Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Kampens helt store spiller, Mikkel Hansen.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Karakterbog: Drømmer jeg, eller er jeg vågen? Mikkel var i den syvende himmel. Det var manifique!

Mikkel Hansen, Rasmus Lauge og Anders Zachariassen viste vejen.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ikke bagud en eneste gang. Frankrig var ikke engang på samme måltal. Tværtimod var franskmændene, de forsvarende verdensmestre, i denne VM-semifinale et par gange bagud med 10 mål, hallo – 10 mål. Inden de til sidst tabte med hele 38-30!

Det danske angrebsspil var sublimt. Ikke set bedre i hele VM-slutrunden. Smukkere end smukt. Også bedre end for godt to år siden i Rio de Janeiro, da Danmark vandt den olympiske finale mod ... Frankrig. Jeg gentager: 38-30.

Hvis jeg skal sammenligne med noget, hvor det handler om forbløffende overlegenhed, vil jeg gå helt tilbage til, ja, hold nu fast, til forhistorisk håndboldtid, til 1967, da Danmark i VM-semifinalen besejrede kæmpekæmpefavoritten Sovjetunionen 17-12.

Nu er det moderne tider. En anden slags håndbold, ja. Hurtigere og mere kraftfuldt. Og igen er landsholdet i VM-finalen. Skabt af et velfungerende hold skrevet med stort: HOLD. Nogle var bedre end andre, men alle var gode.

1. Niklas Landin 4

Han scorede forbløffende 2 mål, havde et par fine redninger i åbningsminutterne. Men så ellers ikke mere fra ham, og han blev skiftet ud efter 25 minutter.

16. Jannick Green 10

Første aktion gav en redning, og efter pausen leverede han 7 af slagsen og pillede helt modet fra Frankrig, da holdet forsøgte at skabe bare nogenlunde balance i det helt skæve resultat.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

4. Magnus Landin 10

Turneringen har givet den unge fløj et gennembrud på verdensscenen. Han er utrolig sikker i sine afslutninger, boldene bliver jernet i kassen. Og så er hans forsvarsindsats ganske imponerende.

6. Casper U. Mortensen U.B.

Kom ikke på banen.

10. Nikolaj Markussen U.B.

Kom ikke på banen.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

11. Rasmus Lauge 12

Også i denne kamp viste holdets motor klasse. Han scorede 6 mål og sluttede kampen med en vidunderaflevering til stregen.

14. Anders Zachariassen 12

Hans bedste landskamp til dato. 5 mål, tilkæmpede straffekast, energisk forsvarsindsats – og så var han fantastisk bevægelig på stregen i offensiven, konstant en uro i det franske forsvar, aldeles uberegnelig. Formidabel præstation.

17. Lasse Svan 10

4 mål, ikke én afbrænder. Påpasselig i forsvaret. Igen en overbevisende indsats. Imponerende.

21. Henrik Møllgaard 12

En strålende og overbliksstærk præstation i midterforsvaret. Hans bedste indsats i denne turnering – da det var mest nødvendigt.

22. Mads Mensah 7

Var med til at holde angrebsspillet flydende, kørte bolden godt rundt og gjorde medspillerne farlige. Kom dog ikke selv på scoringslisten.

23. Henrik Toft 7

Så er han rigtigt inde i VM-turneringen. Arbejdede godt i forsvaret og var med til på stregen i angrebet at skabe plads til bagskytterne.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

24. Mikkel Hansen 12

Hvabehar, 200 landskampe fejret med 12 mål mod selve Frankrig og en sækfuld perleafleveringer til medspillerne. Var det hans bedste landskamp nogensinde? Måske, men karakterskalaen går ikke højere end til 12.

25. Morten Olsen 10

Meget, meget flot indsats, da han kom på banen. Satte et godt tempo og pyntede sin indsats med 5 strålende mål. Han er nu en mand, man kan regne med, når der spilles guldkamp.

26. Johan Hansen U.B.

Kom ikke på banen.

31. Nikolaj Øris U.B.

Kom ikke på banen.

34. Simon Hald U.B.

Kom ikke på banen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden