Leicesters Kasper Schmeichel er ugens spiller i Champions League.
Foto: Rui Vieira/AP

Leicesters Kasper Schmeichel er ugens spiller i Champions League.

Sport

Sportsdøgnet: Uefa hædrer Kasper Schmeichel

Følg med i strømmen af nyheder fra indland og udland.

Sport

Fodbold: Kasper Schmeichel fik 36 procent af stemmerne og er dermed rundens spiller i Champions League. Det er brugerne på det Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) hjemmeside, der har kvitteret for Leicester-målmandens fine indsats i 2-0-sejren mod Sevilla i tirsdags, da han blandt andet snuppede et straffespark. Målmand Jan Oblak fra Atlético Madrid blev 2’er med 31 procent af stemmerne. Schmeichel og Oblak mødes i øvrigt i Champions Leagues kvartfinaler i næste måned.

Tennis: Formstærke Nick Kyrgios fra Australien måtte trække sig fra turneringen i Indian Wells fredag  aften efter en madforgiftning. Veteranen Roger Federer er dermed klar til semifinalen uden kamp. I semifinalen venter enten japaneren Kei Nishikori eller amerikaneren Jack Sock på Federer.

Fodbold: Manchester United, der ifølge Forbes Magazine tjente 1,2 milliarder kroner i sidste sæson, har i kølvandet på et par spilleres dårlige opførsel i pokalkampen mod Chelsea i mandags, fået en bøde på 180.000 kroner af Det Engelske Fodboldforbund (FA). Mon ikke de kan finde pengene?

Alpint: Holdkonkurrencen er ny på programmet ved OL i Pyeongchang i Sydkorea, men ikke alle tager det lige seriøst. Ved World Cup-finalestævnet i Aspen måtte de amerikanske værter at trække deres hold fra konkurrencen, hvorfor de lokale tilskuere måtte finde nye helte at heppe på. Amerikanerne kunne ikke stille hold, da en stribe af deres næstbedste aktører skulle deltage i løb i Canada på næstbedste niveau. Fraværet af den amerikanske talentmasse og stjerner som den samlede vinder af World Cuppen, Mikaela Shiffrin, og legendariske Lindsey Vonn, benyttede Sverige, som ikke råder over en top-15-løber hos hverken mænd eller kvinder, til at hente en sjælden sejr over Tyskland i finalen. World Cup-sæsonen slutter med slalom og storslalom lørdag og søndag med Shiffrin som storfavorit. Ved OL om et lille år, når der er medaljer på spil, har Shiffrin og Vonn nok samlet holdkammeraterne nok, til at gå efter guldet.

Fodbold: Nicklas Bendtner spillede de første 79 minutter af Rosenborgs testkamp hjemme på Lerkendal mod Ranheim fra den næstbedste norske række. Angriberen  lagde op til 2-1-målet. Kampen sluttede 4-1 til Rosenborg, der indleder ligaen om to uger.

Fodbold: Landstræner Åge Hareide har udtaget Lasse Vibe, Brentford, og Pione Sisto, Celta, til det danske hold, der spiller VM-kvalifikationskamp mod Rumænien 26. marts. Dermed er den danske trup på 23 spillere komplet.

Samtidigt meddeler Dansk Boldspil-Union (DBU), at A-landsholdet efter spillekritik får tilført eksterne ressourcer op til kampen i form af yderligere tre behandlere   samt en kok. »Vi er meget glade for, at der nu er opnået enighed om kost og behandling op til Rumænien-kampen«, siger landsholdsanfører Simon Kjær. DBU vil desuden nedsætte en ekspertgruppe, der skal arbejde for en mere langsigtet løsning.

Fodbold: 21-årige Timo Werner fra RB Leipzig er for første gang i karrieren udtaget til det tyske landshold, der senere i marts møder England i en testkamp og Aserbajdsjan i VM-kvalifikationen. Timo Werner har scoret 14 gange i 22 kampe i Bundesligaen og er dermed den flittigst scorende spiller, der også har tysk pas.

Fodbold: FC Københavns overmænd i Europa League, Ajax Amsterdam, skal i kvartfinalen op imod Schalke 04 fra Tyskland. Pione Sisto, der netop er udtaget til det danske landshold skal sammen med landsmanden i spanske Celta op imod Genk fra Belgien, mens de to sidste kvartfinaler står mellem Anderlecht og Manchester United samt Lyon og Besiktas.

Fodbold: Fredagens lodtrækning til DBU Pokalens kvartfinaler former sig sådan, at FC København møder AGF på hjemmebane. De andre tre opgør bliver mellem Næstved-Vendsyssel FF, Randers FC-Brøndby IF og AaB-FC Midtjylland.

Ishockey: Herning Blue Fox afskediger cheftræner Todd Bjorkstrand. Det oplyser klubben ifølge Herning Folkeblad i en pressemeddelelse. Den 16-foldige mesterklub har haft en dybt skuffende sæson, der sluttede allerede efter DM-kvartfinalerne.

Curling: Det danske hold med skipper Lene Nielsen i spidsen er under hårdt pres inden starten på VM i Beijing lørdag. Lene Nielsen er tilbage efter en langvarig skadespause, men hun og holdkammeraterne skal levere varen i den kinesiske hovedstad, for VM-stævnet gælder samtidig som kvalifikation til vinter-OL i Pyeongchang næste år. Det er resultaterne fra VM sidste år og i år, der sammenlagt skal placere Danmark blandt de syv bedste. Sidste år blev det danske hold nummer 8 ved VM.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Tennis: Elena Vesnina er klar til semifinalen i Indian Wells, hvor hun skal møde Caroline Wozniackis overkvinde, franskmanden Kristina Mladenovic. Vesnina slog den amerikanske veteran Venus Williams i tre sæt med cifrene 6-2, 4-6, 6-3. I den anden semifinale tørner Karolina Pliskova og Svetlana Kuznetsova sammen.

Olympisk: Præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité, Thomas Bach, har planer om at tildele OL-værtskaber for både 2024 og 2028 i september. Ifølge det olympiske charter skal en OL-vært udpeges 7 år før legene, men da der har vist sig stigende problemer med at finde byer, som ønsker det store arrangement, kan løsningen blive at udpege henholdsvis Los Angeles og Paris som værter i 2024 og 2028. Byerne er eneste kandidater til OL i 2024.

Håndbold: Skjern har forlænget kontrakten med den serbiske målmand Tibor Ivanisevic, så den nu løber frem til 2019.

Ishockey: Med to assist for Winnipeg Jets mod New York Islanders nåede Nikolaj Ehlers op på 58 point i denne sæson, og dermed tangerede han Frans Nielsens danske rekord fra sæsonen 2013/14. Jets vandt kampen 4-2.

Tennis: Caroline Wozniacki tabte torsdag aften kvartfinalen til franske Kristina Mladenovic, og det var skuffende for danskeren. »I midten af tredje sæt følte jeg, at jeg var med, og at det var min kamp, hvis jeg kunne holde niveauet. Men det er, som det er. Nogle gange taber man, andre gange vinder man«, siger Caroline Wozniacki ifølge TV2 Sport. »Jeg startede godt ud, stod tæt på baglinjen og fik hende ud at røre sig. I andet sæt kom jeg lidt for langt bag baglinjen, og hun begyndte at finde rytmen«, siger Wozniacki.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Golf: Thjorbjørn Olesen havde ikke en af sine bedste dage, da han gik første runde af  PGA-turneringen Arnold Palmer Invitational i tre slag over par. Det placerer danskeren som nummer 75. Bedst efter de 18 huller er argentineren Emiliano Grillo og englænderen Matthew Fitzpatrick, der begge gik banen rundt i fem slag under par.

Gymnastik: Formand og administrerende direktør for USA Gymnastics Steve Penny har torsdag opsagt sin stilling. Det sker, efter at forbundet har fået massiv kritik for håndteringen af en skandale om udbredte overgreb mod kvinder i forbundet. Steve Penny har været under stigende pres for at træde tilbage fra stillingen, efter at hundredvis af kvinder i forbundet har sagt, at de er blevet misbrugt. Mange af overgrebene skulle ifølge anklagerne have været udført af en holdlæge under træningsture, skriver Ritzau.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce