HESTE. Kevin Magnussen var torsdagens arbejdshest i Barcelona, og Renault-raceren leverede de andre heste.
Foto: PW LT**LON**/AP

HESTE. Kevin Magnussen var torsdagens arbejdshest i Barcelona, og Renault-raceren leverede de andre heste.

Sport

Sportsdøgnet: Magnussen er flittigste mand i formel 1-testen

Følg med i nyhederne fra sportens verden i ind- og udland.

Sport

Fodbold: Liverpool er klar til ottendedelsfinalerne i fodboldens Europa League. Torsdag aften vandt den engelske traditionsklub 1-0 hjemme over tyske Augsburg, og dermed er Liverpool videre samlet med de samme cifre. Kampens afgørelse faldt allerede efter fem minutter, da James Milner bragte hjemmeholdet foran på et straffespark. Det blev dømt, da bolden ramte Augsburgs Dominik Kohr i straffesparksfeltet, efter at han var kommet i karambolage med en holdkammerat. Til gengæld kom Schalke 04 ud for en stor skuffelse. Pierre-Emile Højbjerg så til fra bænken, da den tyske klub tabte 0-3 hjemme til Shakhtar Donetsk, der går videre med det samme cifre. Tottenham gik ligeledes videre efter 3-0 over Fiorentina. Christian Eriksen spillede hele kampen.

Badminton: Det går fremad for Carsten Mogensen, der sidste torsdag blev ramt af en hjerneblødning, mens han befandt sig på spillernes hotel under hold-EM i Kazan. Det meddeler Badminton Danmark i en pressemeddelelse. »Det går fortsat fremad hver dag for Carsten Mogensen. Der er en positiv udvikling med at være vågen og indtage væske, og den medicinske situation er stabil. Sønnen Benjamin har været på et kortvarigt besøg for at møde sin far«, lyder det i meddelelsen. Carsten Mogensen besvimede, da han skulle gøre sig klar til kampen mod Finland, og senere blev den 32-årige doublespecialist opereret i hjernen. Sammen med Mathias Boe har han blandt andet vundet to All England-titler samt sølv ved både OL og VM. Carsten Mogensen befinder sig fortsat i Kazan.

Fodbold: Simon Kjær og hans klub, Fenerbahce, er klar til ottendedelsfinalerne i Europa League. Torsdag aften spillede den tyrkiske klub 1-1 ude mod Lokomotiv Moskva, og dermed er Fenerbahce videre med 3-1 samlet. Russerne kom foran kort før pausen, og kampen var spændende frem til syv minutter før tid, da Mehmet Topal udlignede til 1-1. Så skulle russerne score tre gange for at gå videre, og det lykkedes ikke.

Tennis: Så skete det - Novak Djokovic har forladt banen som taber. Det skal dog med det samme siges, at serberen i kvartfinalen ved ATP-turneringen i Dubai torsdag måtte trække sig på grund af en øjeninfektion efter 1. sæt, som blev vundet af den rutinerede spanier Feliciano Lopez. Djokovic havde vundet sine syv forudgående turneringer og havde nået finalen i 17 turneringer på stribe. Lopez møder i semifinalen Marcos Baghdatis, mens den unge australier Nick Kyrgios prøver kræfter med Stan Wawrinka.

Foto: Adam Hunger/AP

Tennis: Elena Vesninas sejr over Caroline Wozniacki skabte uden tvivl grobund for en solid optimisme før russerens kamp torsdag mod spanske Carla Suárez Navarro i Doha - men den holdt ikke. Suárez Navarro var for stor en mundfuld i kvartfinalen og styrede opgøret på en måde, så Vesnina ikke kunne komme til at affyre sine favoritslag, og spanieren vandt 6-3, 7-6. Turneringens store overraskelse fra Letland, 18-årige Jelena Ostapenko, der har besejret bl.a. Svetlana Kuznetsova og Petra Kvitova undervejs, vandt igen og er fremme i semifinalen efter 6-4, 6-3 over den anden overraskelse Saisai Zheng fra Kina.

Motorsport: Efter en træg start er der de seneste dage kommet stabilitet i Renault-raceren, og det sendte Kevin Magnussen på benhårdt arbejde under torsdagens test i Barcelona. Danskeren styrede formel 1-bilen ud på imponerende 153 omgange og var dermed uden sammenligning den flittigste mand på den spanske bane. Det var samtidig en klar forbedring i forhold til de 111 omgange, det blev til i Magnussens testdebut onsdag, og så lever holdet nok med, at bilen gik i stå ti minutter før lukketid og måtte køres i garagen på et fejeblad. Efter et års ufrivillig pause fra sporten har Magnussen haft hårdt brug for at få kørt en masse kilometer, og han må prise sig lykkelig for Renaults beslutning om at lade ham få dag tre og fire, mens teamkollega Jolyon Palmer fik lov at indvi bilen mandag og tirsdag.

Tennis: 32-årige Frederik Løchte Nielsen leverede torsdag en solid overraskelse i 2. runde af Challenger-turneringen i Cherbourg i Frankrig. Den rutinerede dansker er kommet ind i hovedturneringen via kvalifikation, men slog ikke desto mindre topseedede Filip Krajinovic med 6-3, 7-6(4). Frederik Løchte Nielsen er rangeret som nr. 431 i verden i single, mens Krajinovic er nr. 98. I kvartfinalen venter den ottendeseedede franskmand Kenny de Schepper. I første runde i Cherbourg besejrede danskeren wildcard-spilleren Albano Olivetti 6-4, 7-6 (12). Løchte er en bærende kraft på det danske Davic Cup-hold, som i næste uge skal møde Georgien i tennissportens 3. division – Europa/Afrika gruppe 2.

Fodbold: Den franske tidligere landsholdsspiller og Arsenal-stjerne Robert Pires annoncerede torsdag sit karrierestop. Den 42-årige Pires, som huserede på fløjen og på midtbanen, er den sidste af Frankrigs VM-vindere anno 1998 til at lægge støvlerne på hylden. Det sker efter et ophold i indiske FC Goa og et år som arbejdsløs. »Jeg er 42 år, så jeg må stoppe på et tidspunkt og give plads til yngre spillere«, siger Pires ifølge AFP. Den engang hurtige og elegante Robert Pires vandt også EM 2000 med Frankrig. Med Arsenal vandt han to mesterskaber og tre FA Cup-trofæer. Han blev Årets Spiller i England 2002.

Golf: Danske Nicole Broch Larsen indtager en delt førsteplads efter åbningsrunden ved RACV Ladies Masters i Queensland, Australien. Efter en runde på 67 deler danskeren førstepladsen med Marion Ricordeau og verdens nummer 11: Brooke Henderson - seks under par. Præstationen fra den 22-årige spiller fra Hillerød er særligt imponerende taget i betragtning af optakten til turneringen. Tidligere på ugen fik danskeren nemlig et voldsomt slag på hånden fra en roterende ventilator. En røntgen viste efterfølgende ingen brækkede knogler, men danskeren har været tvunget til at binde hånden kraftigt ind.
»Med min forberedelse i går vidste jeg ikke rigtig, hvad jeg skulle forvente, for jeg kunne ikke rigtig træne, og jeg vidste ikke, hvor slemt min hånd ville have det i dag«, siger hun ifølge en pressemeddelelse fra turneringens arrangører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Foto: Wilfredo Lee/AP

Basketball: Golden State Warriors' Stephen Curry tangerede i nat NBA-rekorden for flest kampe i træk med 3-pointscoringer. Curry er nu oppe på 127 kampe i træk med en scoring udefra. Når Golden State Warriors natten til fredag gæster Orlando, har Curry muligheden for at slå rekorden.
»Steph er (blevet red.) meget bedre, hvilket er skræmmende, fordi han blev MVP i sidste sæson«, siger Golden States træner, Steve Kerr, ifølge AP med henvisning til Currys kåring som ligaens mest værdifulde spiller sidste år. Inden gårsdagens kamp havde han nettet 260 3-pointskud i denne sæson - 88 flere end den nærmeste forfølger.

Ishockey: Efter længere tids diskussioner har Ligaforeningen og kontraktudvalget nu en forbedret standardkontrakt klar til landets ishockeyspillere.
»Samtlige spillere får nu en forsikring betalt af klubben, og herudover er der lavet et samarbejde med forsikringsselskabet, sådan at spillertrupperne løbende informeres og tilbydes personlig forsikringsrådgivning«, siger Ligaforeningens formand, Klaus B. Rasmussen, i en pressemeddelelse.
I starten af måneden krævede spillernes fagforening DEF, Danske Elitesportsudøveres Forening, forbedringer af kontrakterne, der skal træde i kraft fra den kommende sæson. Samtlige klubber meddelte dog, at deres spillere ikke kunne bakke op om kravene, beretter Ritzau. Ligaforeningen lovede i stedet at udarbejde en ny standardkontakt, som altså nu er klar.

Fodbold: Ramires, Gervinho, Ezequiel Lavezzi, Jackson Martinez og Alex Teixeira er blandt de store navne, der i løbet af de seneste uger har skiftet til kinesisk fodbold. Vinterens kinesiske handler, der beløber sig til omkring 2 milliarder kroner, har sat gang i spekulationer om fremtidens magtbalance i fodboldverdenen. Hvis nogle af klubberne vil nå at gøre en ekstra forskel på den korte bane, er det ved at være sidste udkald. Landets transfervindue smækker i i morgen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ishockey: 26 redninger på 26 skud. Det var status for den danske ishockeymålmand Frederik Andersen, der med sin perfekte redningsprocent i nat var med til at sikre, at Anaheim Ducks fik en 1-0-sejr over Buffalo Sabres. Med sejren er Anaheim nu oppe på 72 point, hvilket er nok til andenpladsen i Pacific Division.

Fifa-valg: DBU-formand Jesper Møller føler sig tryg ved, at morgendagens præsidentvalg i Fifa sker efter bogen. Fifa-kandidat Prins Ali Bin Al Hussein har ellers kæmpet for, at afstemningen foregår i gennemsigtige valgbåse for at sikre sig, at de delegerede ikke kan dokumentere, hvem de har stemt på i tilfælde af, at deres stemme er blevet 'købt'.
»Jeg ved ikke, hvordan stemmeboksen ser ud i Jordan, men gennemsigtige stemmebokse er ikke noget, vi har tradition for. Jeg har ikke noget problem med at fortælle, hvem jeg stemmer på«, siger Jesper Møller ifølge Ritzau.
Prins Ali frygter måske, at nogen melder et ud og stemmer noget andet?
»Jo, men så vil man finde ud af det under alle omstændigheder«, siger DBU-chefen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce