VIDERE. Emil Larsen er glad for at komme videre med sin fodboldkarriere, der i OB ikke levede op til hans eller andres forventninger.
Foto: NORDE ERNST VAN (arkiv)/POLFOTO

VIDERE. Emil Larsen er glad for at komme videre med sin fodboldkarriere, der i OB ikke levede op til hans eller andres forventninger.

Sport

Sportsdøgnet: Emil Larsen rejser efter OB-skuffelse

Læs de opdaterede nyheder fra sporten i ind- og udland.

Sport

EM-håndbold. Et skuffende ungarsk mandskab har efterhånden udspillet sin rolle ved EM i Polen efter det tredje nederlag i træk ved slutrunden. Fredag aften vandt Tyskland 29-19 over Ungarn i den første kamp i mellemrundens gruppe 2, hvor Danmark også befinder sig. Tyskerne leverede en overbevisende og helstøbt indsats, og sejren blev grundlagt allerede i første halvleg. Tyskland er nu med helt fremme i kampen om semifinalepladserne. Med sejren kommer tyskerne op på siden af Danmark og Spanien. Alle tre nationer har fire point, men Tyskland er noteret for en kamp mere.

Fodbold. Når EM-slutrunden i fodbold bliver afviklet i Frankrig den kommende sommer, vil dommerne få mulighed for at anvende mållinjeteknologi. Det meddeler Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), der har holdt møde i eksekutivkomitéen torsdag og fredag i Nyon. Den i øjeblikket karantæneramte Uefa-præsident, Michel Platini, var tidligere modstander af mållinjeteknologi, men forbundet har nu besluttet sig for at tage midlet i brug ved EM. Mållinjeteknologi vil også blive indført fra den kommende sæson i Champions League fra playoff-runden og frem, meddeler Uefa på sin hjemmeside. I Europa League vil mållinjeteknologi blive anvendt i gruppespillet og frem fra sæsonen 2017/18. Uefa har i øvrigt besluttet at vente med at afholde præsidentvalg, indtil Michel Platinis appeldag er blevet afgjort ved Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Fodbold. Emil Larsen er færdig hos OB i Superligaen. Den 24-årige offensivspiller skifter med øjeblikkelig virkning til Columbus Crew i Major League Soccer i USA. »Der er ingen tvivl om, at Emil Larsen er en rigtig dygtig spiller, som har nogle helt særlige kvaliteter. Samtidig har det også været åbenlyst for alle, at han ikke har følt sig til rette i OB i den seneste periode. Derfor har det været oplagt for både Emil og os at tage imod muligheden for, at han kan starte på en frisk i en ny liga med et attraktivt sportsligt niveau«, siger OB's sportsdirektør, Jesper Hansen, til klubbens hjemmeside. Emil Larsen kom for tre et halvt år siden til OB fra Lyngby. Hos OB nåede han at få debut på A-landsholdet, men han blev også upopulær blandt den fynske klubs fans, blandt andet efter at et skifte til Brøndby kiksede.

Golf. Thomas Bjørn indtager tredjepladsen efter fredagens runde ved HSBC Golf Championship på European Tour. Den danske golfspiller nåede i lighed med mange andre spillere dog ikke at spille runden færdig, efter at den blev afbrudt, da mørket sænkede sig over Abu Dhabi. Forinden havde fredagens runde været afbrudt i en periode på grund af tåge. Thomas Bjørn havde forinden markeret sig med fire birdies og kun en enkelt bogey på de 11 huller, han nåede at færdigspille. Han indtager dermed en delt tredjeplads i syv slag under par. Englænderen Andy Sullivan nåede at blive færdig med de 18 huller, og han ligger på førstepladsen i ti slag under par.

Fodbold. Chelsea og forsvarsspilleren Branislav Ivanovic får glæde af hinanden i mindst en sæson mere. Den 31-årige serber har fredag forlænget sin kontrakt frem til sommeren 2017, efter at han stod til at have kontraktudløb til sommer. »Jeg er meget glad for at kunne blive i Chelsea i endnu en sæson. Efter otte år i klubben er den mit hjem, og der er intet andet sted, jeg hellere vil spille fodbold«, siger Branislav Ivanovic til Chelseas hjemmeside. Serberen har vundet mange titler i sin tid i Chelsea, herunder en Champions League-sejr, to engelske mesterskaber, tre FA Cup-titler og en Europa League-titel.

Tennis. Efter Lleyton Hewitts farvel torsdag var det stortalentet Nick Kyrgios' tur til at løfte arven for australierne fredag, men det lykkedes ikke. I sin 3. runde-kamp stod han over for den rutinerede tjekke Tomas Berdych, der vandt 6-3, 6-4, 1-6, 6-4 og er klar til et møde med Roberto Bautista Agut fra Spanien i 4. runde. Dermed er der kun to australiere tilbage i mændenes række: Bernard Tomic, der er sit lands højest rangerede spiller, og så John Millman. Men de kommer ikke videre begge to, for de skal mødes lørdag i 3. runde som sidste ret på menuen på Rod Laver Arenas aftenprogram.

Fodbold: Det er ti år siden, Espanyol fra Barcelona har vundet en titel, og det seneste spanske mesterskab ligger 29 år tilbage. Men det skal der laves om på. Kineseren Chen Yansheng overtog torsdag aktiemajoriteten i klubben for omkring 400 millioner kroner. Og han har store planer. »I løbet af tre år skal klubben være gældfri og spille med i Champions League«, siger han ifølge AP. Espanyol ligger i øjeblikket nr. 14 i den spanske liga og har 19 point op til den Champions League-kvalifikationsplads, som lørdagens modstander fra Villarreal i øjeblikket er indehaver af.

Alpint: Norske Aksel Lund Svindal har aldrig vundet det legendariske styrtløb på Hahnenkamm i østrigske Kitzbühel, men den førende i den samlede World Cup er favorit i den 76. udgave lørdag formiddag. Aksel Lund Svindal sejrede nemlig i generalprøven på Super G-pisten foran amerikaneren Andrew Weibrecht og den lokale Hannes Reichelt.

Fodbold: Vendsyssel FF opruster i kampen om oprykning til Superligaen. 1. divisions nummer to har købt den brasilianske angriber Brandao fri af kontrakten med ligarivalerne HB Køge. Han har fået en treårig kontrakt i Hjørring-klubben.

Atletik: Hækkeløberen Sara Slott Petersen er overbevist om, at russiske atleter altid har snydt. Det siger hun til DR. »Det bliver de forhåbentlig ikke ved med, men det er desværre en del af det«, siger Sara Slott Petersen. Det bekymrer ikke danskeren, at hun endnu ikke ved, om hun skal kæmpe mod de udelukkelsestruede russiske atleter ved OL i Rio. »Det eneste, vi kan gøre, er at prøve at træne lidt bedre og lidt smartere, så vi kan prøve at vise, at det ikke er nødvendigt (at dope sig, red.) for at nå verdenstoppen«, siger hun til DR. Sara Slott Petersen blev i 2015 nr. 4 ved VM og satte i sæsonen nordisk rekord på 400 meter hæk med 53,99 sekunder. En tid, der er over halvandet sekund hurtigere end Ruslands hurtigste i 2015.

Tennis: Med sin tredje sejr i tre sæt er Novak Djokovic videre fra tredje runde i grand slam-turneringen Australian Open. Det gik ud over italieneren Andreas Seppi, som Djokovic nedlagde 6-1, 7-5, 7-6. I 1/8-finalen møder den serbiske verdensetter den 14.-seedede Gilles Simon fra Frankrig.

Tennis: Den amerikanske tennisdronning Serena Williams havde absolut ingen problemer med at spille sig i 1/8-finalen i Australian Open. På 44 minutter tævede hun russeren Daria Kasatkina 6-1, 6-1. Den forsvarende skal nu møde endnu en russer i form af Margarita Gasparyan. Hvis seedningerne holder, venter et amerikansk-russisk topmøde mellem Williams og Maria Sharapova i kvartfinalen. Også polske Agnieszka Radwanska (seedet 4) er klar til 4. runde. Hun slog Monica Puig i to sæt 6-4, 6-0.

Fodbold: Prins Ali Bin Hussein fra Jordan føler sig sikker på, at han står som vinderen, når der har været præsidentvalg i Fifa 26. februar. »Jeg er fuldt ud overbevist om, at jeg vinder valget, hvis det foregår efter reglerne… Uden at gå i detaljer, så bygger jeg mine forhåbninger på, hvad jeg oplevede sidste gang«, siger Ali Bin Hussein, der ved valget i 2015 var den nu suspenderede præsident Sepp Blatters modkandidat. Ali Bin Hussein har dog ikke støtte fra sin egen asiatiske konføderation. De peger i stor stil på Salman Bin Ebrahim Al Khalifa fra Bahrain. I Europa har Tyskland indikeret, at de vil støtte schweizeren Gianni Infantino. DBU har endnu ikke taget stilling.

Fodbold: AaB’s 20-årige midtbanespiller Robert Kakeeto fra Uganda leverede ifølge klubbens hjemmeside en flot præstation, da træner Lars Søndergaards tropper torsdag slog Hobro med 3-0 i bidende kulde. Robert Kakeeto, der endnu har sin debut i Superligaen til gode, scorede til 1-0, inden Patrick Kristensen og Thomas Augustinussen fulgte trop. Andetsteds var der nederlag til både Sønderjyske og FC Midtjylland. Sønderjyske blev slået 1-0 af Fredericia, mens de danske mestre tabte 2-1 til Skive.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Foto: Michael Sohn (arkiv)/AP

Fodbold: Kommende landstræner Åge Hareide, der får debut mod Island 24. marts i Herning, uddyber i dagens udgave af Jyllands-Posten, hvad han allerede antydede i Politiken i går: At Nicklas Bendtner skal have mere spilletid på klubplan, såfremt han skal indtage en nøgleposition på landsholdet. »Han har en evne til at score mål, men skal han spille 90 minutter? Nej, måske ikke. Måske skal han spille 20 minutter og være frisk der. Måske 10 minutter. Måske 45. Jeg ved det ikke endnu, men nu må jeg se, og jeg må tage det med ham«, siger Hareide til avisen. Bendtner har i efteråret spillet beskedne 421 minutter fordelt på 16 kampe for Wolfsburg. 4 mål er det blevet til. I landsholdsregi spillede Bendtner fra start i samtlige 6 landskampe i efteråret. 500 minutter og nul scoringer blev det til.

Basketball: Det er muligt, at Kobe Bryant er langt fra tidligere tiders niveau på banen, men hans popularitet blandt fansene er stadig i top. Afstemningen til årets allstar-kamp i NBA, hvor Øst møder Vest, beviste det med al tydelighed. For mens Bryant absolut ikke har været en af de bedste spillere hidtil i sæsonen, så blev han den største stemmesluger. Los Angeles Lakers-legenden fik 1.891.614 stemmer, hvilket var næsten 300.000 stemmer mere end nummer to på listen, sidste års MVP (Most Valuable Player) i ligaen, Stephen Curry fra Golden State Warriors.

Tennis: Der var avancement til både Maria Sharapova og Roger Federer ved natten kampe i 3. runde af Australian Open i Melbourne.

Fodbold: Efter en vinterpause på fem uger genoptages Bundesligaen med klassikeren mellem Bayern München og Hamburger SV. Bayern er på kurs mod den fjerde nationale titel på stribe. Men i kulissen lurer forventningerne om en helt anden titel i træner Pep Guardiolas sidste sæson i klubben. »Jeg ved, folk vil have, at vi vinder Champions League, og hvis ikke vi gør det, vil vi have fejlet«, siger Pep Guardiola ifølge AFP. Der er kickoff i Hamburg kl. 20.30.

Golf: Dagens 2. runde af Abu Dhabu Championship har fået en forsinket start på grund af tåge, men det forhindrer ikke danske Thorbjørn Olesen i spille stærkt på de første fem huller, hvor han er gået fire slag under par.

Håndbold: Det sker yderst sjældent, at Kiril Lazarov går fra banen uden at have scoret. Det skete ikke desto mindre torsdag aften, og det var en stor del af forklaringen på, at Makedonien fik en ordentlig røvfuld på 34-24 af Kroatien i mellemrunden ved EM i Polen. Dermed tegner der sig et klart billede af, at Polen, Frankrig, Norge og Kroatien i mellemrundens gruppe 1 kommer til at udkæmpe en duel om gruppens to øverste pladser, der giver adgang til semifinalerne. Alle fire hold har fire point, mens Makedonien og Hviderusland er uden point. Polen og Norge har dog en kamp i baghånden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: Det blev til en sejr, men publikum måtte vente længe på den forløsende anden scoring, da Sevilla med Michael Krohn-Dehli vandt hjemme over Mirandes i den første kvartfinale i den spanske pokalturnering. 2-0 vandt de mod Mirandes, der er nr. 11 i den næstbedste række. Dommeren var tæt på at fløjte kampen af, da indskiftede Vitolo satte foden på en aflevering fra Michael Krohn-Dehli til kampens sidste mål. I Valencia forsøger cheftræner Gary Neville fortsat at finde succesformlen for sit skrantende hold. Englænderen så torsdag sit hold spille 1-1 hjemme mod Las Palmas i den første pokalkvartfinale.

Ishockey: For anden kamp i træk kom det 19-årige stortalent Nikolaj Ehlers på pointtavlen. Ligeledes for anden kamp i træk måtte Ehlers dog forlade isen som taber. På hjemmebane tabte Winnipeg Jets 1-4 til Nashville Predators. Det så ellers lovende ud for hjemmeholdet efter fire minutters spil, da Nikolaj Ehlers blev sendt af sted på en friløber mod den rutinerede finske målmand Pekka Rinne. Danskeren sendte køligt pucken i mål til stillingen 1-0.

Ishockey: Andetsteds i NHL går det bedre går det for Vancouver Canucks med Jannik Hansen på holdet. På udebane vandt Vancouver 4-2 over Boston Bruins. I tredje periode assisterede danskeren scoringen til 3-2. Vancouver ligger nummer tre i den tætte Pacific Division. Også Mikkel Bødker var i aktion natten til fredag i NHL. Han måtte gå pointløs fra banen, da han sammen med Arizona Coyotes led et 1-3-nederlag hjemme mod San Jose Sharks.

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce