Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Harry How/Ritzau Scanpix
Foto: Harry How/Ritzau Scanpix
Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fedtet golfstjerne kryber til korset efter ussel betaling til caddie

Dollarmillionæren Matt Kuchar erkender at have dummet sig og sender nu flere penge til caddie efter PGA-sejr.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den amerikanske golfspiller Matt Kuchar har fået masser af kritik, fordi han gav en caddie en ussel betaling efter en turneringssejr.

Men fredag har Kuchar undskyldt over for den mexicanske caddie David Ortiz og accepteret at ryste op med nogle flere dollarsedler som tak for indsatsen med at slæbe rundt på stjernens grej.

Det var i november, at Kuchar vandt en PGA-turnering i Mexico og en førstepræmie på 1,3 millioner dollar (8,6 millioner kroner, red.)

Normalt bliver caddier belønnet ved at få ti procent af en sejrende spillers præmiepenge, men David Ortiz blev spist af med en check på 5.000 dollar i stedet for 130.000 dollar.

I dansk valuta svarer det til en underbetaling på cirka 826.000 kroner.

Kuchar begrundede den sølle aflønning med, at David Ortiz var trådt til som erstatning for en af de faste caddier, der rejser med spillerne rundt til turneringer.

»For en fyr, der tjener 200 dollar om dagen, er en 5.000 dollar-uge virkelig stort«, forsvarede Kuchar sig tidligere på ugen.

Hånet af publikum

Men efter at han blandt andet blev hånet af publikum til PGA-turneringen i Pacific Palisades i Californien, er golfmillionæren krøbet til korset.

»Denne uge har jeg fremsat upassende kommentarer og forværret en i forvejen dårlig situation«, siger Kuchar i en erklæring.

Ifølge mediet ESPN har Matt Kuchar tjent over 46 millioner dollar i sin karriere.

»Jeg har svigtet mig selv, min familie, mine partnere og dem tæt på mig. Men jeg har også svigtet David«, udtaler han.

»Jeg ringer til David i aften, noget der skulle være gjort for lang tiden, for at undskylde for den situation han er havnet i. Og jeg har sikret mig, at han har modtaget hele det beløb, han har udbedt sig«.

David Ortiz har tidligere sagt, at han ville være tilfreds med at få 50.000 dollar for at hjælpe den 40-årige Kuchar til sin første PGA-sejr i fire år.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden