Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Da Danmark var vært for VM håndbold tilbage i 2015 havde DHF ikke de store problemer med at fylde arenaerne. Nu vil forbundet have VM tilbage i samarbejde med Sverige og Norge.
Foto: Jens Dresling

Da Danmark var vært for VM håndbold tilbage i 2015 havde DHF ikke de store problemer med at fylde arenaerne. Nu vil forbundet have VM tilbage i samarbejde med Sverige og Norge.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DHF: Kvinde-VM skal tilbage til Danmark

Sammen med Norge og Sverige vil DHF afholde VM i 2023. Afgørelsen falder om en uge.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lyset slukkes, og der bliver stille i arenaen. Bare et øjeblik. Så marcherer Mikkel Hansen og resten af landsholdet ind på banen til VM-finalen i håndbold, akkompagneret af jubelbrølet fra de tusindvis af rød/hvide fans, der har indtaget arenaen i det centrale Paris.

Finalen spilles godt nok først næste søndag, og det danske landshold er stadig langt fra en finaleplads, men drømmen er god. Og Dansk Håndbold Forbund (DHF) stopper ikke drømmeriet her.

Når kvinderne i 2023 skal spille VM, skal finalen – hvis DHF får værtskabet – spilles i Danmark. Sammen med Sverige og Norge vil Danmark lægge bud ind på VM-slutrunden næste lørdag, hvor også afgørelsen vil falde.

»Hassan Moustafa (præsidenten for det internationale håndboldforbund, red.) vil så åbne kuverten med en rød snor bundet om. Det bliver en stor dag«, siger DHF-formand Per Bertelsen, da Politiken møder ham under slutrunden i Paris.

Ungarn kan blive hård konkurrent

Det nordiske partnerskab konkurrerer med Rusland og Ungarn om værtskabet, og DHF’s formand tør ikke vurdere, om det er en fordel, at de nordiske lande søger sammen.

Danmark har afholdt flere ungdomsverdensmesterskaber, og det burde ifølge formanden tale til dansk fordel.

»Vi har taget det, der er svært at komme af med for Det Internationale Håndboldforbund, men til gengæld vil vi så også have noget af det andet«, siger Per Bertelsen.

Størst konkurrence kan de nordiske lande få fra Ungarn, der har søgt om værtskab i både 2021 og 2023. Får de ikke 2021, vil de gå målrettet efter VM i 2023, spår formanden.

Han har dog forsøgt at holde sig lidt ude af det danske arbejde for VM i 2023 på grund af sin dobbeltrolle som formand for både DHF og turneringskomiteen i IHF.

Håndboldhallerne bliver nemt fyldt op

Danmark er allerede vært ved håndbold-VM for mænd i 2019, hvor DHF deler værtskabet med Tyskland. Mesterskabet spilles i 6 tyske arenaer og 2 danske, formentlig Jyske Bank Boxen i Herning og den nye Royal Arena i København.

Semifinalerne spilles efter planen på tyske baner, mens Danmark får finalen. En del af aftalen med Tyskland er, at de to lande også søger EM for mænd i 2022 – med finale i Tyskland.

»Ved at lægge os sammen med Tyskland har vi fået en bid af kagen, som vi måske havde misset, hvis vi havde søgt selv. Derfor prøver vi nu at gøre det igen sammen med Sverige og Norge hos kvinderne«, siger formanden.

Danmark stod selv for VM for kvinder tilbage i 2015, hvor kampene blev spillet i Frederikshavn, Herning, Kolding og Næstved. Dengang var det ingen sag at fylde de danske håndboldhaller til kampene, og det husker man i Det Internationale Håndboldforbund, mener Per Bertelsen. Arenaerne spiller en stor rolle, når IHF udvælger værtsnationerne.

»Vi kan bevise, at vi havde fyldte haller ved kvinde- VM. Jeg vil hellere have mindre haller, hvor der er fyldt, end store halvtomme haller«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden