Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

NEDTUR. Bode Miller viste, at han ikke har rutine fra denne sæson, og det gik galt, da han ramte en port for hårdt.
Foto: Marco Trovati/AP

NEDTUR. Bode Miller viste, at han ikke har rutine fra denne sæson, og det gik galt, da han ramte en port for hårdt.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Grimt styrt for veteran ved VM på hjemmebane

37-årige Bode Miller gav gyset - Østrigs Hannes Reichelt tog guldet.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En veterans comeback efter en lang pause blev torsdag en grim oplevelse for både ham selv og tilskuerne. Bode Miller, der lagde rigtig godt ud på super G-pisten ved VM i Beaver Creek, kunne nemlig ikke holde stilen. Han kom for tæt på en port, hvilket slog ham ud af balance, og amerikaneren styrtede.

Der gik et sus gennem hjemmepublikum, for han landede på den ryg, der længe har voldt ham store problemer. Til alt held så det ud til, at der ikke skete noget alvorligt med ryggen, og Bode Miller vinkede til publikum for at berolige sine mange fans. Til gengæld pådrog han sig en stor flænge i benet, der muligvis kan forhindre ham i at deltage i lørdagens styrtløb.

Jansrud lidt for motiveret

Eksperterne pegede inden start på norske Kjetil Jansrud som favorit til at tage VM-titlen i torsdagens udfordring. Det skulle dog vise sig, at de tog fejl, for OL-guldvinderen i disciplinen kom også for tæt på en port og kunne derefter ikke true de aller bedste tider. Den norske topløber virkede en anelse for motiveret og satsede måske lidt for voldsomt.

Vinder blev i stedet østrigske Hannes Reichelt, der med sine 34 år har al den rutine, der skal til på en nervebetonet dag, som en VM-konkurrence altid er. Østrigeren kørte fornuftigt og holdt fejlene på et lavt niveau.

Guldet blev sikret med 11 hundreddele af et sekund foran overraskelsen fra Canada Dustin Cook (startnummer 28) med franske Adrien Theaux på bronzepladsen. Jansrud blev nr. 4.

Jansruds berømte landsmand Aksel Lund Svindal stillede til start, selv om han kun netop har overstået en lang periode med skader, og han glædede sig under forberedelserne til en ny rolle.

En tredje veteran viste klasse

»Det er dejligt at være en outsider denne gang. Det vil jeg nyde og selvfølgelig forsøge at udnytte, da jeg kan konkurrere uden det sædvanlige pres. Flere har sagt, at det er helt umuligt at have en chance efter så lang en pause - men lad os nu se«, kom det med smil fra 32-årige Svindal, da Eurosport ville høre hans vurdering.

Nordmanden viste, at han er lavet af noget særligt alpint stof, for han gennemførte et imponerende løb efter så lang en pause og sluttede på en sjetteplads. Han kan blive en lidt alvorligere outsider til styrtløbet.

Ligesom det var en lille skuffelse, at Lindsey Vonn måtte nøjes med bronze i kvindernes super G, så havde amerikanerne grund til skuffelse over resultaterne hos mændene. Bedst fra USA blev storslalomspecialisten Ted Ligety på en niendeplads.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden