Foto: Thomas Borberg
Foto: Borberg Thomas

Foto: Thomas Borberg

Cykling

Bjarne Riis: Jeg har taget doping

»Jeg købte det selv. Ingen hjalp mig«, fortæller Bjarne Riis om sit brug af doping, der var en del af hans hverdag i perioden fra 1993 til 1998.

Cykling

»Jeg har taget doping. Jeg har taget epo«.

Sådan lød ordene fra cykelikonet Bjarne Riis, da han på et pressemøde i Lyngby erkendte, at han snød sig til sin historiske Tour de France-sejr i 1996.

Jeg gjorde som alle andre »Det var i en periode en del af min hverdag. Jeg købte det selv. Ingen hjalp mig«, siger Bjarne Riis, der forklarer, at han fra 1993 til 1998 gjorde som alle andre.

»Jeg er ked af, at lægerne skal hænges ud. Det er i sidste ende cykelrytterne selv, der skal tage ansvar. Jeg har løjet over for mig selv og andre. På det plan vil jeg gerne sige undskyld, men jeg kan trøste mig ved, at dem, der kender mig godt, stoler på mig. Ligesom alle andre mennesker har jeg gjort fejl i mit liv. Det var mit valg og mine fejl«, siger Bjarne Riis.

Min trøje betyder intet
Han er den første Tour de France-vinder, der erkender at have snydt sig til sejren i verdens største cykelløb, og han betragter ikke sig selv som en værdig vinder.

»Jeg har min trøje liggende i en papkasse hjemme i garagen. Den betyder ikke noget for mig. Mine oplevelser og mine minder har jeg for altid«, siger Bjarne Riis.

Jeg er stolt over mine resultater

»Jeg har det godt - jeg er stolt over mine resultater. Jeg ved godt, jeg ikke er kommet helt ærlig til dem. Jeg ved, hvilket arbejde, jeg har lagt bag dem«, siger Bjarne Riis.

Bjarne Riis understregede indledningsvist, at han stod frem som privatperson, og at han kan fortsætte i sin position som holdejer af Team CSC.

»Jeg gør det her i dag, fordi sporten skal have den rigtige fremtid. Vores vigtigste sponsor er blevet orienteret, og jeg er glad for den opbakning, vi har fået fra den side«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce