Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sportsblik: Tennisprinsessen og pebernødderne

Penge, penge, penge. Wozniacki har tjent bunker, basketstjernen Kobe Bryant har tjent bjerge. Men i Brøndby fosser de ud, mens sportsdirektøren jubler.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der var engang, skrev den gamle digter med den høje hat om en prinsesse.

Hun er der i øvrigt endnu, men eventyret er begyndt at blive en anelse anstrengt for prinsessen, der må slide og slæbe langt mere, end prinsesser er vant til.

Caroline Wozniacki, født i Odense med senere bopæl i Herfølge og i lillepigeårene medlem af tennisklubben i Køge, var engang den bedste i verden.

Det er hun ikke mere. Og spørgsmålet er, om hun nogensinde bliver det igen.

Om hun reelt er motiveret. Om hun orker alt træningsbøvlet. For der er ingen genveje, kun bankende hårdt slid.

Og om hun har kræfterne, smidigheden og hurtigheden. Ja, om hun overhovedet kan lære det nye, der eventuelt skal til for atter at stryge til tops på verdensranglisten.

DEN 25-ÅRIGE danske tennisprinsesse med aner fra Polen har nu fået ny træner. Igen.

Tjekken David Kotyza er den 11. i rækken af Wozniacki-trænere, kunne jeg læse i Berlingske og andre aviser forleden.

Og David Kotyza er et klogt og spændende valg, skrev og sagde en række eksperter og specialister. Hvilket de i øvrigt gør, hver gang Wozniacki har sagt »dur ikke – næste«.

Men endnu har der ikke været nogen rigtig Klods-Hans i rækken. Ingen, der virkelig har været i stand til at tryllebinde prinsessen og skabe mirakler. Og derfor er de alle blevet sendt tilbage over voldgraven.

Kan Kotyza levere varen? Tjaaah, han har et godt skudsmål, han er vellidt i miljøet – og så siger han, kunne jeg læse, at Wozniacki mangler at tro på egne evner.

»Det bliver så min opgave at fikse dette«, skal han ifølge Berlingske have sagt.

Jeg formoder, at David Kotyza er klar over, at han kun er assistent for overtræner og farmand Wozniacki. For denne indtager førstepladsen i datterens liv.

Måske ikke i sådan en grad, at hun – som sanglærken Gitte Hænning trallede midt i 1950’erne – vil »giftes med farmand, for farmand er så rar«. Men snarere på den måde, at tennisprinsessen, også kendt som Caro og Little Miss Sunshine, har udstyret farmand Piotr med retten til at have det sidste, afgørende ord i alle tennissager.

Derfor vil jeg råde David Kotyza til at have en såkaldt plan B for sin egen karriere. Og til at indstille sig på ikke at have for store ambitioner med danskeren.

Det er fint at drømme om at være den træner, der laver et gennembrud med Wozniacki, værsgo, men mere klogt vil det sikkert være at indstille sig på blot at stå for gymnastikken og holde prinsessens puls oppe.

GENNEM årene – og hun har nu været en del af det omrejsende kvindecirkus i 10 år – har Caroline W. fra Odense tjent svimlende 150 mio. kr. på tennis, på sit navn og sit smil.

Det er ufattelig mange penge for at tæve løs på en bold. Men det er dog de rene pebernødder ved siden af de, læste jeg på Ekstra Bladets netavis, 4 milliarder – jeg gentager: 4 milliarder – som basketball-fænomenet Kobe Bryant fra Los Angeles Lakers har hevet ind.

Nu har Kobe Bryant i en alder af 37 år ladet sig pensionere. Efter at have lagt æg i kurven i 20 år.

Mon ikke ikke der i hans pensionsordning skulle være penge nok til 50-60 cheeseburgere, den skønne amerikanske nationalret, om ugen. Og i resten af livet? Det vil jeg tro.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Og til nogle huse med swimmingpool, til 7-8 solide biler, en lækker lystyacht og en smart lejlighed i New York. Som jo alle amerikanere – og dem fra Liberal Alliance – drømmer om.

OG SKULLE der blive lidt gryn tilovers, kan Bryant jo investere nogle af dem i en sportsklub her og der.

Bare ikke i Brøndby outside Copenhagen, Denmark – hvis basketfænomenet ellers skulle have fået den bimlende bizarre idé.

Brøndby kunne ellers godt bruge en fandens masse millioner. Det sidste kvartalsregnskab viser nemlig et kæmpe underskud, og det betyder, at klubben har besluttet sig for ikke at blive dansk mester lige med det samme.

Ganske vist ligger forstadsklubben i top-3 på transferbudgetlisten, siger man selv, hvilket jo så på en eller anden måde burde kunne overføres til en 3.-plads på Superliga-tabellen. Men sådan hænger tingene åbenbart ikke sammen.

Nej, nu handler det om en 5.-plads i Superligaen. En 5.-plads, som vil gøre klubbens sportsdirektør, Troels Bech, meget lykkelig.

I en sludder med Jyllands-Posten siger den fynske verbaltrampolist nærmest, at det er skønt at være med til en økonomisk nedtur. Det er faktisk voldsomt motiverende, direkte begejstrende.

»Hold op, det er fedt«, udbrød sportsdirektør Bech til JP, da den pragtfulde økonomiske elendighed i Brøndby blev præsenteret.

DEN GLADE sportsdirektør forklarede sin jubel med den omstændighed, at man nu kun er afhængig af den menneskelige urkraft og snilde. Af det, han og cheftræner Auri Skarbalius kan få ud af hver mand.

»Mennesket betyder mere end transferdoping«, lød det fra direktør Bech.

Og det skal vel forstås sådan, at man ikke vil ’dope’ superligaholdet med nye, dyre spillere, hver gang transfervinduet sættes på klem. Men at man vil klare sig med de i forvejen hundedyre spillere, der allerede dræner klubbens kasse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Her kunne nogle millioner fra Bryant – måske under sloganet ’Bryant Loves Brøndby’ – ellers have hjulpet.

Men nej tak, det er sjovere, mere udfordrende og opbyggeligt at være på røven, mener man i klubben.

Faktisk savnede man kun Danmarks Radios pigekor til at synge fantribunens slagsang, ’Stoltheden er kolossal’,for at gøre nedtursfesten perfekt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden