0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Åge Hareide: »Det var brutalt, da beskeden kom, men det anede mig«

Åge Hareide havde forestillet sig, at han i dag skulle gøre sit landshold klar til EM-semifinale på Wembley. Nu insisterer han i stedet på at glæde sig på sin afløsers vegne.

FOR ABONNENTER

Den 66-årige nordmand skulle have afsluttet sin karriere som træner for Danmarks mandlige fodboldlandshold med tre hjemmekampe under EM-slutrunden og ambitionen om at nå mindst en semifinale på Wembley. Men den ultimative kulmination på forløbet har coronakrisen forhindret. Landstrænerens kontrakt er udløbet, og EM er rykket et år længere frem i kalenderen, så det i stedet bliver efterfølgeren på posten, Kasper Hjulmand, der får til opgave at høste udbyttet af landsholdets kvalifikation.

»Alt var virkeligt i hovedet på mig. Jeg tænkte, at det ville blive en fantastisk fin afslutning først at spille tre kampe hjemme i Danmark og så komme videre i EM-turneringen«, siger han.

Nu må Åge Hareide på sin sidste dag i Danmark nøjes med at sidde på en bænk i Sydhavnen og forestille sig, hvordan det ville have været at gå ind på banen til premierekampen mod Finland og de opgaver, der skulle have fulgt efter.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden