I DR's VM-studie i Herning sad to tidligere landsholdsspillere med hver 8 medaljer, Camilla Andersen og rekordholderen Bo Spellerberg.
Foto: Jens Dresling

I DR's VM-studie i Herning sad to tidligere landsholdsspillere med hver 8 medaljer, Camilla Andersen og rekordholderen Bo Spellerberg.

Sport

Mikkel og fire andre laver det unikke guld-hattrick - men Spellerberg har flest

Bo Spellerberg har andel i 8 af de 11 medaljer, Danmark har vundet siden 2002.

Sport

De mandlige håndboldlandshold fra Frankrig, Tyskland og Rusland har gjort det. Danmarks håndboldkvinder har gjort det. Syv danske svømmere har i øvrigt også gjort det. Og der er helt sikkert mange andre, der lige som nu også de danske håndboldmænd har gjort det.

Vundet guld ved OL, VM og EM.

Men af de 18 rødhvide jubelgutter, der i dag fik hængt en funklende guldmedalje om halsen i Boxen, er det ’kun’ de fem, der nu melder sig ind i den eksklusive klub af danske håndboldspillere med det unikke gyldne hattrick.

Mikkel Hansen, Niklas Landin, Lasse Svan samt brødrene Rene og Henrik Toft Hansen er den kvintet, der har nu guldpladsen fuld.

Fælles for de fire første er, at der er tale om deres 6. medalje med det danske landshold, men i den sammenhæng overgås de faktisk af holdkammeraten Hans Lindberg, der vinder sin 7. medalje.

Hans Lindberg var reserve under OL i Rio, hvor han aldrig blev en officiel del af den danske trup og derfor ikke er olympisk mester, selv om håndboldforbundet senere har skænket ham en OL-guldmedalje.

Rasmus Lauge er en anden etableret landsholdsspiller, der gik glip af OL-triumfen i Rio, fordi han var sat ud af spillet med en knæskade.

Med sin 7. medalje kommer Hans Lindberg i antal op på siden af koryfæer som landskamprekordholderen Lars Christiansen samt de olympiske mestre Jesper Nøddesbo og Kasper Søndergaard, der også nåede 7 medaljer, inden de blev henholdsvis valgt fra og selv meldte fra til yderligere landsholdshåndbold.

Bo Spellerberg er topscoreren - hos mændene

Men de overgås alle af en 39-årig, stadig aktiv spiller med 8 medaljer.

Bo Spellerberg var allerede i 2002 med til at vinde Danmarks første medalje i nyere tid med EM-bronzen i Sverige. Siden er det blevet til yderligere 10 og Bo Spellerberg har kun været fraværende ved EM-bronzen i 2004 samt guldmedaljer ved OL i 2019 og dagens VM-guld.

Spellerberg, der nu er spillende træner i schweiziske TSV St. Otmar, er var dog til stede i Boxen. Som ekspertkommentator hos Danmarks Radio i selskab med Camilla Andersen, der pudsigt nok også har vundet 8 medaljer med Danmark, men er et af de 12 medlemmer af håndboldkvindernes gyldne klub.

Blandt dem er topscoreren i øvrigt Lene Rantala, der som den eneste danske håndboldspiller har vundet 9 medaljer med Danmark.

Mandlige håndboldspillere med flest medaljer


Turnering:OLVMEMI alt
SpillerGSBGSBGSBMed.
Bo Spellerberg212128
Jesper Nøddesbo1211117
Kasper Søndergaard121217
Lars Christiansen11237
Hans Lindberg121217
Michael V. Knudsen11136
Niklas Landin112116
Lasse Svan112116
Mikkel Hansen112116
Rene Toft Hansen112116
Kasper Nielsen2215
Kasper Hvidt1135
Lars Jørgensen1135
Joachim Boldsen1135


Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce