Puha. Lykkes det Liverpool at slå Exeter i returkampen på Anfield, skal Jürgen Klopps mandskab møde West Ham, som har slået Liverpool to gange i denne sæson.
Foto: Rui Vieira/AP

Puha. Lykkes det Liverpool at slå Exeter i returkampen på Anfield, skal Jürgen Klopps mandskab møde West Ham, som har slået Liverpool to gange i denne sæson.

Sport

Sportsdøgnet: Hård FA Cup-lodtrækning for Liverpool

15-årig dansker fik kæmpe oplevelse ved Ballon d'Or.

Sport

Fodbold: Aftenens lodtrækning til fjerde runde i FA-Cup var en nem en af slagsen for de fleste Premier League-mandskaber.

Der var dog dårlige nyheder for Jürgen Klopps Liverpool, der skal møde West Ham, hvis de får sejret mod miniputterne fra Exeter i omkampen fra tredje runde.

Premier League-mandskabet har slået Liverpool to gange i denne sæson. Den sidste sejr kom så sent som i forrige weekend.

Der er også Premier League-møde, når Crystal Palace møder Stoke, mens Aston Villa skal møde Manchester City, hvis de vinder deres returkamp mod Wycombe.

Den fulde lodtrækning ser således ud:

• Arsenal-Burnley

• Bury/Bradford City-Hull City

• Carlisle/Yeovil-Everton

• Colchester-Tottenham/Leicester

• Crystal Palace-Stoke City

• Derby-Manchester United

• Eastleigh/Bolton-Leeds United

• Exeter City/Liverpool-West Ham

• Huddersfield/Reading-Walsall

• Ipswich/Portsmouth-Bournemouth

• Northampton/MK Dons-Chelsea

• Nottingham Forest-Watford

• Oxford United-Newport County/Blackburn

• Shrewsbury-Sheffield Wednesday

• West Bromwich/Bristol City-Peterborough

• Wycombe/Aston Villa-Manchester City

Kampene skal afvikles den 29.januar – 1. februar.

Fodbold: Det blev en glædelig aften for FC Barcelona, da Ballon d'Or blev uddelt her til aften. Lionel Messi fik prisen som årets spiller 2015, klubbens succesfulde træner, Luis Enrique, fik hæderen som årets træner, og fire Barcelonaspillere kom med på årets hold.

:

Fodbold: Der blev leveret et uforglemmeligt øjeblik for den 15 årige dansker Sebastian Blynov ved aftenens Ballon d'Or uddeling. Danskeren vandt en billet til gallaen efter at have givet sit bud på Årets Hold 2015.

Pludselig blev den unge dansker hevet op på scenen af den ene vært, skuespilleren James Nesbitt, hvor han fik lov til at stille et spørgsmål til en af spillerne fra Årets Hold. Teenageren valgte at spørge Cristiano Ronaldo, hvad han har tænkt sig at gøre, når hans aktive karriere er slut.

Det blev til et halvtomt svar fra Ronaldo, inden danskeren igen fik lov til at vende tilbage til sin plads blandt fodboldens kæmper.

Fodbold: Nicolai Jørgensen forlader senest FCK til sommer. Det siger titel-favoritternes træner, Ståle Solbakken, i dag til TV2 Sport.

Offensivspilleren, der i december blev kåret til årets profil i Superligaen, har halvandet år tilbage af sin kontrakt med hovedstadsklubben. Han skal derfor sælges inden for en nær fremtid, hvis det skal lykkes for københavnerne at få penge for ham.

Landsholdsspilleren blev hentet til FCK i 2013 efter et succesfuldt lejeophold fra Bundesligaklubben Bayer Leverkusen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: Små to måneder efter det kiksede i EM-playoff mod Sverige ærgrer de sig fortsat i DBU. Det skriver adm. direktør i DBU, Claus Bretton-Meyer, på unionens hjemmeside. »At ønske godt nytår i dansk fodbold kommer meget hurtigt til at handle om den store skuffelse, vi alle har over, at det danske fodboldlandshold ikke kvalificerede sig til EM i Frankrig til sommer«, lyder det fra Bretton-Meyer, har den danske OL-deltagelse i Rio at se frem til.

Håndbold: Ulrik Wilbek har haft en finger med i spillet ved stort set samtlige danske triumfer for både mænd og kvinder i nyere tid og er nu sportschef i Dansk Håndbold Forbund. Men han kan være væk, når der er afholdt kommunalvalg i 2017. Wilbek er nemlig på tale om borgmesterkandidat i Viborg for Venstre. DHF-generalsekretær Morten Stig Christensen vil derfor tage en snak med Wilbek for at sikre sig, at DHF han kan gøre brug af ham lidt endnu. »Ulrik er vigtig for dansk håndbold… Jeg vil gerne suge alt, hvad jeg kan, ud ham, indtil han måske ender i en borgmester-stilling«, siger Morten Stig Christensen ifølge Ritzau.

Fodbold: Den tidligere U21-landsholdsmålmand Jakob Busk er rykket en smule tættere på en aftale med tyske Union Berlin fra 2. Bundesliga. Målmanden, der er ejet af FCK og spillede 2015 på en lejeaftale i norske Sandefjord, har fået forlænget prøvetræningen i klubben og er rejst med truppen i træningslejr i Spanien. Union-træner Sascha Lewandowski kan lide, hvad Busk har leveret. »Han er en målmand, vi bliver nødt til at beskæftige os med. Han bidrager godt og er hurtig til at sætte angreb i gang«, siger træneren til Berlin-avisen BZ. Busks kontrakt med FCK udløber i juni 2017.

Fodbold: 33-årige Anders Due fortsætter karrieren i Nykøbing FC, der optræder i den tredjebedste række. Den erfarne kantspiller har fået en kontrakt, der løber frem til udgangen af 2017. Dermed har Anders Due valgt at slutte sin karriere, hvor det hele startede. Due har tidligere spillet i FCN, Vitesse i Holland, AaB og senest i FC Vestsjælland.

Fodbold: Træneren for tyske Hamburger SV, Bruno Labbadia, har forlænget sin kontrakt med den tyske traditionsklub til sommeren 2017. Labbadia blev hyret i foråret 2015. Hamburger SV er en klub, hvor der ikke er jobgaranti: Labbadia er den 15. træner på lige knap ti år.

Fodbold: Hvem skal snuppe trofæet som verdens bedste fodboldspiller? Kandidaterne er Barcelona-duoen Lionel Messi og Neymar, der er i åben kamp med de to foregående års vinder, Cristiano Ronaldo. Spændingen udløses ved Fifas galla i Zürich, hvor der røde løber rulles ved 19.30-tiden.

Fodbold: Rockmusikeren David Bowies død har også nået Arsenal-manager Arsene Wenger. Franskmanden er en stor fan og sagde ifølge The Independent følgende om Bowie på et pressemøde mandag formiddag: »Den idé, han gav videre til min generation, var vigtig: Vær stærk nok, til at være dig selv«. David Bowie blev 69 år.

Fodbold: Fejlinvesteringen Fredrik Semb Berge er allerede sendt retur fra Brøndby til Odd, men også kantspilleren Elbasan Rashani fortsætter karrieren i hjemlandet Norge. Det kommende år optræder han for Rosenborg på en lejeaftale. »Elba er på sine bedste dage en fantastisk tekniker, men han er stadig ung og skal løfte sit niveau endnu højere. For at give Elba de bedste muligheder for at udvikle sit spil har vi konkluderet, at en lejeaftale med Rosenborg vil give ham de bedste forudsætninger fremadrettet, da vi ikke kan give nogle garantier for en startplads. Vi vil følge Elbas udvikling i Rosenborg tæt i det næste år, og så vil vi til den tid vurdere, hvad den bedste løsning er«, siger Sportsdirektør Troels Bech.

Atletik: Det britiske atletikforbund (UK Athletics) vil gå radikalt til værks for at få genoprettet tilliden til udfoldelserne på tartanbanerne. UK Athletics har publiceret et manifest, der blandt andet taler for, at samtlige eksisterende verdensrekorder skal slettes. De seneste 13 måneder er atletikken nærmest blevet skudt i sænk efter en tysk tv-dokumentar afslørede systematisk doping i Rusland. Atletikledere har også modtaget betaling for at holde positive dopingprøver skjulte.

  • Baggrund

Fodbold: Brøndby har solgt den norske forsvarsspiller Fredrik Semb Berge tilbage til Odd i hjemlandet. Den 25-årige midterforsvarer skiftede til Brøndby i sommeren 2014 og nåede blot at spille ti kampe for BIF. I 2015 var Semb Berge udlejet til Odds ligarivaler fra Molde. Fredrik Semb Berge havde to og et halvt år tilbage af sin kontrakt med Brøndby. »Nogle gange går tingene bare ikke op i en højere enhed, og hvis vi som klub skal indfri vores sportslige ambitioner, så er det bedre at tage konsekvensen og agere snarere end at trække tingene i langdrag«, siger Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech.

Foto: POULSEN LARS (arkiv)

Fodbold: FC København har rykket den 18-årige ivorianer Aboubakar Keita op i førsteholdstruppen. Midtbanespilleren, der får trøje nummer 35, indgik i november en kontrakt med Alka Superligaens førerhold frem til sommeren 2018. Keita kan få sin superligadebut 28. februar mod Esbjerg.

Fodbold: Midtbaneprofilen Jesper Jørgensen kan i foråret se frem til et comeback for Esbjerg i Superligaen. EfB har mandag indgået en aftale med 31-årige Jørgensen frem til sommeren 2018. I de seneste fem år har midtbanespilleren spillet i Belgien for Gent, Club Brugge og Zulte Waregem. Jesper Jørgensen fik sin debut for Esbjerg som 18-årig i 2003. I 2011 blev han solgt til Gent, hvor han endte som anfører. Senere gik turen til Club Brugge, inden turen for halvandet år siden gik til Zulte Waregem.

Håndbold: Mens de danske mænd fik et ordentlig rap over nallerne i mødet med Frankrigs EM-favoritter (36-28) i sidste test inden turneringsstarten på fredag, så gik det marginalt bedre for et par af det danske holds modstandere i weekenden. Rusland, som Danmark åbner EM mod på lørdag, satte en 16-12-føring over styr i egen hal mod Hviderusland og måtte nøjes med 28-28. EM-modstanderen næste mandag, Montenegro, tabte derimod stort på udebane til Makedonien. Det sluttede 35-28 (19-14). Sidste danske modstander i EM-gruppe D, Ungarn, kom efter 11-13 ved pausen tilbage og fik 25-25 mod Serbien på hjemmebane.

Fodbold: Bayern München polske angriber Robert Lewandowski er som den første fodboldspiller i 33 år kåret som årets idrætsmand i Polen. Zbigniew Boniek vandt i 1982.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Basketball: Hørsholm 79'ers henter den tidligere klubprofil Jonathan Gilling hjem efter fem års ophold i udlandet. Den 203 centimeter høje basketballspiller blev i 2010/2011-sæsonen topscorer for Hørsholm, inden han skiftede til Arizona State i amerikansk universitetsbasketball. Senest har 24-årige Gilling været på kontrakt i en cypriotisk klub.

Golf: Amerikaneren Jordan Spieth understregede søndag sin status som verdensranglistens nummer et, da han med et forspring på otte slag vandt Hyundai Tournament of Champions på Maui, Hawaii. Sejren er den 22-årige Jordans Spieths syvende på PGA-touren – og kun Tiger Woods kan prale af lige så mange sejre, inden han fyldte 23 år. Da Spieth først fylder 23 i slutningen af juli, har han gode chancer for at overgå Woods.

Fodbold: Uffe Bech har forladt Hannover 96's vinterforberedelser i Tyrkiet med en skade. Den tidligere FC Nordsjælland-spiller har igennem flere uger døjet med smerter i overkroppen. Smerterne er opstået omkring fodboldspillerens ribben. Under den igangværende træningslejr i tyrkiske Belek har Uffe Bech ikke fået det bedre, og derfor er han mandag morgen rejst retur til Tyskland, hvor han vil modtage alternativ behandling.

Ishockey: Washington Capitols-stjernen Alex Ovechkin nåede natten til mandag op på 500 scoringer i NHL som den femte hurtigste i historien. Den 30-årige russer rundede et halvt tusind mål mod Ottawa Senators, da han scorede til 5-1 i slutningen af anden periode. Senere gjorde han det også til slutresultatet 7-1. Ovechkin skulle blot bruge 801 kampe på at nå milepælen, hvilket kun overgås af fire andre spillere. Legenden Wayne Gretzky brugte 575 kampe på at nå op på 500 scoringer. Mario Lemieux, Mike Bossy og Brett Hull har også været hurtigere end Ovechkin. I alt 43 spillere i NHL-historien har scoret 500 gange eller mere. Gretzky er indehaver af målrekorden med i alt 894 scoringer.

Fodbold: Real Betis har for anden gang fyret Pepe Mel som cheftræner. Mere end en måned uden sejr blev søndag for meget for den øverste ledelse i den nedrykningstruede klub. Et nederlag på 0-1 på udebane til Getafe fuldendte en skidt uge, der også bød på en nedtur mod lokalrivalerne fra Sevilla i pokalturneringen. 52-årige Pepe Mel har prøvet turen en gang tidligere for godt to år siden, da han blev fyret i december 2013.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce