Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
OPSEDASSE. At træne, spille og opholde sig på Wimbledon-anlægget er stadig stort for Caroline Wozniacki, der her hjælpes på benene af far Piotr efter en træningstime med tjekken Jaroslav Pospisil.
Foto: PETER PILEGAARD

OPSEDASSE. At træne, spille og opholde sig på Wimbledon-anlægget er stadig stort for Caroline Wozniacki, der her hjælpes på benene af far Piotr efter en træningstime med tjekken Jaroslav Pospisil.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Interview med Wozniacki: Pigemesterens drømme fra 2006 er blevet til virkelighed

Ni år efter sin juniortitel i Wimbledon er Carolone Wozniacki en voksen kvinde og lige præcis dét sted i karrieren, hvor hun dengang drømte om at være.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er bagende varmt på Wimbledon-anlæggets træningsbaner. Caroline Wozniacki har lige brugt en time på bane 15 på en dag, hvor hun ikke skal spille kamp.

Far Piotr samler boldene sammen, mens brormand Patrick og mor Anna bliver siddende på bænken ved træningsbanen, hvor de intensivt har fulgt verdensranglistensen nr. 5 afpudse grundslag og flugtspil inden næste opgave.

Caroline Wozniacki sætter sig snøftende, men hun er ikke ked af det – slet ikke.

Tværtimod.

Følelserne er de samme hver gang

Hun er glad, men hun døjer med noget allergi ligesom 2/3 af den danske befolkning. På den måde kan de londonske græsbaner være en drillepind, men Caroline Wozniacki er lykkelig over at være her. Hvert år, siden hun i 2006 vandt Wimbledonturneringens pigerække i en alder af 16 år, er hun vendt tilbage og spiller i dag 2015-turneringen som en voksen kvinde i verdenseliten.

»For ni år siden spillede jeg her som en pige med en drøm om at nå til der, hvor jeg er i dag«, lyder vurderingen af forskellen fra dengang til nu.

OVERBLIK:

Følelsesmæssigt er oplevelsen ved at befinde sig i London og spille Wimbledon dog uforandret.

»Hver gang er det samme, både som pige og som voksen. Når jeg kommer her, får jeg et sug i maven. Det er en speciel følelse. Det er fedt! Det er den følelse, hvor man mærker, at det er derfor, jeg har trænet. At det er her, jeg gerne vil være«, siger Caroline Wozniacki.

Privat er hun mere tilbagelænet end på banen

På samme måde, som hun har udviklet sig som menneske, har hendes måde at spille tennis også forandret sig.Tennislegenden Billy Jean King har tidligere sagt, at den store succes ved Wimbledon, som hun selv oplevede i 1960'erne, bundede i, at hendes personlighed og spillestil passede til den tid, hun spillede tennis i.

Caroline Wozniacki nikker genkendende til en sådan en iagttagelse og mener selv, at man ikke kan forcere sin egen personlighed i jagten på det gode spil, man gerne vil opnå:

»Som ung spiller prøver man at finde sit spil, prøver at finde ud af, hvad man er god til, hvad ens base er, hvad der kan forbedres og lige præcis, hvad det er, du vinder dine kampe på. Man kan ikke bare ændre en spillers spil, bare fordi man tror, det er det, man vinder på. Man er også nødt til at kigge på sig selv og finde ud af præcis, hvilken type spiller man er. Hvem er jeg både som spiller og menneske, og hvordan er jeg vokset op«, siger den danske verdensstjerne.

Caroline Wozniacki lader til at være ret bevidst om, hvem hun er som både spiller og menneske.

John McEnroe var for eksempel en spiller, som var kendt for sit iltre temperament på banen så vel som udenfor. Men Caroline synes ikke, at hun er det samme menneske, når hun går derhjemme, som når hun er på banen.

»Jeg tror, jeg er helt anderledes. Jeg er mere aggressiv på banen, end jeg er derhjemme. Det er ikke mit naturlige instinkt at gå på banen og bare smadre løs på alle bolde, men mit fighterinstinkt bliver vækket i mit tilstedevær på banen. Jeg bliver irriteret, og jeg kommer op at køre. Jeg elsker den store scene med masser af tilskuere. Jeg er hård ved mig selv og perfektionistisk, når jeg står på Wimbledons græs – og alle andre baner. Derhjemme er jeg mere tilbagelænet og tager tingene stille og roligt«.

US Open får hende til at føle sig som amerikaner

Caroline Wozniacki lader sig selv være åben for den givne situation, hun befinder sig i udenfor banerne, men er samtidig meget bevidst om at tilpasse sig, når det er nødvendigt.

»Jeg tror egentlig, at det passer meget godt på mit spil og min spillestil faktisk«, tilføjer hun.

Wimbledon er for Caroline Wozniacki som for alle andre spillere noget helt særligt. Nogle turneringer bliver - ifølge hende selv - spillet på rutinen. Men både Wimbledon og US Open har altid, siden hun var pige, været noget helt særligt for den danske topspiller.

Men når snakken falder på, om Wimbledon er det største, er fornemmelsen, at US Open i virkeligheden er dén turnering, som Caroline Wozniacki allerhelst vil vinde:

»Wimbledon og US Open er begge fantastiske turneringer. De er meget forskellige, men jeg elsker US Open. Det er dér, jeg har været tættest på en grandslam-sejr. Opbakningen sidste år gjorde, at jeg næsten følte mig som en lokal amerikaner. Det var helt vildt. Turneringen har en god vibe, den passer bare godt til mig«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Hey mor - jeg er lige her

Piotr Wozniacki har trænerøjnene rettet mod sin datter, mens resten af familien følger Caroline intenst. Alle i familien er her kun for én ting: At følge vidunderbarnet.

»Derhjemme er det min bror, Patrick, der generelt får mere opmærksomhed. Han er favoritbarnet – og så får jeg lidt opmærksomhed her«, siger Caroline Wozniacki og griner.

»Min mor snakker altid med alle om, hvordan det går med Patrick. Hey, mor – jeg er lige her, også mig«, fortsætter hun smilende med et glimt i øjet og afslutter:

»Vi har en god balance derhjemme«.

Wimbledons pigemester fra 2006 er blevet voksen.

Caroline Wozniacki fortsætter med at udleve sine pigedrømme. Wimbledons græs ligger lige nu for hendes fødder.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden