hjemmebane. VM i Danmark er et interessant emne for Michael Rasmussen, der fik stor opbakning ved et gadeløb i Charlottenlund kort efter sin udelukkelse fra Tour de France. Arkivfoto
Foto: JESPER STORMLY HANSEN/POLFOTO

hjemmebane. VM i Danmark er et interessant emne for Michael Rasmussen, der fik stor opbakning ved et gadeløb i Charlottenlund kort efter sin udelukkelse fra Tour de France. Arkivfoto

Cykling

Michael Rasmussen vil køre VM i Danmark

Den tidligere Tour de France-bjergkonge arbejder videre med planerne om at blive mexicaner.

Cykling

Bataljerne mellem den tidligere Tour de France-bjergkonge Michael Rasmussen og Danmarks Cykle Union er langt fra bilagt.

I øjeblikket kører de blot på de indre linjer, for selv om den 35-årige dansker er i fuld gang med sæsonen for sin ny italienske arbejdsgiver Miche, har han stadig et mål, der bringer ham på kollisionskurs med DCU, og i yderste konsekvens kan betyde, at Michael Rasmussen gør alvor af sine planer om at skifte statsborgerskab.

Vil ikke holdes ude fra landsholdet
»Det handler ganske enkelt om, at jeg ikke vil finde mig i at blive holdt ude fra landsholdet og dermed miste muligheden for at stille op ved verdensmesterskaberne«, fortæller Michael Rasmussen.

»Jeg vil meget gerne køre VM på hjemmebane næste år, og hvis det ikke kan lade sig gøre som dansker, må jeg jo stille op som mexicaner«.

Velkommen i Mexico
Allerede da Michael Rasmussen sidste efterår drog til Mexico for midlertidig at køre for landets største mandskab Tecos Trek, kunne politiken.dk berette, hvordan indflydelsesrige personligheder var mere end villige til at give klatrespecialisten statsborgerskab.

Siden har der været forholdsvis stille om det projekt, men Michael Rasmussen bekræfter nu, at det lever i bedste velgående.

Ikke højeste prioritet lige nu
»Jeg har langt fra opgivet tanken, og jeg ser det faktisk som den eneste udvej, hvis DCU ikke ændrer holdning«, understreger Michael Rasmussen.

Dette sidste er der ingen udsigt til, for unionen har meget kraftigt taget afstand fra et samarbejde med Michael Rasmussen.

»Jeg arbejder på sagen, men den har ikke lige nu den højest prioritet. Det får den til gengæld på et tidspunkt, for jeg vil være med ved VM«.

Starter igen på lørdag
Næste opgave for Michael Rasmussen bliver det italienske endagsløb Trofeo Laigeuglia på lørdag, og derefter går turen videre til Sardinien, hvor den fem dage lange rundtur på Middelhavsøen afvikles i næste uge.

»Selv om det endnu er tidligt på sæsonen, er det et løb, jeg ser frem til med en vis forventning. Dels fordi det forhåbentlig er blevet lidt varmere, dels fordi en af etaperne byder på en spændende finale med en længere stigning«, siger Michael Rasmussen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce