermærker m.v., til brug i butikkerne. Du kan altid bestille nyt materiale ved at rette henvendelse til Forhandlerservice. Derudover har alle forhandlere fået opstillet en kundeskærm, hvoraf det permanent fremgår, hvad aldersgrænserne er for de forskellige spil. Endvidere fremgår aldersgrænserne af kuponerne og skrabelodderne«.

Læs mere: