Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Daniele Mascolo/Ritzau Scanpix
Foto: Daniele Mascolo/Ritzau Scanpix

Zlatan Ibrahimovic har doneret 750.000 kroner til kampen mod corona.

»Hvis virussen ikke kommer til Zlatan, så kommer Zlatan til virussen«

Følg med i strømmen af nyheder fra sportens coronaplagede verden.

Sport

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Fodbold. Den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic meddeler, at han har startet en indsamling blandt kollegaer i det vellønnede professionelle idrætsmiljø. Ifølge BBC er AC Milan-angriberen selv startet med at donere 100.000 euro, ca. 750.000 kroner, der skal gå til Humanitas-hospitaler. »Lad os sammen sparke coronavirussen væk og vinde denne kamp«, meddeler han på Instagram, hvor den åbenmundede skåning også lige leverer en Zlatan-classic som afsluttende bemærkning: »Hvis virussen ikke kommer til Zlatan, så kommer Zlatan til virussen«.

Tennis. De professionelle tennisspillere kommer slet ikke på grus i dette forår. Alle turneringer i ATP- og WTA-regi er suspenderet frem til 7. juni. Det meddeler de to tennisorganisationer i en fælles meddelelse på deres hjemmesider.

Fodbold. Klubejer Ann Budge fra den skotske klub Hearts varsler drastiske tiltag for at sænke omkostningerne i klubben, der lider under manglende indtægter fra de kampe, som er udsat på grund af coronavirus. Hun beder nu alle fuldtidsansatte spillere, trænere og hjælpere om at gå 50 procent ned i løn fra april. »Reduktionen i klubbens indkomst er ikke holdbar, uden at der bliver taget øjeblikkelige skridt til at reducere personaleomkostninger og andre udgifter«, siger hun ifølge Ritzau. Hvis de ansatte ikke er klar til at få halveret lønnen, er de velkomne til at forlade klubben.

Håndbold. Norske Bjarte Myrhol fra Skjern Håndbold er formentlig smittet med coronavirus. Det oplyser han på Instagram. I weekenden besøgte han flere af spillerne i tyske Rhein-Neckar Löwen, hvor en håndfuld spillere er testet positive.

Fodbold. Præsidenten for Det Spanske Fodboldforbund, Luis Rubiales, langer ifølge Ritzau ud efter de mange klubber i Spanien, der overopheder det spanske sundhedssystem og får coronatestet spillere og klubansatte, når man i stedet kunne bruge testene på mere udsatte medborgere. »Velvidende at mange menneskers liv står på spil, forekommer det mig upassende at teste fodboldspillere, når det ikke er dem, der har behov for det«, siger Rubiales.

Fodbold. Det spinkle håb om, at Superligaen og de øvrige danske eliterækker kunne sættes i gang igen i april, er skudt i sænk. Divisionsforeningen meddeler således, at landets tre bedste rækker er suspenderet på ubestemt tid. »Jeg vil gerne igen understrege, at vi kommer til at gøre alt for at få spillet alle kampe i den her sæson – også selvom det kommer til at give et sammenpresset program. Så selvom vi nu suspenderer turneringerne på ubestemt tid, så gør vi alt for at være klar igen, så snart det er muligt. Målet er at få turneringerne afviklet inden 30. juni, men om nødvendigt kan der også blive spillet enkelte kampe på den anden side af den dato. Turneringerne skal afgøres, så vi kan få sat gang i en ny sæson, og dermed få genstartet fodboldens økosystem i sæsonen 2020/21«, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

Alt afhænger selvfølgelig af, hvornår myndighederne åbner op for, at det er muligt, tilføjer Claus Thomsen, og der arbejdes der intenst på forskellige scenarier for afvikling af turneringerne.

Ishockey. Mikkel Bødker og resten af NHL-truppen i Ottawa er sat i karantæne, da en spiller fra holdet blev den første fra NHL til at blive testet coronapositiv.

Håndbold. Den tyske Bundesliga for kvinder indstiller sæsonen på grund af coronavirus. Spørgsmål om eventuel oprykning, om der skal udpeges en mester, og hvem der skal repræsentere tysk kvindehåndbold i næste års europæiske turneringer, bliver afgjort på et senere tidspunkt, skriver Ritzau.

Ishockey. Landsholdsspilleren Mads Christensen forlader Red Bull München efter seks år. Christensen har fået det meste af sæsonen spoleret af en skade.

Motorsport. 24-timersløbet på Circuit de la Sarthe i franske Le Mans er udskudt fra 13. til 14. juni til weekenden 18.-19. september som følge af coronavirus.

Amerikansk fodbold. Legendariske Tom Bradys skifte fra New England Patriots til Tampa Bay Buccaneers er nu på plads. Ifølge NFL’s hjemmeside kan den 42-årige quarterback se frem til en årsløn på ca. 205 millioner kroner.

Fodbold. Premier League-klubben Chelsea har stillet et hotel beliggende ved klubbens stadion Stamford Bridge i London gratis til rådighed i de kommende to måneder for sundhedspersonale, der kæmper for at holde coronasmitten nede. Chelsea-ejer Roman Abramovich betaler af egen lomme, skriver AP.

Volleyball. I lyset af coronapandemien har Volleyball Danmarks bestyrelse besluttet at sætte definitivt punktum for sæsonen 2019/20 og uddelt medaljesæt på baggrund af en stribe kriterier. Hold, der har kvalificeret sig til semifinalerne placeres som nummer 1-4, herefter bruges holdenes grundspilsplacering til at fastsætte den endelige medaljefordeling, der ser således ud i den bedste række for kvinder: Guld til Holte IF (Danmarksmestre og får plads i europæisk klubturnering) samt sølv og bronze til hhv. Brøndby VK og Gentofte Volley. Team Køge Volley slutter som nr. 4. Hos mændene er Gentofte Volley kåret som mestre og sikrer sig plads i europæisk klubturnering, mens der er sølv og bronze til hhv. Nordenskov UIF og ASV Elite. 4. pladsen går til Hvidovre VK. Læs mere på volleyball.dk

Fodbold. Grundet udskydelsen af EM 2020 bliver mændenes U21-EM og kvindernes EM-slutrunde næste år udskudt, meddeler Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) på Twitter. Der er endnu ikke sat nye datoer. Tirsdag meddelte Uefa, at sommerens EM-slutrunde, hvor København var blandt værtsbyerne, bliver udskudt til sommeren 2021 på grund af udbruddet af coronavirus. Det kommer til at foregå fra 11. juni til 11. juli næste år og kommer til at kollidere med kvindernes EM-slutrunde og mændenes U21-slutrunde, som altså nu må finde nye datoer.

Kvindernes EM-slutrunde i England skulle være spillet fra 7. juli til 1. august 2021, mens U21-mændene skulle have været i aktion mellem 9. og 26. juni i Slovenien og Ungarn. Hvorvidt de to slutrunder rykkes et år eller blot nogle uger, står hen i det uvisse. I forhold til U21-EM kan en flytning til 2022 få betydning for, hvilke spillere der må deltage som følge af aldersgrænsen.

Som led i at få det hele til at gå op, har Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) accepteret, at det i 2021 planlagte store udvidede klub-VM udskydes til enten det sene efterår 2021 eller sågar 2022 eller 2023.

Fodbold. U21-landsholdets EM-kvalifikationskamp i Rumænien 31. marts er som ventet blevet aflyst på grund af udbruddet af coronavirus. Det bekræfter Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) over for Dansk Boldspil-Union (DBU). Det vides endnu ikke, hvornår EM-kvalifikationen genoptages.

Håndbold. Jannik Kohlbacher er som Rhein-Neckar Löwen-klubkammeraten Mads Mensah Larsen også smittet med coronavirus. Hele det tyske landshold er derfor sat i karantæne, da mandskabet var samlet i sidste uge.

Fodbold. Den tyske traditionsklub Schalke 04 havde i 2019 den næsthøjeste omsætning i klubbens historie med 275 millioner euro, men kommer ud af regnskabsåret med et minus på 26,1 millioner euro, ca. 117 millioner kroner. Det er manglende indtægter fra de europæiske turneringer, der er skyld i underskuddet, skriver tv-stationen ARD.

Håndbold. De danske mænds testkampe mod Japan 18. og 19. april er aflyst på grund af coronavirus. Landsholdets samling i den forbindelse bliver også droppet, oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside. De to venskabskampe var planlagt til at blive spillet i Herning og Aarhus, men dem må fansene nu se langt efter. I forvejen har DHF været nødsaget til at aflyse kvindernes testkampe mod Brasilien på grund af coronavirus, og de mange aflysninger ærgrer sportschef Morten Henriksen.

Annonce

Fodbold. Tirsdag blev det klart, at EM til sommer bliver rykket til sommeren 2021 på grund af coronavirus. Med kontraktudløb denne sommer kommer Danmarks norske landstræner, Åge Hareide, dermed ikke til at stå i spidsen for holdet til det EM, som han kvalificerede holdet til. Dansk Boldspil-Union (DBU) har allerede ansat Kasper Hjulmand til at tage over som landstræner fra denne sommer. At Hareide ikke får lov til at få EM med, ærgrer landsholdsmålmand Kasper Schmeichel. Han mener, nordmanden havde fortjent det som afslutning på sine fire år i spidsen for Danmark.

Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Kasper Schmeichel har prøvet den store succes med landstræner Åge Hareide. Som her, hvor EM-billetten var sikret.

»I sport plejer man ikke at bruge ordet ’synd’, fordi man får, hvad man fortjener, men det her er et af de tilfælde, hvor man ikke får, hvad man fortjener. Hvor man virkelig kan sige, at det er synd«, siger Kasper Schmeichel til dr.dk. »Det Åge har gjort for dansk fodbold, kan vi ikke takke ham nok for«, slår Schmeichel fast.

Fodbold. Landstræner Lars Søndergaard håber, at kvindernes fodbold-EM næste år kun bliver rykket med en uge. »Umiddelbart har den løsning mindst konsekvens, når det kun handler om en uge. Det er også den løsning, jeg vil foretrække, når vi forhåbentlig har kvalificeret os. Det er altid ærgerligt, at to slutrunder ramler sammen, men i øjeblikket handler det om, hvad der er muligt«, siger landstræneren til Ritzau.

Fodbold. FC Nordsjælland tager konsekvensen af regeringens seneste forbud og anbefalinger og sender næsten alle ansatte hjem. Det drejer sig dog ikke om superligatruppen og nogle få nøglemedarbejdere, skriver klubben på sin hjemmeside. Beslutningen om at sende medarbejderne hjem skyldes den nuværende globale krise på grund af coronavirus. FCN-medarbejderne er blevet bedt om at indstille alt arbejde og blive hjemme, indtil situationen er ændret.

Cykling. Arrangøren af cykelklassikeren Amstel Gold Race aflyser årets udgave af løbet, som skulle være kørt 19. april, på grund af coronavirus. Det oplyser man på amstel.nl.

Atletik. Mens sportsledere over hele Europa forsøger at finde løsninger på de akutte coronaproblemer, er europæisk atletik blevet yderligere ramt. Præsidenten for Det Europæiske Atletikforbund, nordmanden Svein Arne Hansen, blev søndag ramt af det slagtilfælde i sit hjem og er indlagt på intensivafdelingen på hospitalet. Det oplyser forbundet i en pressemeddelelse. I forbindelse med indlæggelsen blev han også testet for smitte med coronavirus, men testen var negativ.

Speedway. Sæsonstarten i den danske speedwayliga, Metal Speedway League, er blevet udsat grundet coronavirus, meddeler Danmarks Motor Union (DMU) onsdag. Sæsonens første match skulle være kørt 22. april mellem mestrene fra Fjelsted og SES-Sønderjylland, men den er nu udsat. Man vil forsøge at finde datoer til de aflyste matcher.

Basketball. Basketligaen for mænd i Danmark aflyser resten af sæsonen, meddeler ligaen onsdag. Hvorvidt der kåres en danmarksmester, meldes ud på et senere tidspunkt. »Basketligaen har, efter samarbejde med Danmarks Basketball-Forbund (DBBF), truffet den vanskelige beslutning at aflyse den resterende del af 2019/2020-sæsonen grundet situation omkring Covid-19«, skriver ligaen i en mail. Det betyder, at alle resterende kampe i såvel grund- som slutspil er aflyst. De forsvarende mestre fra Bakken Bears førte ligaen indtil aflysningen af sæsonen.

Mike Lawrie/Ritzau Scanpix
Foto: Mike Lawrie/Ritzau Scanpix

Kevin Durant er en af basketballverdenens mest succesrige spillere, og han har en fast tro på, at USA vil komme igennem coronakrisen.

Basketball. Et af basketballsportens største navne er smittet med coronavirus. Tirsdag meddelte NBA-holdet Brooklyn Nets, at fire af holdets spillere er smittet, og nu bekræfter stjernespilleren Kevin Durant over for sportsmediet The Athletic, at han er en af dem. Durant fortæller, at han er testet positiv, men har det godt og ikke har sygdomssymptomer. »Alle må være forsigtige, passe på sig selv og passe på karantænereglerne. Vi kommer igennem dette«, siger Kevin Durant til The Athletic. 31-årige Durant kom til Brooklyn sidste sommer efter tre sæsoner hos Golden State Warriors, hvor han var med til at vinde to NBA-titler. Han har 10 gange været på NBA’s all star-hold og har også to OL-guldmedaljer på sit fyldige cv. Brooklyn Nets har ikke sat navn på de tre øvrige spillere, der er smittet. I forvejen er tre NBA-spillere officielt blevet testet positive for coronavirus. Det drejer sig om Rudy Gobert og Donovan Mitchell fra Utah Jazz og Christian Wood fra Detroit Pistons. NBA-sæsonen er i øjeblikket suspenderet som følge af spredningen af coronavirus i USA.

Fodbold. De økonomiske følger af coronakrisen i fodboldverdenen kan betyde, at klubber er nødt til at fyre spillere. Uden kampe kommer der ikke penge i kassen, mens der stadig skal udbetales løn til spillere og trænere. Det kan tvinge klubber til at fyre spillere, og i norsk fodbold har man forsøgt at være på forkant. Spillerforeningen (Niso), Divisionsforeningen, Norsk Toppfotball, Topfotball Kvinner og Det Norske Fodboldforbund (NFF) er blevet enige om, hvordan situationen om nødtvungne fyringer skal håndteres. I en pressemeddelelse oplyser parterne, at man vil forsøge at beskytte de spillere, som ikke opfylder kravene for at få dagpenge. Der er dog også taget hensyn til klubbernes frygt for at miste værdifulde spillere. En del af aftalen gør nemlig, at klubberne kan undlade at fyre spillere med høj værdi, så disse ikke kan skifte til andre klubber på en fri transfer midt i krisen.

Olympisk. De olympiske lege til sommer »... vil ikke give mening«, hvis de deltagende lande ikke har mulighed for at sende deres atleter til Japan. Det siger Japans vicepremierminister, Taro Aso, der også er finansminister, tidligt onsdag morgen dansk tid. Selv hvis Japan formår at inddæmme udbruddet af coronavirus lokalt, kan det stadig blive en udfordring for landene at sende deres atleter til Japan. »Som premierministeren har sagt, er det attraktivt at afholde OL i et miljø, hvor alle føler sig trygge og glade«, siger han i det japanske parlament. »Men det er ikke noget, som Japan kan bestemme alene«. I Japan er en kvalifikationsturnering i gymnastik, som skulle være afholdt i næste måned, desuden blevet aflyst onsdag morgen dansk tid. Den amerikanske stjerne Simone Biles skulle have været blandt deltagerne.

Fodbold. Efter nogle ugers prøvetræning hos Queens Park Rangers fra Englands næstbedste række har den danske angriber Marco Ramkilde nu sikret sig en kontrakt med London-klubben. Den tidligere AaB’er har fået en aftale på halvandet år, meddeler klubben på sin hjemmeside. I første omgang bliver den 21-årige angriber tilknyttet klubbens U23-hold.

Golf. I fredags blev US Masters udsat, og nu er endnu en af golfsportens majorturneringer blevet flyttet i kampen mod coronavirus. US PGA Championship skulle have været afviklet 14.-17. maj, men det bliver ikke til noget, skriver PGA Tour på sin hjemmeside. Turneringen skulle spilles på TPC Harding Park i San Francisco, og arrangøren, PGA of America, håber, at man kan afvikle den samme sted til sommer. »I hele processen har vi forpligtet os til at følge vejledningerne fra sundhedsmyndighederne, og som følge af restriktionerne i San Francisco er en udsættelse det bedste for alle«, siger direktøren for PGA of America, Seth Waugh. PGA Tour meddeler også, at yderligere fire turneringer, der stod på programmet i de kommende uger, er aflyst. Det drejer sig om RBC Heritage (13.-19. april), Zurich Classic of New Orleans (20.-26. april), Wells Fargo Championship (27. april-3. maj) og AT&T Byron Nelson (4.-10. maj).

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts