0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Karakterbogen: Delaney dumpede - hans klubkammerater var bedst

Landsholdets tre FCK'ere markerer yderpunkterne i præstationen mod Montenegro.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS

Overivrig. Thomas Delaney busede alt for voldsomt på i praktisk taget alle sine aktioner og var langt fra de seneste måneders niveau.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

De tre FCK'ere i landsholdets startopstilling prægede indsatsen mod Montenegro på godt og på ondt.

Mathias 'Zanka' Jørgensen og Peter Ankersen var efter Politikens vurdering bedst, mens Thomas Delaney skuffede mest.

Kasper Schmeichel - 4

Det blev en på alle måder kedelig aften for landsholdsmålmanden. Han blev i den grad svigtet af sit midterforsvar og stod efterladt chanceløs ved Montenegros scoring. Gæsternes eneste anden reelle afslutning – et langskud fra ufarlig distance – tog han sig af, som han skulle og bidrog ellers med mestendels vellykkede udspark og verbal opbakning.

Simon Kjær - 4

Fenerbahce-spilleren befandt sig tydeligvis bedre som central figur i tremandsforsvaret end på højresiden, hvor han blev presset til salver af fejlafleveringer i Warszawa. Indsatsen blev derfor i højere grad præget af fysisk gennemslagskraft og effektivt hovedspil end tekniske præstationer i boldspillet. Anføreren gjorde, hvad han skulle for at afværge den afgørende scoring, men må i situationen alligevel have svigtet et eller andet i kommunikationen med sine defensive kolleger.

Andreas Christensen - 02

Det var tydeligt i situationen og snesevis af tv-gentagelser, at den unge Gladbach-spiller skulle have undladt at buse frem mod boldføreren, da Montenegro for let spillede sig igennem til scoring. Gennem anden halvleg lykkedes det i nogen grad for Andreas Christensen at ryste episoden af sig med bidrage til det massive pres og et par anstændige, men dog lidt for upræcise afslutninger fra positioner midt for mål i feltet.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen - 7

FCK’eren gik velovervejet til rollen som erstatning for Jannik Vestergaard i den bageste kæde. Han var påpasselig og effektiv i indgrebene uden at miste fatningen, løsnede det stationære opspil med afbalancerede løb frem ad banen og skilte sig stort set hver eneste gang fornuftigt af med bolden.

Peter Ankersen - 7

Tydeligt opsat på revanche for en mildt sagt elendig første halvleg mod Polen optrådte kantspilleren med stor autoritet. Uden at være voldsomt udfordret løste Peter Ankersen sine defensive opgaver med grundighed og var i særlig grad veloplagt offensivt med gode løb, fantasifulde dribleture med chanceskabende effektivitet og såvel indlæg som afslutninger med større kvalitet end i Polen.

Pierre-Emile Højbjerg - 02

Trods den fornuftige indstilling til opgaven på den defensive midtbane kneb det med at forvalte den plads, der blev givet af de meget passive montenegrinere. Sin unge alder til trods udviste Pierre-Emile Højbjerg også i denne kamp en bemærkelsesværdig naturlighed som mental inspirator og indpisker af høj kampmoral, men til gengæld kneb det – igen – med udførelsen af basale opgaver i spillet. Eksempelvis endte alt for mange afleveringer for fødderne af modstandere.

Christian Eriksen - 02

Det er frustrerende for de mest entusiastiske danske fodboldfølgere at observere Christian Eriksens fortsatte vækst i sin dominerende rolle hos Tottenham i den engelske Premier League, når gennemslagskraften stadig tager så voldsomt af, så snart han trækker i landsholdstrøjen. Det misforhold kom til udtryk endnu en gang. Først da Montenegro overgav de sidste kvadratmeter på midtbanen til dansk dominans tog farligheden til, uden at det lykkedes for den udpegede styrmand, der viger uden om enhver fysisk konfrontation, at sætte en scoring op.

Thomas Delaney - 00

Han tog rollen i startopstillingen fra sin faste makker i FC København og var tydeligt opsat på at overbevise Åge Hareide om, at det var den rigtige beslutning – alt for opsat. De seneste snart mange måneders bedste superligaspiller gik overivrigt til hver eneste opgave i kampen og busede så voldsomt på, at energiudladningen blev til en svaghed. Det blev tydeligst demonstreret, da Thomas Delenay to gange bliver tørret af Stevan Jovetic på vej mod den målgivende aflevering. Han spillede sin dårligste kamp længe.

Riza Durmisi - 02

Motivationen var som altid i orden hos den danske venstrekant, men han havde det generelt temmelig skidt med boldbehandlingen i både fremløb og indlæg. Efterhånden som pladsen blev givet til det, løftede Riza Durmisi niveauet, men mere end en bestået indsats blev det ikke til.