Foto: Miriam Dalsgaard
Sport

Thomas Helmig laver den danske VM-sang

Sangeren fra Aarhus synger Danmark til VM i fodbold.

Sport

Thomas Helmig kommer til at stå for sommerens landeplage. Sangeren fra Aarhus står nemlig for den danske VM-sang, der får titlen 'Hele Danmark op at stå'.

Dermed  skriver Helmig sig ind i den danske tradition med fodboldsange, der blandt andet omfatter 'Rød hvide farver' (OL 1972), 'Re-sepp-ten' (VM 1986) og 'En for alle' (EM 1988).

»Det er en kæmpe ære, for jeg har fulgt landsholdet hele mit liv«, siger Thomas Helmig til Dansk Boldspil-Unions hjemmeside og fortæller videre:

»Jeg skulle lige finde vinklen, for jeg har ikke skrevet sådan en type sang før. Jeg har forsøgt at skrive om de følelser, fodbold i almindelighed og landsholdet i særdeleshed vækker i os. Samt om, hvad der er forbundet med at have et nationalt samlingspunkt«.

Det er første gang, at Thomas Helmig skriver en sang til fodboldlandsholdet.

Det var landsholdsspillerne med Viktor Fischer i spidsen, der opfordrede Helmig til at lave en VM-sang.

»Thomas har fyldt vores omklædningsrum med kærlighed gennem hele kvalen. Vi har hele tiden håbet, at han ville blive soundtrack til vores – og hele Danmarks – VM. Jeg er ikke i tvivl om, at alle kommer til at danse med os og Thomas under slutrunden«, siger Viktor Fischer i en pressemeddelelse.

Viktor Fischer synger sammen med sine holdkammerater kor på ’Hele Danmark op at stå’.

Sangen udkommer i begyndelsen af juni.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce