Cykling

Brian Holm: Jeg tog EPO

Den tidligere danske cykelrytter erkender at have brugt epo to gange, mens han kørte for det tyske Telekom-mandskab i halvfemserne. »Ansvaret er kun mit eget«, siger han.

Cykling

Den tidligere danske cykelrytter og nuværende sportsdirektør for det tyske professionelle hold T-Mobile, Brian Holm, erkender nu at have taget EPO to gange.

Holm indrømmer at have taget det præstationsfremmende stof to gange i sæsonen 1996, hvor hans holdkammerat og kaptajn Bjarne Riis vandt Tour de France.

Bruget fandt sted, mens Brian Holm kørte for sin nuværende arbejdsgiver, der dengang kaldte sig for Team Telekom.

Ikke nogen succeshistorie Allerede i sin bog 'Smerten Glæden' erkender Brian Holm at have prøvet doping.

Men nu efter hans tidligere holdkammerater Erik Zabel, Rolf Aldag og Udo Bölts i formiddag stod frem og erkendte deres dopingmisbrug, står Holm også frem og fortæller, at han to gange forsøgte sig med epo.

»Det var ikke nogen succeshistorie«, siger Brian Holm.

»I mine 13 år som professionel vandt jeg 13 sejre, men blot én, mens jeg kørte for Telekom, og det var i Sydafrika. Jeg har faktisk aldrig lavet så dårlige resultateter, som jeg gjorde i mine fem år hos Telekom«.

»Mit eget valg«

Brian Holm siger, at han ikke blev tilskyndet til at tage epo.

»Der var ikke tale om opfordringer eller pres fra ledelsen, det var ganske individuelt og helt mit eget valg. Så jeg kan ikke på nogen måde skyde skylden på andre eller undskylde mig«, siger han i dag.

Brian Holm, som mener, at cykelsporten nu er på ret kurs med en intensiv dopingkontrol på hold som T-Mobile og CSC, opfordrer i dagens udgave af Berlingske Tidende Bjarne Riis til at stå frem og lette sit hjerte.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce