Med fem mål i to kampe er Harry Kane (th.) topscorer i den unge Champions League-sæson.
Foto: Petros Karadjias/AP

Med fem mål i to kampe er Harry Kane (th.) topscorer i den unge Champions League-sæson.

Sport

Ronaldo og Harry Kane tordner derudad i Champions League

Real Madrid og Tottenham er tidligt gået i udbrud efter begge har besejret Borussia Dortmund.

Sport

Favoritterne - og de klassiske målscorere - er kommet stærkt i gang i den unge Champions League-sæson.

For første gang i syv forsøg lykkedes det med 3-1 Real Madrid at vinde på udebane over Borussia Dortmund - på to mål af Cristiano Ronaldo.

For første gang nogen sinde vandt Tottenham de første to kampe i Champions League, da det blev 3-0 over APOEL Nicosia - på tre mål af Harry Kane, der blev en af aftenens to tremålsscorere.

Masser af chancer og afslutninger i Dortmund

Real Madrid dominerede tungt i de første 10 minutter i Dortmund, hvor Dani Carvajal sparkede på mål i stedet for at spille på tværs og Cristiano Ronaldo spillede på tværs i stedet for at skyde på mål på de to største chancer, men så løb Dortmund pludselig den anden vej og skabte en farlighed, som burde have udløst et straffespark, da Sergio Ramos fik slået til bolden med den ene hånd.

Med denne følte helflugter scorede Gareth Bale det første mål i Dortmund.
Foto: Michael Probst/AP

Med denne følte helflugter scorede Gareth Bale det første mål i Dortmund.

Den livlige optakt kulminerede, da en aflevering fra Carvajal sejlede over hele Dortmund-forsvaret og landede for fødderne af Gareth Bale - det vil sige: Den nåede sådan set ikke art lande, inden waliseren med en suveræn helflugter med venstre inderside dirigerede bolden over i det lange målhjørne til Real Madrid-føring.

At Carvajal er bedre til både at aflevere og forhindre modstanderne i at score end selv at sparke den ind fik højrebacken demonstreret lige efter pausen, da han sparkede en bold over eget mål lige for næsen af Pierre-Emerick Aubameyang, og i stedet blev det et par minutter senere 2-0.

Mål nummer 108 og 109 af Ronaldo

Gareth Bale lagde med venstrebenet en aflevering fladt ind foran mål, hvor Cristiano Ronaldo kom først og øgede som føring som alle tiders mest scorende i Champions League med sin scoring nummer 108.

Evnen til at score mål sådan lidt ud af 'ingenting' kendetegner en topscorer, og sådan en type er også Pierre-Emerick Aubameyang, der blandt meget, meget andet har scoret 8 gange i denne sæsons 6 kampe i Bundesligaen.

Gaboneseren har nu også scoret en enkelt gang i Champions League i denne sæson, da han efter 53 minutter netop 'ud af ingenting' kom først på et indlæg fra Conzalo Castro og prikkede reduceringen til 2-1 i mål.

Sit mål nummer 109 i Champions League scorede Cristiano Ronaldo med et højrebenshug i det korte hjørne.
Foto: Martin Meissner/AP

Sit mål nummer 109 i Champions League scorede Cristiano Ronaldo med et højrebenshug i det korte hjørne.

Den jævnbyrdige og ganske spændende kamp blev afgjort, da Luka Modric efter 78 minutter sendte en bold i dybden til Ronaldo, der med højrebenet bankede 3-1-målet ind med nærmeste stolpe.

Mål med højre, venstre og hoved af Harry Kane

At score mål er også en kunst, englænderen Harry Kane mestrer til nærmest perfektion, og takket være et alsidigt hattrick af Kane har Tottenham lige som Real Madrid 6 point i gruppe H.

APOEL Nicosia havde ellers godt fat i det afbudsplagede engelske Premier League-hold, der manglede bl.a. en syg Christian Eriksen og en karantæneramt Dele Alli, men det blev opvejet af Kanes effektivitet.

Efter 38 minutter scorede Kane med venstrebenet på en fremlægning fra Toby Alderweireld.

Efter 61 minutter scorede Kane med højrebenet på en tværpasning fra Moussa Sissoko.

Efter 67 minutter scorede Kane på hovedstød efter et indlæg fra Kieran Trippier.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

3-0 til Tottenham, der vandt 3-1 over Dortmund i den første kamp, og nu både har 6 point efter to kampe i Champions League for første gang, og råder over turneringens topscorer, idet Kane også scorede to gange på Wembley for to uger siden.

Tre mål af Sevillas franskmand

Der er dog masser af udfordrere til den position.

Hattricket blev fuldendt, da Wissam Ben Yedder scorede til 3-0 på straffespark.
Foto: Miguel Morenatti/AP

Hattricket blev fuldendt, da Wissam Ben Yedder scorede til 3-0 på straffespark.

Cristiano Ronaldo har scoret fire gange, og det samme har franskmanden Wissam Ben Yedder, der scorede alle tre mål i Sevillas 3-0-sejr over Maribor i gruppe E.

Ben Yedder udnyttede et formidabelt forarbejde af Joaquin Correa, der røg forbi fire modstandere og spillede bolden på tværs til kampens første mål.

På et straffespark scorede Ben Yedder Sevillas første hattrick i Champions League.

Dermed er Sevilla, der var uden en skulderskadet Simon Kjær og Michael Krohn-Dehli, øverst i gruppen, da Sparktak Moskva og Liverpool spillede 1-1 i en kamp med brasilianske målscorere og masser af engelske afbrændere.

Fernando bragte hjemmeholdet foran direkte på frispark fra 23 meter, men Liverpool udlignede 8 minutter senere ved Philippe Coutinho efter bandespil med Sadio Mane.

Maksimumpoint til Manchester City - og Besiktas

I første runde var Liverpool det eneste af de fem engelske klubber i turneringen, der ikke vandt, og Manchester City bidrog til den fornemme statistik med maksimumpoint, selv om Sergio Aguero brændte et straffespark.

Belgieren Kevin De Bruyne med et fornemt langskud og indskiftede Raheem Sterling scorede målene i en 2-0-sejr over Shakhtar Donetsk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Maksimumpoint har noget mere overraskende også det tyrkiske mesterhold Besiktas, der besejrede RB Leipzig 2-0 på mål af hollænderen Ryan Babel og brasilianeren Anderson Talisca på et hovedstød.

Besikas havde i første kamp vundet ude over FC Porto, der revancherede det nederlag ved at tage til AS Monaco og vinde 3-0 med camerouneseren Vincent Aboubakar som dobbelt målscorer.

Endelig var Napoli overbevisende og sørgede for den første italienske sejr i årets turnering, da det blev 3-1 over Feyenoord, der fortsat er uden den skadede Nicolai Jørgensen og brændte et straffespark ved stillingen 2-0.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce