Kilde: Politiken / Heidi Skibsted

Sport

Årets Fund: Tempokongen fra Værløse lagde feltet bag sig og blev Årets Fund

Cykelrytteren Mikkel Bjerg vinder Danmarks ældste idrætspris foran tennisspilleren Clara Tauson og motorkøreren Christian Lundgaard.

Sport

Som han gjorde på både landevej og bane gennem hele året, lagde tempokongen fra Værløse også alle konkurrenter bag sig, da Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken kårede Årets Fund 2017.

Cykelrytteren Mikkel Bjerg er vinderen af Danmarks ældste idrætspris, der hylder det største gennembrud i dansk idræt i det forgangne år.

VM-guldet på landevejens enkeltstart for U23-ryttere var det indlysende højdepunkt. Som 18-årig stillede Mikkel Bjerg for første gang op i den aldersklasse og kørte konkurrenterne fra verdenseliten i sænk med en tid, der var mere end et minut bedre end sølvvinderens.

Præstationen understregede, at det så langt fra var en tilfældighed, at Mikkel Bjerg et par måneder tidligere vandt sølv ved EM på hjemmebane et par måneder tidligere. Den form byggede talentet bare videre på og supplerede VM-guldet med dansk timerekord på bane med den femtebedste præstation i verden nogensinde.

Kåringen af Årets Fund kommer til udtryk i en pointafgivning, der i år placerede tennisspilleren Clara Tauson som nr. 2 og motorkøreren Christian Aakjær Lundgaard som nr. 3.

De tre bedst placerede i kåringen for henholdsvis 100.000, 15.000 og 10.000 kroner, mens der en 5.000 kroner til de øvrige 7 nominerede.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden