Chlsea-frontløberen Diego Costa har tidligere med stor succes optrådt i Atlético-trøjen, og den vender han tilbage i efter nytår.
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Chlsea-frontløberen Diego Costa har tidligere med stor succes optrådt i Atlético-trøjen, og den vender han tilbage i efter nytår.

Sport

Costa vinder slaget om sit farvel til Premier League

Caroline Wozniacki skal møde slovakken Dominika Cibulkova i Tokyo-kvartfinalen.

Sport

Fodbold: Efter flere måneders spekulationer ser sagaen omkring Chelsea-angriberen Diego Costa ud til at være afsluttet. Chelsea meddeler på klubbens hjemmeside, at man er kommet overens med Atlético Madrid om en overgangssum for Costa, som kan skifte ved årsskiftet under forudsætning af, at han består lægetjekket i klubben. Atlético meddeler, at lægetjekket vil finde sted en af de kommende dage. Skiftet kan først finde sted, når transfervinduet åbner 1. januar.

Gennem sommerens transfervindue var der vedvarende rygter om et skifte væk fra Chelsea, og Diego Costa gav udtryk for, at han helst ville skifte til Atlético Madrid. Den spanske storklub må på grund af et transferforbud ikke indregistrere nye spillere, og derfor kunne Costa ikke skifte tilbage til klubben i sommer.

Golf: Flere danskere er godt med fremme efter førstedagen ved golfturneringen Portugal Masters. Lucas Bjerregaard gik torsdag en god 1. runde i 66 slag, fem slag under banens par. Det placerer ham på en delt ottendeplads, to slag efter de førende, hollænderen Joost Luiten og sydafrikaneren George Coetzee. Også golfpensionisten Anders Hansen ligger godt til i 67 slag. Den 47-årige dansker gik officielt på pension for to år siden, efter at han havde spillet netop Portugal Masters. Anders Hansen spiller dog stadig turneringer fra tid til anden, og sidste år blev han nr. 3 ved turneringen i Portugal. Thorbjørn Olesen, Lasse Jensen og Jeff Winther gik torsdag 1. runde i 68 slag.

Håndbold: HC Midtjyllands mænd har ikke længere en perfekt statistik i 888 Ligaen. Torsdag aften led ligaens nr. 2 sæsonens første pointtab, da det blev til et nederlag på 26-29 ude til TTH Holstebro. HC Midtjylland har 6 point for fire kampe, mens TTH Holstebro med sejren kom op på 5 point og indtager tredjepladsen. Skjern Håndbold topper ligaen med 6 point og en bedre målscore end HC Midtjylland. TTH Holstebros Peter Balling blev kampens topscorer med 8 mål.

Håndbold: TTH Holstebro led torsdag aften sæsonens første pointtab i HTH Go Ligaen i håndbold. På udebane tabte TTH Holstebro 20-26 til Team Esbjerg, der førte 11-9 ved pausen. Det gæstende hold førte kun en enkelt gang i hele kampen, da Annette Jensen scorede til 5-4 i første halvleg. Ellers var det hjemmeholdet, der var i teten, og med fire mål på stribe fra begyndelsen af anden halvleg kom Team Esbjerg foran 15-9. Hjemmeholdet var på et tidspunkt foran med otte mål, inden det altså endte med en sejr på seks. Team Esbjergs Ida Bjørndalen blev topscorer med 7 mål. Begge hold har 6 point for fire kampe i HTH Go Ligaen.

Cykling: Det danske cykelhold Giant-Castelli er akut truet af lukning. Det fortæller Kontinental-holdets team manager, Brian Vinjebo. »Vi har deadline på mandag, der skal vi have fundet pengene, ellers så bliver vi nødt til at fritstille rytterne, så de har mulighed for at finde nyt job et andet sted. Det er en barsk situation. Vi mangler tre millioner kroner«, siger han til Ekstra Bladets hjemmeside. Giant-Castelli-rytteren Mikkel Bjerg blev tirsdag U23-verdensmester i enkeltstart ved VM på landevej, der afvikles i Bergen.

Fodbold: To europamestre fra 1992 mødtes fredag aften som trænere for hold, der dystede i pokalturneringen. Den duel trak Kent Nielsen sig bedst ud af, da han med OB på udebane besejrede John ’Faxe’ Jensens Fremad Amager 3-2. Men det holdt hårdt, for hjemmeholdet kæmpede flot for sin chance. Jens Jakob Thomasens fornemme langskud kort før tid afgjorde sagen efter et spændende opgør. Nicklas Helenius havde bragt OB’erne foran på frispark, erfarne Morten Nordstrand, der spillede en flot kamp, udlignede for Fremad, inden først Mathias Greve og Anders Kaagh skabte 2-2.

Fodbold: Endnu en dansk målmand kan komme i spil i denne sæsons Premier League. Burnley, der er nr. 7, har skrevet kontrakt med den 33-årige tidligere landsholdsmålmand Anders Lindegaard, der har trænet med i en periode, siden Tom Heaton blev skadet. Lindegaard har spillet i Premier League for Manchester United, været på kontrakt i West Bromwich og var senest i Preston, hvor hans kontrakt udløb efter sidste sæson. »Jeg kommer for at gøre konkurrencen på målmandsposten hårdere, og så må vi se, hvad der sker. Jeg er i god fysisk form, og jeg vil gerne spille«, siger Lindegaard til klubbens hjemmeside.

Fodbold: De engelske storklubber Chelsea og Manchester City er i gang med at blive undersøgt at Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) i sager om køb af spillere under 18 år. Det bekræfter de to klubber over for både BBC og Sky Sports. Begge klubber har tidligere modtaget domme for at have forbrudt sig mod reglerne for handel med ungdomsspillere. Hvilke aftaler med ungdomsspillere, der har fået Fifa til at kigge mod klubberne på ny, vil Fifa ikke ud med.

»Vi kan bekræfte, at der er en efterforskning i gang, men vi kan ikke komme med detaljer, mens efterforskningerne pågår«, siger en Fifa-talsmand til Sky Sports. Både Chelsea og Manchester City nægter at have brudt reglerne, siger de til BBC.

Tennis: Det bliver slovakken Dominika Cibulkova, som Caroline Wozniacki fredag skal møde i kvartfinalen i Toray PP Open i Tokyo. Det blev en realitet, da Cibulkova spillede op til sit bedste og klart besejrede den unge tjekke Katerina Siniakova 6-2, 6-2 torsdag eftermiddag dansk tid. Wozniacki havde tidligere torsdag besejret USA's Shelby Rogers 4-6, 6-1, 6-4 i en kamp med meget ujævnt niveau fra begge spillere. Den indbyrdes statistik for Wozniacki-Cibulkova siger 9-4 i danskerens favør, men slovakken vandt seneste duel i Skt. Petersborg sidste år.

Fodbold: Manchester United præsenterede torsdag et rekordregnskab, skriver nyhedsbureauet AFP. I sæsonen 2016/17 - gældende fra 1. juli til 30. juni - har klubben skabt en omsætning på 581,2 millioner pund, hvilket i danske kroner svarer til næsten 4,9 milliarder. Det er klubbens højeste årsomsætning nogensinde. Klubben har genereret et overskud i regnskabsåret på 80,8 millioner pund svarende til 678 millioner kroner, skriver AFP. Klubben har forventninger om, at regnskabet for 2017/18 når samme højder.

Cykling: På Den Internationale Cykelunions kongres i forbindelse med VM i Bergen blev den britiske præsident Brian Cookson fyret efter som den første i unionens historie kun at have siddet fire år på posten. Ny førstemand er den hidtidige franske præsident for den Europæiske Cykelunion, David Lappartient, der har fungeret som en af tre vicepræsidenter under Cookson, men stillede op til kampvalg mod denne. Voteringen var så overbevisende som 37-8 i fransk favør.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold: Sæsonens anden kamp mellem FC København og Brøndby spilles søndag 5. november med kampstart klokken 12.00. Det er politiet, der har ønsket det tidligere tidspunkt for at kunne håndtere klubbens fans i dagslys, men muligvis skal kampen i Parken afvikles uden tilskuere. FCK er efter urolighederne på Brøndby Stadion i august blevet idømt to hjemmekampe uden tilskuere, men da klubben har appelleret dommen, er det ikke afgjort, hvilke kampe, der bliver tale om.

Parasport: For første gang i historien har Den Internationale Paralympiske Komité (IPC) udsat et stort internationalt mesterskab. Mexico City skulle fra 30. september til 6. oktober være vært for VM i parasvømning og VM i styrkeløft. Sådan bliver det ikke. Tirsdagens jordskælv i Mexico, der indtil videre har kostet mindst 230 personer livet samt forårsaget massive ødelæggelser på bygninger og infrastruktur, har ændret planerne.

Badminton: Viktor Axelsen er klar til kvartfinalerne ved Japan Open efter en sejr på 21-17, 21-18 over japaneren Kenta Nishimoto. Hans-Kristian Vittinghus var derimod én bold fra en overraskende sejr mod 4.-seedede Chou Tien Chen fra Taiwan ved Japan Open. Danskeren havde vundet første sæt 21-19 og gik i andet sæt fra 17-19 til 20-19, men det sidste point kiksede og i stedet vandt Chou 24-22, 21-13 i de to sidste sæt. 6.-seedede Mads Conrad-Pedersen/Mads Pieler Kolding vandt 21-13, 21-12 over sydkoreanerne Kim Won Ho/Seung Jae Soe og skal møde 2.-seedede Mathias Boe/Carsten Mogensen, der vandt 21-8, 21-13 i dag. Kim Astrup/Anders Skaarup Rasmussen er ligeledes i kvartfinalen efter en dramatisk kamp mod et thailandsk par, der måtte opgive ved stilling 22-22 i andet sæt, da de havde kikset to sætbolde ved 20-18 og netop overlevet den anden matchbold.

Fodbold: FC Københavns 18-årige debutant Carlo Holse var naturligvis glad for sine to venstrebensscoringer i 3-0-pokalsejren i Skive. »Det var dejligt, og det var noget jeg har ventet på i lang tid! Det er det jeg har arbejdet frem mod med hver dag til træning, så dejligt at få scoret to kasser«, siger Carlo Holse til FCK's hjemmeside. Manager Ståel Solbakken kaldte sejren 'et professionelt stuykke arbejde' og roste Holse:  »Han har været frisk til træning og god på U19-holdet, så han fortjente at få chancen i dag, og den må man sige, at han greb. Han er et stort talent, der ikke er bange for noget, men lad os nu se. Vi skal selvfølgelig tage godt vare på ham, men der behøver ikke være langt til spilletid i Superligaen«, sagde Ståle Solbakken.

Se Carlo Holse og Kasper Kusk score mod Skive

Motorsport: Dansk Automobilsports Union og Randers Auto Sport har i fællesskab oprettet en mindefond efter den tragiske ulykke 16. september, hvor to unge frivillige officials mistede livet ved et rallyløb. De indsamlede midler går ubeskåret til de afdødes pårørende.

Fodbold: På en scoring af Antonio Sanabria i overtiden vandt Real Betis med Riza Durmisi på holdet 1-0 over Real Madrid og dermed på Santiago Bernabeu for første gang siden 1998. Champions League-vinderne, der for første gang i denne sæson hade Cristiano Ronaldo med i en ligakamp, er dermed 7 point efter Barcelona efter sæsonens første fem kampe. »Dette hul får os ikke til at lave om på den måde, som vi gør tingene på. Vi vil blive ved med at kæmpe, det er en lang sæson«, sagde Real Madrid-træner Zinedine Zidane til AP om det sjældne nederlag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Speedway: Fjeldsted vandt onsdag aften finalen i Metal Speedway League, der blev kørt i Slangerup. Fjeldsted, der havde Peter Kildemand som topscorer med 11 point, sejrede efter en tæt finale med 41 point foran Region Vardes regerende mestre, der hentede 40 point. Slangerup blev nummer tre med 37 point, mens Holsted sluttede klart sidst med 14 point. (Ritzau)

Fodbold: Mario Mandzukic scorede kort efter pausen et hovedstødsmål på oplæg fra Juan Cuadrado, der sikrede Juventus en 1-0-sejr over Fiorentina i Serie A. Dermed deler Juventus førstepladsen med Napoli, der på fire mål i anden halvleg vandt 4-1 uder over Lazio. Atalanta var atter uden Andreas Cornelius, da det på hjemmebane blev 5-1 over Crotone, mens Jens Stryger Larsen var med tul at tabe 3-2 på hjemmebane med Udinese mod Torino.

Fodbold: Begge Manchester-hold er videre i den engelske liga cup. City vandt 2-1 over West Bromwich på to mål af Leroy Sane. Marcus Rashford scorede også to gange, da United vandt 4-1 over Burton fra 1. division.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce