VINDER. Jo-Wilfried Tsonga har vist god form i New York, og den får han hårdt brug for i kvartfinalen.
Foto: Kathy Willens/AP

VINDER. Jo-Wilfried Tsonga har vist god form i New York, og den får han hårdt brug for i kvartfinalen.

Sport

Sportsdøgnet: Tsonga hamrer sig til kvartfinalen

Følg med i strømmen af nyheder fra idland og udland.

Sport

Tennis: Det går godt for de bedste franske mænd ved US Open. Søndag aften dansk tid kunne Jo-Wilfried Tsonga følge op på succesen for landsmanden Gaël Monfils og ligeledes spille sig i kvartfinaklen. Det skete, da han til stor ærgrelse for hjemmepublikum nedkæmpede USA's Jack Sock 6-3, 6-3, 6-7, 6-2. Men næste udfordring bliver formentlig af en ganske anden kvalitet, for her vil det være en meget stor overraskelse, hvis det ikke er Novak Djokovic, der står på den anden side af nettet. Den indbyrdes statistik fører serberen stort og har bl.a. vundet ni ud af de seneste ti opgør.

Fodbold: Med sin 116. optræden for det engelske landshold gik Wayne Rooney søndag forbi David Beckham som den markspiller med flest kampe i nationaldragten, da England mødte Slovakiet. Og på en sen scoring af Adam Lallana endte det også med en sejr på 1-0 til briterne. England fik mere end en halv time i overtal efter en tåbelig stempling fra slovakkernes Martin Skrtel, som fik marchordre, og efter et langt, tungt pres kom forløsningen i fem minutters overtid. Dermed fik England en stærk indledning i VM-kvalifikationen.

Fodbold: Polen kom mindre godt fra land i Danmarks VM-gruppe, da polakkerne ude måtte nøjes med 2-2 mod Kasakhstan søndag. Polen var foran 2-0 efter de første 45 minutter, men endte med at sætte føringen over styr, og dermed lægger Polen ud med at hente et enkelt point i VM-kvalifikationens gruppe E, hvor Danmark topper med tre point efter 1-0-sejren over Armenien. Polen er på forhånd regnet som en af gruppens favoritter om den direkte plads til VM-slutrunden i 2018, og Polen mønstrer i front navne som de to angribere Robert Lewandowski fra Bayern München og Napolis Arkadiusz Milik.

Tennis: Gaël Monfils er fremme i kvartfinalen ved US Open. Franskmanden vandt søndag 6-3, 6-2, 6-3 over cyprioten Marcos Baghdatis og kan nu se frem til et opgør mod enten landsmanden Lucas Pouille eller Rafael Nadal. Monfils har endnu ikke tabt et sæt i New York.

Tennis: Letlands Anastasija Sevastova fortsætter med at overraske ved US Open. Ranglistens nr. 48 nedkæmpede søndag den 13.-seedede brite Johanna Konta med cifrene 6-4, 7-5 og er klar til i kvartfinalen at møde enten Caroline Wozniazki eller Madison Keys fra USA. I 2. runde besejrede Sevastova sensationelt den 3.-seedede spanier Garbiñe Muguruza.

Tennis: Den erfarne italiener Roberta Vinci, der sidste år nåede finalen ved US Open, er denne gang fremme i kvartfinalen, efter hun søndag besejrede ukrainske Lesia Tsurenko 7-6, 6-2. Næste udfordring til Vinci bliver en af sportens store venstrehænder i skikkelse af enten 2.-seedede Angelique Kerber eller den tidligere dobbelte Wimbledon-vinder Petra Kvitova.

Golf: Efter en lovende indledning på European Tour-turneringen i schweiziske Crans Montana gik den danske golfspiller Joachim B. Hansen lidt i stå lørdag. Søndag afsluttede han med en ujævn runde i ét slag under par. Samlet sluttede han otte slag under par efter de fire runder. Det rakte til en delt 18.-plads. Sejren gik til svenskeren Alexander Norén, som efter et omspil kunne tage trofæet for næsen af australieren Scott Hend. Begge spillere sluttede samlet i 17 slag under par, inden de afgjorde sagerne i omspil.

Fodbold: Førstemålmand Kasper Schmeichel er ikke blevet klar efter sin operation og er ikke med, når Danmark søndag møder Armenien i VM-kvalifikationen. Det bekræfter DBU's pressechef, Jacob Wadland, skriver TV2. Den danske målmand har været tvivlsom helt op til det sidste, forud for opgøret i Telia Parken. Og nu ligger det altså fast, at han ikke bliver klar. I stedet forventes det, at Brøndbys målmand Frederik Rønnow skal stå på mål for Danmark.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Motorsport: Det længe ventede salg af Formel 1 ser nu for alvor ud til at være under opsejling. I hvert fald skriver det normalt velinformerede, tyske magasin Auto Motor und Sport, at Formel 1-chefen, Bernie Ecclestone, har bekræftet, at en aftale er faldet på plads. Det er den amerikanske mediegruppe Liberty Media, der er klar til at købe rettighederne til det verdensomspændende og højt profilerede Formel 1. Prisen er 8,5 milliarder dollar, eller hvad der svarer til cirka 56 milliarder danske kroner. De mange milliarder skal betales af to omgange. CVC Capital Partners, som sidder på 35 procent af aktierne i selskabet bag Formel 1, vil angiveligt forlade sporten. 85-årige Bernie Ecclestone understreger, at Formel 1's fremtid fortsat er i hans hænder, og at det nye ejerforhold ikke kommer til at ændre noget. »Jeg vil gøre, hvad jeg altid har gjort. Det er min beslutning, hvilken rolle jeg kommer til at spille«, lyder det fra Formel 1-chefen.

Fodbold: Efter tre spillerunder med imponerende Hobro-sejre kom holdet søndag eftermiddag en smule ned på jorden igen, da det i 1. division blev til 0-0 på udebane mod FC Fredericia. Efter det uafgjorte resultat ligger Hobro dog fortsat godt til i den andenbedste danske fodboldrække. Her indtager jyderne lige andenpladsen bag topholdet fra Nykøbing. Det var storsejre på 4-1, 4-1 og 4-0, der forud for søndagens opgør havde sikret Hobro en flot placering i 1. division. Hos FC Fredericia betyder søndagens uafgjorte resultat, at klubben indtager syvendepladsen efter syv spillerunder. I søndagens andet opgør vandt FC Roskilde 2-0 over AB. FC Roskilde, der gæstede stadion i Gladsaxe, vandt på to scoringer af Mikkel Nøhr Christensen i anden halvleg. Dermed har AB stadig sin første sejr i denne sæson til gode og indtager dermed sidstepladsen i 1. division. FC Roskilde rykker med sejren op på ottendepladsen.

Doping: En skidt sag ser ud til at have ramt Det Internationale Svømmeforbund (Fina). Tre personer, der alle var en del af det panel (DCRB), der undersøgte russiske svømmere op til OL, har således opsagt deres stillinger, fordi deres råd blev ignoreret. Den nationale, irske tv-station RTE har fået fat i et brev fra de tre, hvor de henvender sig til Fina-præsidenten, Julio Maglione. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Her skriver de tre, som blandt andre inkluderer professor Andrew Pipe, der stod i spidsen for DCRB, at de er skuffede over, at panelets råd ikke blev efterfulgt. »På trods af antidoping-ekspertisen hos panelets medlemmer, valgte Fina at ignorere vores råd«, lyder det i brevet til præsidenten. »Vi er skuffede over, at vores anbefalinger ikke blev fulgt – og endnu mere skuffede over, at vi ikke fik nogen som helst forklaring på Finas beslutning«, lyder det. DCRB foreslog, at alle russiske svømmere inden OL skulle have foretaget dopingkontrol af uafhængige myndigheder.

Tennis: Servekongen Ivo Karlovic rækker ud efter endnu en tennisrekord. I en alder af 37 år og seks måneder er han den næstældste spiller i historien til at nå 4. runde i US Open, skriver NTB. USA's egen Jimmy Connors blev den hidtil ældste, da han klarede sig videre kort tid efter sin 39 års fødselsdag tilbage i 1991. Tidligere satte Ivo Karlovic ny rekord for flest serveesser i en kamp i US Open. Han har også rekorden for flest serveesser i løbet af karrieren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Cykling: Afsked og store dueller er på menuen, når cykelløbet Tour of Britain starter i dag i Glasgow. Her siger den tidligere Tour de France-vinder og ottedobbelte OL-guldvinder på bane Sir Bradley Wiggins farvel til mange af sine fans med sit sidste landevejsløb på britisk grund. Englænderen ventes at indstille karrieren med et seksdagesløb i Belgien i november, skriver NTB. Også sprintkanonen Mark Cavendish (Dimension Data) stiller til start, og han kan se frem til en potentielt giftig duel med Elia Viviani (Sky). Viviani henviste Cavendish til andenpladsen i omnium ved OL i Rio, hvor danske Lasse Norman Hansen tog bronze. I OL-dramaet forårsagede Cavendish et voldsomt styrt, som også ramte Viviani. Også Tom Dumoulin, som vandt OL-sølv i enkeltstart, er med i Tour of Britain.

1. etape: 1. André Greipel, Tyskland (Lotto), 4.52.40 timer, 2. Caleb Ewan, Australien (Orica), samme tid, 3. Ramon Sinkeldam, Holland (Giant), s.t, 4. Maximiliano Richeze, Argentina (QuickStep), s.t., 5. Giacomo Nizzolo, Italien (Trek), s.t.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce