119. Uden at opnå supertider fik Kevin Magnussen testet den nye Renault-racer på Catalunya-banen.
Foto: Manu Fernandez/AP

119. Uden at opnå supertider fik Kevin Magnussen testet den nye Renault-racer på Catalunya-banen.

Sportsdøgnet: Magnussen runder igen 100 omgange

Følg med i nyhederne fra sportens verden i ind- og udland.

Sport

Boksning: I årtier var en hjelm fast bestanddel af amatørbokseres udstyr, men ved sommerens OL i Rio kommer bokserne til at optræde uden hovedbeskyttelse. Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har accepteret et ønske fra Det Internationale Bokseforbund (Aiba) om at smide hjelmen, præcis som det allerede er sket ved internationale boksestævner.Bokseforbundet har decideret forbudt hjelmene, fordi undersøgelser har vist, at de ikke som håbet har nedbragt antallet af hjernerystelser. Tværtimod ser det ud, som om antallet er steget, siden hjelmene blev lovpligtige. Sidst, bokserne stillede op uden hovedbeskyttelse ved OL, var i Moskva i 1980.

Håndbold: Oprustningen i håndboldklubben Silkeborg-Voel forud for næste sæson er i fuld gang. Tirsdag meddeler klubben, at den har indgået kontrakt med bagspilleren Jette Hansen og højrefløjen Louise Lyksborg, som begge starter i klubben efter sommerferien. Begge spillere har optrådt på det danske A-landshold

Formel 1: Med mindre end tre uger til formel 1-premieren i Melbourne har holdene tirsdag taget hul på de sidste fire testdage på Circuit de Catalunya i Barcelona. Og for Kevin Magnussen blev det endnu en travl dag i Renault-raceren, som han styrede rundt på banen i 119 omgange i løbet af de otte timer, han havde til rådighed. Hvor sidste uges fire testkørsler handlede mest om at finde fejl og afprøve bilen i alle ender og kanter, skal der efter planen være mere fokus på bilens ydeevne i de kommende dage.

  • Læs også

Nogen supertider noterede danskeren sig dog ikke for, selv om han undervejs skiftede dæktype fra medium til de hurtigere softdæk.Hans bedste tid på 1 minut 25,760 sekunder var langsommere end hans hurtigste måling i torsdags og kun den tiendebedste i feltet.

Fodbold: Real Madrids cheftræner, Zinedine Zidane, har tilgivet Cristiano Ronaldo for de spydigheder, stjernen sendte efter sine holdkammerater efter nederlaget til Atlético Madrid i lørdags. Problemerne i hovedstadsklubben opstod, da Ronaldo efter nederlaget fortalte pressen, at Real Madrid ville ligge nummer et i ligaen, hvis bare hans holdkammerater var på hans niveau.

Læs også

»Cristiano har talt med alle. Emnet er lagt bag os. Vi ved alle, hvor vigtig han er, og vi står sammen i det her«, siger Zidane ifølge nyhedsbureauet AFP.

Fodbold: Den spilleglade del af befolkningen i Hongkong må se langt efter at sætte penge på fodboldkampe i Kina. Tirsdag oplyste Hong Kong Jockey Club, som er den officielle gambling-operatør i landet, at der ikke foreligger planer om at åbne op for spil på kinesisk fodbold. Fodbolden i Kina har haft problemer med korruption, og historien viser mange tilfælde af matchfixing og bestikkelse. Den seneste tid kinesiske myndigheder kæmpet hårdt for at få ryddet op.

Håndbold: Endnu et afbud har ramt landstræner Klavs Bruun Jørgensen forud for de danske håndboldkvinders EM-kvalifikationskamp på udebane mod Rusland. En brækket finger betyder, at SK Aarhus-profilen Anna Sophie Okkels går glip af turen til Rusland, hvor landsholdet spiller EM-kvalifikationskamp onsdag 9. marts. København Håndbolds Anne Cecilie Dornonville de la Cour er i stedet indkaldt som erstatning.

Fodbold: Endnu en gang er Nicklas Bendtner udeladt fra Wolfsburgs trup, som tirsdag er draget af sted for at spille en udekamp mod Hannover 96 i den tyske Bundesliga.

  • Læs også

Bendtner har været syg og ude af stand til at træne med i flere dage. Det er en af årsagerne til, at han ikke er med i truppen, bekræfter lederen af Wolfsburgs kommunikationsafdeling, Barbara Ertel-Leicht.

Fodbold: To af Brøndbys største profiler – Rodolph Austin og Daniel Agger – er snart tilbage på fodboldbanen, efter at begge udgik med skader i søndagens forårspremiere mod Hobro, som Brøndby vandt 1-0. Tirsdagens træning og fysiske test har dog vist, at begge må springe pokalkvartfinalen i Skive onsdag aften over. Men både Austin og Agger er i spil til søndagens kamp i Superligaen mod Sønderjyske på udebane.

Atletik: Fem verdensklasseløbere fra Etiopien er under mistanke for doping. Ifølge nyhedsbureauet AP har de afleveret mistænkelige dopingprøver, som nu kræver nærmere undersøgelse. Desuden er Det Internationale Atletikforbund (IAAF) i færd med at undersøge mistænkelige dopingprøver fra fire mindre kendte løbere fra Etiopien. Den afrikanske nations atleter er særligt stærke på mellem- og langdistancerne samt i de lange gadeløb og cross.

Foto: Matt Dunham (arkiv)/AP

Atletik: Den regerende indendørs europamester på kvindernes 1.500 meter er testet positiv for doping. Den etiopisk fødte svensker Abeba Aregawi, der i 2013 blev udendørsverdensmester i Moskva, er blevet testet positiv ved en kontrol udenfor konkurrence foretaget af det internationale atletikforbund (IAAF). Aregawi har bedt om at få analyseret B-prøven. De svenske idrætsmyndigheder har travlt med at tage afstand fra Abeba Aregawi, og den svenske olympiske komité (SOC) har således suspenderet den økonomiske støtte til hende.

Atletik: At den russiske dopingsump går til langt over knæene, understreges på ny. Denne gang er en 17-årig hækkeløber idømt fire års udelukkelse for en steroid-positivtest foretaget ved de russiske juniormesterskaber sidste år. Det skriver AP.

Atletik: Hækkeløberen Andreas Martinsen bliver Danmarks eneste deltager ved VM indendørs i Portland i USA om tre uger. Den 25-årige hækkeløber forbedrede for ti dage siden sin danske rekord til 7,69 sekunder i 60 meter hæk. Dermed pressede han sig under VM-kravet på 7,72 sekunder. Sara Slott Petersen har også klaret VM-kravet på 400 meter, men VM ikke indgår i stjernens sæsonplaner.

Fodbold: Arsenals engelske landsholdsspiller Alex Oxlade-Chamberlain er skadet. Midtbanespilleren misser seks til otte uger på grund af en knæskade, han pådrog sig i kampen mod FC Barcelona i sidste uge. Det fortæller Arsenals manager, Arsène Wenger, på pressemødet forud for onsdagens kamp i Premier League, hvor London-klubben møder Swansea.

Foto: Rui Vieira (arkiv)/AP

Fodbold: »Efter min mening er Tottenham favorit. Dernæst Arsenal og Manchester City«. Jo, Leicester-manager Claudio Ranieri gør, hvad han kan, for at fraskrive sig favoritværdigheden i kampen om det engelske mesterskab. Leicester topper rækken to point foran Tottenham. Kasper Schmeichels klub møder West Bromwich i aften, og kan med en sejr komme fem point foran - og et skridt nærmere en af fodboldhistoriens potentielt mest sensationelle titelgevinster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

  • BAGGRUND:
  • MAN. CITY:

Fodbold: Brøndby måtte udskifte både Rodolph Austin og Daniel Agger med skader inden anden halvleg i søndagens Superligasejr over Hobro, men de begge snart kampklar igen. Den 30-årige jamaicaner fik et slag på knæet, men er en mulig deltager i onsdagens pokalkamp ude mod Skive, der bliver uden Daniel Agger, men forstrækningen i maveregionen er ikke værre, end at Agger forventer at være klar til søndagens udekamp mod Sønderjyske.

  • 1-0

Bordtennis: Selv om uden syg dansk mester, Jonathan Groth, vandt Danmark den første kamp ved hold-VM i Malaysia, da det blev en dansk sejr på 3-1 over værtsnationen. 19-årige Tobias Rasmussen vandt begge sine kampe og Mikkel Hindersson bidrog med den tredje. Danmark spiller den sidste kamp i puljen mod Frankrig onsdag og skal derpå spille for at undgå nedrykning fra den bedste kategori, der tæller 24 nationer.

Håndbold: Landsholdsspilleren Lærke Møller skifter til Team Esbjerg på en toårig kontrakt fra 1. juli efter to sæsoner hos Team Tvis Holstebro.

Cykling: Tour-kongen Chris Froome er parat til at ofre egen chance ved sommerens OL i Rio. Briten vil gerne køre efter OL-guld på enkeltstarten og i linjeløb, men vil også gerne støtte sin landsmand og holdkammerat på Sky, Geraint Thomas, der uselvisk ofrer sig for Froome i etapeløbene. »Hvis 'G' er flyvende, og jeg ikke er det, så vil jeg helt sikkert hjælpe ham. Absolut... Jeg vil være glad for at hjælpe, hvis det betyder, at vi får en olympisk mester«, siger Chris Froome til Reuters.

Ishockey: Lars Eller og Montreal-holdet har dårlige traditioner, når de spiller i San José i det sydlige Californien. Natten til tirsdag tabte canadierne 2-6, og det var holdets niende kamp i træk i San José uden sejr.

Fodbold: AaB-anfører Rasmus Würtz ser frem til forårets topstrid mod FC København og FC Midtjylland, som nordjyderne spillede 1-1 med mandag. »De interne topkampe er det, man kalder sekspointskampe, og derfor er det vigtigt ikke at tabe dem. Vi har stadig to kampe mod FC København, som i sidste ende kan blive udslagsgivende, hvis vi formår at holde stabilt niveau i de andre kampe«, siger han ifølge Ritzau. Nordjyderne er tre point efter FC København, der har en kamp i hånden.

  • 1-1

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: Selv om de ikke selv var på banen, er det formentlig Juventus-spillerne, der kan være bedst tilfredse med resultatet af mandagens topkamp i den italienske Serie A. Nærmeste forfølger, Napoli, måtte nemlig nøjes med 1-1 ude mod rækkens nummer fire, Fiorentina, og dermed blev begge topkandidater altså spist af med det ene point. Fiorentinas spanske back Marcos Alonso scorede allerede i 6. minut, men der var ikke spillet mange sekunder efter scoringen, før han uheldigt serverede kuglen for fødderne af Napoli-bomberen Gonzalo Higuain, der let kunne udligne til slutresultatet 1-1.

Ishockey: Det bliver Aalborg, der får den tvivlsomme fornøjelse at møde de sidste to års danmarksmestre, Sønderjyske, i DM-kvartfinalerne. Som vinder af grundspillet kunne sønderjyderne selv udpege deres modstander blandt tabellens nummer fem til otte og valgte helt efter bogen nummer otte, Aalborg. Grundspillets nummer to, Frederikshavn, overraskede en smule ved at vælge nummer seks, Rungsted, i stedet for Rødovre, der ellers fik fire point færre i grundspillet. Rødovre kommer i stedet op mod Esbjerg, mens Herning møder Odense i den sidste kvartfinaleserie. Kvartfinalerne spilles bedst af syv kampe og begynder fredag.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce