Pletskud. Ann-Louise Peters har her til eftermiddag kæmpet sig videre til semifinalen ved kvindernes VM i dart.
Foto: (arkiv) Henrik Kastenskov/FOTOCO

Pletskud. Ann-Louise Peters har her til eftermiddag kæmpet sig videre til semifinalen ved kvindernes VM i dart.

Sport

Dansk dartdame brillerer

For anden gang i karrieren er Ann Louise Peters klar til semifinalen ved VM i Dart.

Sport

I dartkredse kalder de hende ’Den Danske Diamant’. Og da den 40-årige fynbo Ann Louise Peters for kort tid siden vandt sin kvartfinale ved Lakeside World Championships i Frimley Green i England, strålede hun netop som en brillant.

En flot præstation sender danskeren i semifinalen ved VM.

Holdt fast i overtaget

Gennem en tæt kamp havde hun konsekvent overtaget mod Zoe Jones fra England, der med lyserøde striber i pandehåret lever fint op til kælenavnet ’Pink Panther’. Alligevel var det tæt til det sidste – 2-1 i sæt sluttede opgøret. Så var danskeren klar til dagens semifinale, og det er anden gang i karrieren, at hun er blandt de fire sidste ved verdensmesterskaberne.

»Det er helt fantastisk«, sagde Ann Louise Peters til BBC 2.

»Der var stort pres på, men jeg havde det faktisk godt gennem kampen. Når jeg står i sådan en situation lukker jeg bare ned og koncentrerer mig om at spille dart«, sagde hun.

Særligt i det tredje og afgørende sæt brillerede danskeren. I hvert sæt gælder det for de to kombattanter om først at vinde tre partier – og i hvert parti gælder det om først at score 501 point, mens udøverne skiftes til at kaste tre pile. Derfor er det en klar fordel at lægge ud.

Tre perfekte pile

Og det var netop, da Zoe Jones lagde ud i andet parti af tredje sæt, at Ann Louise Peters satte fart på. Helt naturligt førte englænderen i starten, eftersom hun også havde startet med at kaste mod cirklen med farvede lagkagefelter. Men bedst som det så særligt svært ud for danskeren, satte ’Diamanten’ tre perfekte pile – trippel 20, trippel 20 og dobbelt 20 – overhalede pludselig Zoe Jones og vandt partiet. Danskeren lukkede altså med scoren 160 for tre pile, og den præstation har ingen kvinde før leveret ved VM.

Det var grundlaget for, at Ann Louise Peters sikkert kunne kaste sig til sejren med udlægget i tredje parti, som hun sikkert vandt. Da det var en realitet, tæskede hun lidt til luften i det tilskuermættede lokale, før hun kindkyssede sin modstander og dansede lidt hen over scenen.

»Det er skønt. Dart er ikke lige så stort i Danmark som i England, men nu er der en dansker, der gør det godt, og så kommer sporten i medierne. Jeg er så stolt over at være den, der sikrer det«, sagde ’Den Danske Diamant’ til BBC 2.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce