Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hvis Danmark fastholder sin førsteplads i gruppe D skal landsholdet spille ottendedelsfinaler i de franske alper. Modstanderen kan blive Chile, hvor topscoreren Erwin Feuchtmann foreløbigt har scoret 17 mål. Her i infight med Mads Mensah ved VM i 2013.
Foto: Jens Dresling

Hvis Danmark fastholder sin førsteplads i gruppe D skal landsholdet spille ottendedelsfinaler i de franske alper. Modstanderen kan blive Chile, hvor topscoreren Erwin Feuchtmann foreløbigt har scoret 17 mål. Her i infight med Mads Mensah ved VM i 2013.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skarpskytterne venter på Danmark i de franske alper

Det danske håndboldlandshold kan stå over for en hviderussisk finskytte eller den sydamerikanske Lasse Svan i Albertville.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Argentina, Egypten og senest det stærke svenske landshold har alle måttet lade det danske lokomotiv passerer med Mikkel Hansen, Niklas Landin og det øvrige håndboldlandshold ved kedlen.

Danmark ligger på førstepladsen i sin pulje, og i de kommende dage gælder det Bahrain og Qatar. Kampe, som nogen - med en vis nationalromantisk tilgang til håndbolden - måske er tilbøjelig til at se som obligatoriske sejre for de danske OL-guldvindere.

Derfor vil vi her tillade os at kigge lidt frem mod ottendedelsfinalerne i Albertville. Byen i de franske alper, hvor Danmark skal spille, hvis holdet fastholder sin føring i gruppen. Og byen, hvor det meste af dansk presse allerede har booket hotelværelser.

Modstanderen kan blive C-gruppens fjerdeplads

Gruppe D, som Danmark er en del af under gruppespillet, bliver i ottendedelsfinalerne parret med gruppe C, hvor de stærke håndboldnationer Tyskland og Kroatien i denne uge duellerer om førstepladsen.

Dem skal vi dog ikke møde lige med det samme, hvis vi fastholder vores tankeeksperiment med en dansk førsteplads, når gruppespillet er slut.

Gruppernes førende hold favoriseres nemlig i ottendedelsfinalerne, så Danmark i stedet skal møde fjerdepladsen fra gruppe C. Det kan i øjeblikket gå både i øst og vest. For Danmark skal med stor sandsynlighed møde enten Chile eller Hviderusland.

Både hold øst og vest har vundet en kamp og tabt to, og på fjerdepladsen ligger Hviderusland i øjeblikket foran Chile på femte.

Den sydamerikanske Lasse Svan

Det til trods for, at Chile overraskende slog Hviderusland i første kamp.

Siden er de slået af Tyskland og Ungarn, men formåede at hænge på kampen igennem mod det ungarske landshold. I den chilenske landsholdstrup skiller særligt Erwin Feuchtmann og Esteban Salinas sig ud.

Salinas er den sydamerikanske udgave af Lasse Svan. I hvert fald i følge statistikken. Den danske højre wing er foreløbigt noteret for 11 mål på 14 skud, mens sydamerikaneren har scoret 13 mål på 16 skud. De har dermed begge lige omkring 80 procents træfsikkerhed.

Feuchtmann er holdets topscorer mod 17 mål. Det gør ham foreløbigt til den 9. bedste skytte i turneringen, lige over vores egen Mikkel Hansen, der er noteret for 16 mål. Chileneren skulle dog bruge 36 skud på at ramme målet 17 gange, mens den danske håndboldstjerne kun skulle bruge 24.

Begge er desuden dygtige på straffe, hvor ingen af dem har brændt endnu.

Syv mål mere end Mikkel Hansen

På det hviderussiske hold kan Danmark få problemer med stjernerne Barys Pukhouski og Artsem Karalek. De har begge indtaget fornemme placeringer i statistikken efter turneringens første kampe.

Karalek har foreløbigt scoret 23 kasser og er dermed den næstmest scorende under VM ind til videre. Han har kun brugt 30 skud på de mange mål, og det giver ham en imponerende træfsikkerhed på 77 procent.

Holdets anden stjerne, Pukhouski, har ind til nu været næstbedst til at hjælpe sine holdkammerater i turneringen. Han har foreløbigt lavet 12 scoringer og 24 målgivende afleveringer.

Både Pukhouski og Karalek er et godt stykke foran den danske spydspids Mikkel Hansen, der foruden sine 16 mål har lavet 14 oplæg til mål.

Kigger man på holdene generelt har Danmark scoret 95 mål i alt, Hviderusland 82 og Chile 75. Både Danmark og Chile har brugt lidt under 150 skud på at få de mange mål i kassen, mens Hviderusland har brugt 133.

Træfsikkerheden svinger således fra 66 procent i den danske lejr til 62 procent på det hviderussiske landshold og små 51 på det chilenske.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden